English version

Куба - Хавана и Варадеро

Цена от: 851 евро/1664 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Куба - Хавана и Варадеро
Почивка на Карибите, всеки сряда и неделя
Екзотични пътешествия

Държави: Куба

Маршрут: София - Мадрид - Хавана - Варадеро - Хавана - Мадрид - София

Времетраене: 9 дни/7 нощувки

0 лева разход до 15 дни преди отпътуване за резервации направени до месец октомври.

Куба е една от малкото останали комунистически държави в света. За западните туристи това може би все още има значение, за нас – българите, звучи твърде познато. Но ето, че тази доскоро капсулирана страна стъпка по стъпка започва да се променя: кубинците вече могат да пътуват в чужбина свободно, да почиват в своите морски курорти, да развиват бизнес и пр. Да прибавим и емблематичните за тази слънчева карибска страна ретроколи, коктейлите с ром, пурите, румбата и пищните фиести, страхотните плажове, на които ви предлагаме приятна почивка... Ето я Куба – тя ви очаква!

Предимствата в тази програма:

 • Настаняване в подбрани хотели от различни категории и бюджет
 • Индивидуално пътуване спрямо удобните за вас дати
 • Избор от отлични екскурзии, които ще ви потопят в неповторимата атмосфера на Куба
 • Възможност за удължаване и модифициране на програмата по ваше желание

Полезна информация:

Часът в Куба КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Часовата разлика между България и Куба е -7 часа.

 

Часът и температурата в момента

Валутата в Куба е Convertible Peso (CUC). 1 лв.=0.53 CUC.

 

Важна информация:

Не е позвлено влизането на пътници в Куба. Това не се отнася за жители на Куба и пътници пътуващи с цел туризъм към Cayo Coco, Cayo Largo, Cayo Santamaria, Cayo Guillermo, Cayo Cruz и след 15 октомври Варадеро ако имат резервация за хотелско настаняване.

Мобилността на клиентите  се свежда само до туристическия полюс, където те могат да се наслаждават на почивките си, тоест не могат да посетят останалата част на големия остров. В случая с Варадеро ще бъде поставена граница за пешеходен контрол от пределите на Calle K, както на плажа, така и на магистралата, за контрол на достъпа на входа и изхода на клиентите. На този етап остава безплатният PCR тест за клиенти при пристигане на летищата. Клиентите трябва да пристигнат в Куба застраховани за COVID-19, ако това не е възможно, те трябва да купят кубинска медицинска застраховка срещу това заболяване, те могат да го направят на летището при пристигане в Куба и цената му е 30 щ.д. Клиентите продължават от летището с автобуси до хотелите си, за да се насладят на почивките си, в случай че PCR (тестът) има положителен резултат, тогава се локализира въпросният клиент в хотела и се изолира на инсталация с всички технически условия и медицинско оборудване за неговите грижи.

 

 • Ден 1: Мадрид - Хавана

  Отпътуване от Мадрид за Хавана в 13:30 ч. Пристигане в Хавана в 17:30 ч. местно време. Настаняване в избрания от Вас хотел. Нощувка.

 • Ден 2: Хавана

  Закуска. Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка

 • Ден 3: Хавана

  Закуска. Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка

 • Ден 4: Хавана - Варадеро

  Закуска. Трансфер от Хавана до Варадеро. Настаняване в избрания от Вас хотел на съответната база. Нощувка.

 • Ден 5 - 7: Варадеро

  Почивка на база Аll inclusive в избрания от Вас хотел във Варадеро. Възможност за разнообразни допълнителни екскурзии.

 • Ден 8: Варадеро – Хавана – Мадрид

  Закуска. Свободно време и след обяд трансфер до летището. Полет от Хавана в 19:50 ч.

 • Ден 9: Мадрид

  Пристигане в Мадрид в 10:30 ч. на следващия ден.

 

 

ЦЕНИ В ЕВРО:

 

...

Цените се заплащат в БГ лв по фиксинга на курса 1 евро за 1,95583 лв.

Всички цени подлежат на препотвърждение към момента на записване!

 

Цената e на човек и включва:

 • Полет Мадрид – Хавана - Мадрид с включени летищни такси
 • 3 нощувки в Хавана на база нощувка и закуска в избрания от Вас хотел;
 • 4 нощувки във Варадеро на база All inclusive в избрания от Вас хотел;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • Туристическа виза;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 3000 евро, Inter Mondial

Цената не включва:

 • Самолетни билети София - Мадрид – София с включен ръчен багаж 10 кг и 23 кг чекиран
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер

Допълнителна информация:

•    Визов режим – безплатна туристическа виза включена в цената.
•    Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.
•    Местната валута е песо, но съществуват два вида - Кубиснко песо (CUP) и  Кубиснко конвертируемо песо (CUC). Препоръчително за туристите е да носят в себе си евро и да обенят CUC!

