English version

яяя Перу - могъщата империя на инките

Цена от: 2236 евро/4373 лв. / Цена на човек в двойна стая с включени летищни такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

яяя Перу - могъщата империя на инките
Екзотични пътешествия

Държави: Перу

Времетраене: 13 дни/12 нощувки

Цена от: 2236 евро / 4373 лв. / Цена на човек в двойна стая с включени летищни такси

Дати през 2018 :

21.06.2018, 06.07.2018, 13.07.2018, 03.08.2018, 17.08.2018, 31.08.2018, 14.09., 28.09.2018, 12.10.2018, 26.10.2018, 09.11.2018, 23.11.2018, 30.11.2018, 10.12.2018

Индивидуално пътуване в сборни групи с други туристи

Лима → Куско: Мачу Пикчу → Пуно → Колка → Арекипа → спален автобус → Паракас → Балестовите острови – Наска → Лима

13 дни, 12 нощувки, 10 закуски, 3 обяда, 1 вечеря

Инките са създатели на една от най-древните цивилизации на Южна Америка, и в периода на своя разцвет са били една от най-големите държави в света. За поддържане на географската цялост помагала високоразвитата им система от пътища. Инките са извършвали сложни хирургически операции и са владеели изкуството на мумификацията. Строили са каменни сгради без да използват цимент по такъв начин, че те издържали на земетресения, на които по-късните испански постройки не устоявали.


Видео - ПЕРУ - натисни ТУК

Програма

1 ден → Лима

Пристигане в Лима. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден → Лима  (закуска)

Закуска. Обзорна екскурзия на Лима: парадния площад „Плаза де Армас“ (ЮНЕСКО) от 1535 г. с катедралата, двореца на архиепископа с красиви дървени балкони, президентския дворец, манастира “Св. Франциск” с прекрасна колекция от картини, разнообразни арки, подземни крипти и катакомби; парка на маслините, модерните райони на Лима, Тихоокеанското край-брежие с романтичния парк на влюбените и известната скулптура “Андските влюбени”. Свободно време. Нощувка.

3 ден → Лима → Куско (закуска)

Закуска. Трансфер до летището. Полет за Куско. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Аклиматизация. Куско (ЮНЕСКО) е разположен на 3400 м и е бил столица на Империята на Инките от 13 век до 1532 г., когато е завладян от испанците. Куско е обявен от Конституцията на Перу за историческа столица на страната. Нощувка.

4 ден → Куско → Мачу Пикчу → Куско  (обяд)

05:00 трансфер до гарата и отпътуване с влак до Агуас Калиентeс, разположен в подножието на Мачу Пикчу, а оттам с автобус до Мачу Пикчу (билет за автобуса – 26 щ. д.) Мачу Пикчу (ЮНЕСКО) - изгубеният град на Инките, е считан за най-силния eнергиен център в Южна Америка, и е най-голямата археологическа находка на 20 век. Величественият град е разположен на 2430 м надм. в. на границата между Андите и амазонската джунгла. Разглеждане руините на прочутата цитадела, построена през 15 век като тайно церемониално убежище и религиозен център на инките: терасите, крепостната кула и известния слънчев часовник. Обяд. Връщане в Агуас Калиентес и оттам – отпътуване с влак към Куско. Нощувка.

5 ден → Куско  (закуска)

Закуска. Обзорна екскурзия на Куско – някога столица на огромното индианско кралство Тиуантинсую, превъзхождащо по размери Римската империя в периода на нейния разцвет. Градът е залят от слънчева светлина, и неслучайно той е бил център на култа Инти (Светило). През 2006 г. учените откриват, че тук е най-силното ултравиолетово излъчване в света. Ще видите построени от Инките сгради, които и до днес ни изумяват със съвършената обработка на камъка и устойчивостта си. Разглеждане на руините (входен билет – 26 щ. д.): крепостта „Саксайуаман“, храма „Кенко“ – светилище на Инките с олтар за жертвоприношения в скалата, крепостта „Пука-Пукара“, охранявала входа на града, култовия храм на водата „Тамбомачай“, където вождът на Инките е отдавал почит на водата като елемент на Вселената. Нощувка.

6 ден Куско → Пуно  (закуска, обяд)

Закуска. Пътуване с туристически автобус през Алтиплано. Престой в Пикилякта. Разглеждане на Андахуалиляс, наречена „Сикстинската капела на Андите“ – образец на андското религиозно изкуство.

В Ракчи – посещение на археологическия комплекс, посветен на бог Виракоча. Обяд в Сикуани. Спиране в Ла Рая (4400 м) и разглеждане на музея „Литико“ в Пукара. В около 17:00 – пристигане в Пуно – най-големият град, разположен на езерото Титикака. Именно тук Тур Хейердал е построил своя знаменит тръстиков сал Кон-тики. Езерото Титикака е едно от най-загадъчните места на планетата ни.  Това е най-високото плавателно езеро в света. Разположено е на 3810 м надм. в., простира се на 170 км между Перу и Боливия, и е най-голямото в Латинска Америка. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

7 ден → Пуно → езерото Титикака (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Екскурзия до островите Урос и Такиле с обяд. Според легендите, прародителите на Инките са излезли от водите на Титикака. В езерото има повече от 30 изкуствено създадени острова, най-известният от които е тръстиковият плаващ остров Урос, където живеят индианците Аймара. Последният чистокръвен индианец е починал през 1959 г., но днешните обитатели живеят, като следват традициите на своите предци: ловят риба, птици, използват крайбрежната растителност и тръстиката, за да си строят домове, лодки и още острови. Посещение на остров Такиле, чиито жители – основно мъжете, са известни с уникалните си умения и тъкачески традиции, обявени от ЮНЕСКО за "шедьовър на устното и нематериално наследство на човечеството". От височината на хълма се открива най-красивата панорамна гледка към езерото Титикака и покритите със сняг върхове на Андите от боливийска страна. Връщане в хотела. Вечеря с фолклорна програма. Нощувка.

