English version

Почивка на о-в Мавриций - Раят на земята

Цена от: 2185 евро/4273 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Почивка на о-в Мавриций - Раят на земята
за 13 дни/10 нощувки, индивидуално пътуване. Всеки ден през месеците ноември 2022 г. - октомври 2023 година.
Екзотични пътешествия

Държави: Мавриций

Маршрут: София/Варна - Мавриций - София/ Варна

Времетраене: 13 дни/10 нощувки

Когато в началото на XVI век португалците стъпват на остров Мавриций, на географската карта се появява ново късче от рая. Едно от най-красивите места на планетата, "кацнало" сред вълните на Индийския океан. Самият Марк Твен не крие възторга си:" Раят е изкопиран от Мавриций!"

 

И за да се уверите в това, ви предлагаме възможност да се насладите на тази приказна земя сред океана, станала нарицателна с белоснежните си плажове, изумруденото море, езерата сред притихнали вулкани, пищната зеленина и легендите за отминалите времена...

Защо да изберем това пътуване

  - Удобно връзки през Истанбул с полети от София и Варна с минимален престой в турския град с една от най-добрите авиокомпании в света – Turkish airlines - Водач-преводач - Разнообразни ексурзии, с които да опознаете „райския остров“ с превод на български език - Пътуването е предвидено да се осъществи в най-подходящия сезон, извън от мусонния период - Групата е настанена в хотел 4* на брега на морето, с висока оценка, с включени закуски и вечери в курорта Флик енд Флак, чието разположение спестява време при организацията на екскурзиите

 • Ден 1: София/ Варна - Истанбул

  Полет от София в 21:15 ч., кацане в Истанбул в 23:40 ч. Полет от Истанбул до Мавриций в 02:20 часа.

 • Ден 2: Истанбул - Мавриций

  Кацане на африканския остров в 13:10 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

 • Ден 3: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка.

 • Ден 4: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка или по желание: Допълнителна екскурзия - посещение на СТОЛИЦАТА ПОРТ ЛУИ И БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ПАМПЛЕМУС.

 • Ден 5: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка.

 • Ден 6: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка или по желание: Допълнителна екскурзия - ПЪТЯТ НА ЧАЯ.

 • Ден 7: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка.

 • Ден 8: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка.

 • Ден 9: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка или по желание: Допълнителна екскурзия -посещение на ПРИРОДНИЯТ ПАРК КАСЕЛА.

 • Ден 10: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка или по желание: Допълнителна екскурзия - МОРСКО САФАРИ С КАТАМАРАН ДО L’ ILЕ AUX CERFS /ОСТРОВА НА СЪРФИСТИТЕ/.

 • Ден 11: Почивка

  Свободно време за плаж и почивка.

 • Ден 12: Мавриций - Истанбул

  Свободно време за плаж и почивка. Отпътуване от Мавриций в 21:10 часа.

 • Ден 13: Истанбул - София

  Кацане на летището в Истанбул в 06:05 часа. Отпътуване от Истанбул за София в 09:05 часа. Кацане на летище София в 09:20 часа.

*Предлагаме над 150 хотела на о-в Мавриций.  Моля свържете се с нас за повече информация, ако не виждате хотела, който сте избрали или имате специални изисквания. Цените подлежат на препотвърждение към момента на резервация.

 ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София/Варна – Мавриций – София/Варна на авикомпания „Turkish airlines” или друга с включени летищни такси;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • 10 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години;
 • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване и съкращаване на пътуване с опция за удълване на пътуване и специални условия   „Ковид – 19“ – 6 % (за повече информация и детайли по офертата, моля да се обърнете към нашите офиси).

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 2
 • Условия за записване:
  - Депозит в размер на пълната стойност на самолетните билети плюс 10% от цената на пътуването;
  - Доплащане до 35% от основната цена на туристическия пакет до 60 дни преди датата на отпътуване;
  - Доплащане до 100 % - 40 дни преди датата на отпътуване.

  В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от Туриста, Туроператорът възстановява платената сума за туристическите услуги, като удържа стойността на издадения на Туриста самолетен билет, и допълнително следните такси и неустойки:

  - при отказ от пътуване на Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – такса за административни разходи на туроператора в размер на 100 лв. на турист;
  - при отказ от пътуване на Туриста от 59 до 40 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на внесения депозит.
  - при отказ от пътуване на Туриста от 39 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Допълнителни условия:
  Пътуването е индивидуално и не е обвързано със срок за набиране на група.

  Цената на пътуването е калкулирана при цена на самолетен билет на стойност 830 евро с включени летищни такси към 12.10.2022 г. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.

  Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ СТОЛИЦАТА ПОРТ ЛУИ И БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА ПАМПЛЕМУС

Екскурзията е полудневна и ще ви представи северната част на острова и  столицата на Мавриций Порт Луи.Тя е основана през 1721 година като морска база на французите от тогавашния губернатор Мей Лабурдоне и е кръстена на името на френския крал Луи XV. Под неговото ръководство градът се превръща в процъфтяваща колония, на чието пристанище акостирали кораби от цял свят. Днес Порт Луи е деловият и административен център на острова, запазил колониалния си облик, с добре съхранени исторически сгради и религиозни храмове, каквито ще видим по време на панорамната обиколка на града, с активно действащо пристанище и колоритен местен пазар. Ще видим и издигащата се на хълм с изглед към града крепост Аделаида, наречена още Цитаделата, построена от британците през 30-те години на  XIX век за защита на пристанището от вражески нападения. Днес Цитаделата е превърната в място за културни събития и шоу спектакли с гостуващи артисти от цял свят. Ще спрем на известната крайбрежна променада Caudan Waterfront с многобройни магазини и ресторанти. И естествено на централния пазар, който е жива картина на бита  и търговията в Мавриций.

След сити тура на Порт Луи се отправяме към известната и зад пределите на острова ботаническа градина Памплемус с великолепната й колекция от екзотични цветя и растения, сред които се открояват гигантските водни лилии и палмите от вида талипо. След това ще навлезем в Захарния свят. Ще посетим старата захарна фабрика L’Aventure du Sucre, превърната в музей, където ще проследим близо 300-годишната история за производството на захар. Ще може да закупим сувенири и най-конвертируемия продукт от тръстикова захар – класическия мавритански ром. Завръщане в хотела.

Минимален брой участници: 2

Цена: 140 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ ПЪТЯТ НА ЧАЯ

Чаят е традиционна напитка в Мавриций и за да научим повече за този уникален местен продукт, ще посетим плантацията и чаената фабрика Bois Cheri. Тук ще видим как се преработват чаените растения, ще научим и много от тайните на това производство. По време на дегустацията ще съзерцаваме прекрасни пейзажи от  южната част на острова, а след дегустацията ще може да закупим и отнесем в родината чудесен подарък за близки и приятели.

Пътешествието ни продължава с нова панорамна  гледка от наблюдателната площадка  Грис  Грис, след което ще се отправи към резервата La Reserve des Mascareignes  – едно истинско царство на нилски крокодили, над 300 гигантски костенурки и близо 20 000 вида насекоми, включително и пеперуди.

Завръщане в хотела.

Минимален брой участници: 2

Цена: 140 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ ПРИРОДНИЯТ ПАРК КАСЕЛА

Този парк, всъщност огромна зоологическа гтрадина, е една от най-популярните туристически атракции в Мавриций. Разположена на площ от 350 хектара, разделена на пет основни зони,тя е дом на изключително разнообразен животински свят. Тук живеят над 140 вида птици, сред които ендемичният мавритански розов гълъб. Цяло съзвездие от бозайници начело с големите котки: лъвове, тигри, гепарди и др. са част от обитателите на парка. Да добавим и гигантските костенурки, жирафи,зебри, щрауси, черни носорози, антилопи, маймуни, хипопотами- пигмеи, камили, лами и пр. Африканско сафари е сюжетът на разходката ни из парка  с открит автобус, нашарен като зебра, което дава възможност за почти непосредствен контакт от безопасно разстояние с голяма част от животните. Нещо повече: срещу допълнително заплащане смелчаците може да се запишат за едночасова разходка в компанията на...лъвове, хранене на жирафи, спускане със зиплайн /въжен тролей/ и др.

Завръщане в хотела.

Минимален брой участници: 2

Цена: 160 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ МОРСКО САФАРИ С КАТАМАРАН ДО L’ ILЕ AUX CERFS /ОСТРОВА НА СЪРФИСТИТЕ/

Една от най-хубавите атракции за туристите в Мавриций, която разкрива цялата неземна красота на този остров в сърцето на Индийския океан. Това е среща с уникални пейзажи, каквито сме свикнали да виждаме в рекламите на най-екзотичните курорти в света. Круизът е на катамаран и започва от пристана Trou d’Eau Douce, движейки се покрай източния бряг на Мавриций. Първата забележителност е живописният водопад Grande Riviere Sud Est, до който ще стигнем чрез трансфер от устието на реката. След това катамаранът ще ни отведе до тюркоазените води на прозрачна лагуна и който желае може с шнорхел и маска да се потопи в необятния подводен свят на океана, а другите просто да се порадват на слънчева баня на борда на катамарана. Поради хигиенните изисквания в условията на ковид пандемията комплектът от шнорхел и маска трябва да си набавим и носим сами.  След това запомнящо се преживяване ще се насочим към една от перлите на мавританското крайбрежие – приказният L’ Ile aux Cerfs /Островът на сърфистите/ с неговия легендарен плаж. По път, докато стигнем острова, екипажът на катамарана ще приготви за обяд на плажа апетитно барбекю с морски дарове. Към вкусната храна домакините ще поднесат вино и мавритански ром, без ограничение! След обяда ще имаме свободно време за плаж, шопинг  и почивка.

Завръщане в Trou d’Eau Douce и отпътуване за хотела.

Минимален брой участници: 2

Цена: 240 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД „ЛЕВ ИНС” АД, София, Застрахователна полица № 13052310000022.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!