English version

Застраховка "Отмяна на пътуване"

На всички наши клиенти препоръчваме сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”, която защитава заплатената от Вас сума за различни рискове, включително COVID-19.

Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени от страна на туроператора при анулиране на пътуването, които не са могли да бъдат предвидени към момента на сключване на застраховката – например:

 

  • Внезапно тежко заболяване, нараняване при злополука или смърт на застрахования.
  • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и в следствие на това трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
  • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
  • Ако стихийни бедствия или кражба с взлом са нанесли тежки щети на собствеността на застрахования
  • и поради това неговото присъствие е наложително.
    Бременност на застрахованата, ако бременността е била медицински установена и потвърдена след сключване на застраховката и резервацията на пътуването.
  • Връчване на иск за разтрогване на брака от брачния партньор на застрахования и други.

Пълните условия на застраховката за покритите и изключените рискове ще откриете ТУК.

Стойността на застраховката се определя от различни фактори като например размера на застрахованата сума. За конкретна оферта, моля свържете се с нас.