English version

ПЪТЕШЕСТВИЯ С КАУЗА

Здравейте, всички наши спътници по друмищата на света в последните 25 години! Здравейте, настоящи и бъдещи, клиенти на Бояна-МГ!

Пандемията и затварянето на туристическия бизнес дълго ме тормозеха с въпроса защо се случи това на нашата индустрия или защо на хората, които обичат да пътуват. Тогава си дадох сметка за безкрайните тонове отпадъци по пясъчните плажове или за плуващата пластмаса в океана, които в последните две десетилетия в голяма степен са резултат и от бурното развитие на туризма в световен мащаб. Припомних си за дългите пазарлъци покрай сувенирните сергии в екзотичните дестинации, в които понякога се губи красотата от духовното общуване. Сетих се, че повечето от туристите се вълнуват от подаръците в багажа, отколкото от сърдечните подаръци, които получаваме чрез докосването до природните и културни феномени. Някъде, задъхани между дестинациите, притъпихме уважението към природата, чувствителността към духовните измерения на туристическото пътуване. И за да си припомним и тази смислена част от удоволствието да пътешестваме, Бояна-МГ открива новия туристически сезон с инициативата

 

Това е първият подарък, който нашият екип дарява на своите клиенти по повод 25-годишнината на Бояна-МГ на българския туристически пазар.

Целта на проекта „Пътешествие с кауза“ е във всеки авторски продукт на фирмата да диша по една тема, която да ни напомня за изначалното преклонение пред природата, за духовността и деликатността, които трябва да са най-ценният сувенир в багажа ни. Каузата ще ни зарежда с усмивка и елегантност и в отношенията с хората, с които споделяме нашето пътуването. Ще ни подсказва уважение към всяка култура и етнос.

И като говорим за акцентите на пробуждането след дългия пандемичен сън, бих искала да обърна внимание и на още един:

СИГУРНОСТТА

Горещо ви препоръчваме, уважаеми клиенти, да обърнете внимание във всяка наша програма на пакет „Сигурност“, който включва и застраховка „Отмяна на пътуване“. Тя ви гарантира възстановяване на заплатените за пътуване суми в много случаи, когато ви се налага да анулирате екскурзия. В момента най-честата опасност е положителен PCR тест за Ковид-19 в навечерието на заминаване. Подробности по тази тема може да намерите във всяка от нашите програми в сайта на Бояна-МГ.

Сърдечно ви пожелавам да сте здрави, усмихнати и да се радвате на много щастливи
пътешествия!

Мария Янкова,
Управител на Бояна-МГ
01.03.2021 г.