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 2
 • Условия за записване:
  • Депозит при резервация в размер на 50% от общата пакетна цена.
  • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Допълнителни условия:
  Условия за анулация
  • Неустойка, състояща се от 5% от крайната цена на пътуването, ако пътуването се анулира повече от 10 дни и по-малко от 15 преди датата на пътуването.
  • Неустойка, състояща се от 15% от крайната цена на пътуването, ако пътуването се анулира между 3 дни и 10 преди датата на пътуването.
  • Неустойка, състояща се от 25% от крайната цена на пътуването, ако се анулира 48 часа преди пътуването.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ City Tour на Хавана с включен обяд

Отпътуване от хотела и посещение на колониалната част на град Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Световно и Културно наследство. Разходка из стария град, с неговите площади, крепости и сгради построени от испанците  през 16 и 19 век., той впечатлява и оставя без дъх всеки посетител. Транзитна спирка в  типичния за Куба ресторант - бар Bodeguita del Medio, за които се твърди, че е родното място на коктейла Mojito. Приготвя се още от откриването на бара през 1942 г.Разходка из главните улици и булеварди на Старата Хавана. Спирка на Капитолията. Oбяд с включени напитки. Посещение на галерията на известния саксофонист Мишел Херера. Посещение на панорамната тераса с изглед  от Университета на Хавана и спирка на Площада на Революцията, където ще има време за снимки. Връщане в хотела.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ City Tour на Хавана

Отпътуване от хотела.Посещение на колониалната част на град  Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Световно и  Културното наследство. Разходка из стария град, където площадите, крепостите и сградите построени от испанците  през 16 и 19 век. ще пленят всеки посетител. Транзит спирка в традиционния кубински ресторант - бар Bodeguita, за които се твърди, че е родното място на коктейла Mojito. Разходка из главните улици и булеварди на Стара Хавана. Спирка на Капитолия. Връщане в хотела.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ City Tour Колониална Хавана (от Варадеро)

Отпътуване от хотела с ексурзовод. Транзитна спирка на наблюдавтелната площадка „Mirador de Bacunayagua”. Обиколка на Старата Хавана: Площада на Катедралата, Пласа де Армас, Стария площад, Площад Сан Франциско де Асизи. Свободно врме за разходка и покупки. Панорамна обиколка на  новата част на град Хавана: площада на Революцията, квартала Ведадо и крайбрежния булеврд Малекон. Свободно време за снимки на Капитолия. Трансфер до Варадеро. 

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Винялес

Отпътуване от хотела  към долината Винялес в Пинар дел Рио – изключителен  пейзаж, осеян с гъсти гори и хълмове от гигантски карстови образувания, наречени „моготи“. Фотопауза  при наблюдателната площадка „ Mirador de los Jazmines”, от където се открива удивителна гледка към долината и моготите.  През 1999 г. долината Винялес  е обявена за обект на световното наследство на ЮНЕСКО, тя е обградена от величествени коркови палми. Това е един от най-плодородните райони на Куба, където се отглежда, събира, суши и преработва най-висококачественият тютюн в света. Тютюневото растение достига пълната си височина между ноември и февруари месец, а след като реколтата от тютюн приключи, до октомври се засаждат други култури като маланга, юка, царевица. Посещение на къщата на Veguero, където ще можете да се насладите на разхлаждащи коктейли и да наблюдавате обработката на тютюн. Разходка с лодка през Пещерата „Cueva del Indio – част от най-старата пещерна система в Куба. Разглеждане на гигантската праисторическа фреска на художника Леовихилдо Гонсалес върху 120-метрова скала – реплика на праисторически рисунки, разкриващи еволюцията на живота в планината Сиера де лос Органос.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Шоу Тропикана

 Най-престижното и световноизвестно кабаре.Билети за шоуто могат да бъдат закупени на различни цени, като има възможност за избор посещениет да бъде с включена вечеря и трансфер или без вечеря и трансфер.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Гуама (от Варадеро с включен обяд)

Отпътуване от хотела с автобус към национален парк „Ciénaga de Zapata”. Кратка пауза при фермата „Fiesta Campesina”е селска ферма, която разполага с малък зоопарк с елени, змии, крокодили и птици. Тук можете да се освежит с различни плодове и кафе, а също така и да опитате от "warapo"сок, получен от смачкване на захарната тръстика.Продължаваме към „ La Boca” и ще посетим ферма за крокодили, а след това ще се насладим на пътуванто с бърза лодка „Aldea Taína” построен по подобие на индианско селище, за да пресъздаде бита и живота на населението обитавало острова преди много години. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела във Варадеро.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Рио Канимар (от Варадеро с включен обяд)

Отпътуване от хотела. Шнорхелинг на плажа Корал. Посещение на пещерата на Сатурн, където ще имамте възможността да плувате. Разходка с лодка по река Канимар, наслаждавайки се на красивата природа на това райско място, ще плаваме 11 километра през един от най-емблематичните и интересни водни пътища на региона. Обяд и време за развлечение или почивка (гребане лодки, езда или релакс в хамаци). Панорамна обиколка на град Матанес.Трансфер до хотела във Варадеро.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Seafari Cayo Blanco Plus (от Варадеро с включен обяд)

Отпътуване от хотела. Разходка с катамаран и шнорхелинг на Коралов риф. Време за плаж в Кайо Бланко. Обяд (омари, скариди, октопод, пиле, хляб, ориз, зеленчуци, десерт, кафе). Включени напитки, снаксове и анимация по време на разходката с Катамаран. Възможност да се докоснете до делфини в естествената им среда.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Трите града с тръгване от хотела и ексурзовод

Отпътуване от хотела. Спирка в селската ферма „Fiesta Campesina", която разполага с малък зоопарк с елени, змии, крокодили и птици и се намира на националната магистрала. Посещение на Санта Клара: Площада на Че Гевара и Бронирания влак. Продължаваме по маршрута до Тринидад през Санти Еспиритус. Обяд. Обиколка на Тринидад: Главният Площад, Църква, Музей, Къщата Алфареро ,Пазара на Занаятчийте и Канчанчара. Отпътуване към Сиенфуегос. Транзитно посещение на Парка Прадо и Двореца на Долината. Трансфер до Варадеро с  кратка спирка в Ранчон Де Агуада.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!