8 ден → Пуно → Колка Каньон (закуска)

Закуска. Отпътуване за Колка каньон – най-дълбокият в света, който на някои места достига 3400 м дълбочина. Пристигане около обяд. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

9 ден → Колка Каньон → Арекипа (закуска)

Закуска. Посещение на наблюдателната площадка “Кръстът на Кондорите” (билет – 20 щ.д.), откъдето се открива прекрасна гледка към каньона, в дъното на който, протича река Колка. Наблюдаване на полета на могъщите кондори. Отпътуване за Арекипа — вторият по големина град в Перу. Обзорна екскурзия на историческия център (ЮНЕСКО). Нощувка.

10 ден → Арекипа → Паракас  (закуска)

Закуска. Свободно време. Вечерта – отпътуване със спален автобус за Паракас.

*По желание, с доплащане - нощният преход може да бъде заменен с полет до Лима .

11 ден → Паракас

07.30 пристигане в Паракас. Полуостров Паракас (ЮНЕСКО) е най-големият природен резерват в Перу с огромно природно богатство и археологически ценности. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

*Може да закупите допълнителна екскурзия – спускане с пясъчен борд или бъги по дюните.

12 ден → Паракас → линиите Наска → Лима (закуска)

Закуска. 08.00 eкскурзия с моторна лодка около Балестовите острови, наричани "Мини Галапагос" – дом на пингвини, делфини, морски лъвове, пеликани, албатроси, птици гуано, фламинги и др. (вход в Паракас – 6 щ. д.). Наблюдаване на знаменития Канделабър — гигантска рисунка върху скала във формата на свещник. Пътуване с автобус  до Наска. Трансфер до летището. Полет над Наска и наблюдаване от птичи поглед на загадъчните изображения на животни, птици, хора, геометрични фигури и тайнствени рисунки, създадени преди повече от 2000 год., с които е покрито пустинното перуанско плато, и чиито брой надхвърля 3000 (такса на летището – 10 щ. д.). Отпътуване с автобус за Лима. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

13 ден → Лима (закуска)

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаята до обяд. Трансфер до летището. Отпътуване.

 

 

Хотели:

настаняване

3*economy

3*superior

4*

Лима

La Castellana

Allpa

Hacienda

Куско

Sueno del Inca

Internacional

Jose Antonio

Пуно

El Buho

Hacienda

Royal Inn

Колка

Kilawasi

Casa Andina

Casa Andina 3*+

Арекипа

Mamatila

Crismar

Posada del Inca

Паракас

Mirador

Emancipador

Hacienda

 

Цена:

 

 3* economy

 3* superior

 4*

в двойна стая

 4373 лв.

 4547 лв.

 4864 лв.

в тройна стая

 3889 лв.

 4044 лв.

 4380 лв.

в единична стая

 4935 лв.

 5418 лв.

 6042 лв.

+ самолетни билети София - Лима - София

 

Цените включват:

 • 12 нощувки: 11 в хотели от избраната категория и 1 в спален автобус;
 • 10 закуски, 3 обяда, 1 вечеря;
 • Самолетен билет Лима — Куско;
 • Полет над линиите Наска;
 • Всички трансфери;
 • Всички екскурзии с местни екскурзоводи на руски език;
 • Пътуване с комфортен автобус – билети за втория етаж на автобуса;
 • 01 входен билет за Мачу Пичку;
 • Билети за туристически влак Inca Rail / PeruRailExpedition до Мачу Пикчу и обратно;
 • Екскурзия до островите Урос и Такиле;
 • Екскурзия с моторница до Балестовите острови;

Допълнително се заплащат:

 • Самолетни билети София - Лима - София (цената е в зависимост от наличността в момента на резерва-цията, и се заплаща според условията на авиокомпанията) и транзитна нощувка, ако е необходима
 • Билет за автобуса до Мачу Пикчу и обратно – 26 щ. д.
 • Входни билети: за руините в Куско – 26 щ. д.; за Колка каньон – 20 щ. д.
 • Такса на пристанището в Паракас – 6 щ. д.; такса на летището в Наска – 10 щ.д.
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д
 • На място се заплащат бакшиши за шофьорите, екскурзоводите и обслужващия песонал в хотелите.

Записване и плащане:

 • При записване – аванс 50% от стойността на пакета, копия на личната карта и паспорта, който да е с валидност 6 месеца след датата на пътуването
 • Доплащане – до 10 работни дни след потвърждаване на резервацията.

Информация:

 • Минимален брой туристи: 2
 • Виза за Перу не се изисква.
 • Ваксинации не се изискват.
 • Възможни са промени в маршрута, като се запазват включените услуги
 • Хотелите могат да бъдат заменени с равностойни от същата категория
 • Посочените дати са за екскурзии, които се провеждат на руски език.
 • За обслужване на английски език няма фиксирани дати, те са по избор на туристите.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
 • от 60 до31 дни се удържат 80% от общата цена 
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

УСЛОВИЯ

 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!