English version

Китайска приказка

Цена от: 2190 евро/4283 лв. с вкл. лет. такси / с включени летищни такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Китайска приказка
Гранд тур на древната необятна страна
Екзотични пътешествия

Държави: Китай

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Пекин – Лоян – манастира Шаолин - Сиян – Шанхай – Суджоу - Шанхай - Истанбул - София/Варна

Времетраене: 12 дни/9 нощувки

17.10.2018 - 28.10.2018 (жена за комбинация)

Last Minute цени от 4283 лв. за дати 17.10.2018 - 28.10.2018!
(-391.17 лв. отстъпка - само за нови резервации от 16.08.2018)

 • Стандартна цена за отпътуване от София: 2390 евро/4674 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2390 евро/4674 лв.

Цената включва летищни такси.

Last Minute цени от 4283 лв. за дати 17.10.2018 - 28.10.2018!
(-391.17 лв. отстъпка - само за нови резервации от 16.08.2018)

Ако има страна в света, която в ХХI век се очаква да направи истински бум в туристическата индустрия, то това без съмнение е Китай. Тази огромна държава с над 6.9 млн. кв.км площ, притежава в наследство една от най-ранните цивилизации на планетата. Достатъчно е да припомним, че тук се намира едно от седемте чудеса на света - Великата китайска стена, че тук е родината на някои от най-известните изобретения на човешкия гений: барута, компаса, коприната, финия порцелан, лунния календар (един от най-старите в света!), първата енциклопедия (с 1000 тома!), първият звезден каталог и пр. Тук са 14 от най-високите планински върхове в света, над 8000 метра, тук е третата след Нил и Амазонка река на планетата - Яндзъ, с дължина над 6700 км. Тук живее и най-многобройното население на земята - над 1,2 милиарда души! Всичко това и сега, и в бъдеще ще привлича хиляди търсачи на приключения от всички континенти.

Предимствата в тази програма:

 • Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света – Турски авиолинии с тръгване от София и Варна
 • Настаняване в подбрани 4-звездни хотели
 • Без нощни преходи с влак
 • Туристическата обиколка на Китай съдържа уникални исторически ценности с изключително значение за световната култура въобще. Съдете сами: Пекин с най-големия площад в света и прочутия забранен град на велики китайски династии, Великата китайска стена, манастира Шао Лин, гробницата с теракотената армия в Сиян, най-богатият исторически музей в Китай, "най-лъскавият" град в страната - Шанхай, Ханджоу - един от най-красивите градове, с великолепна архитектура и природа, и още ред забележителности в тази най-многолюдна страна на Земята.
 • Възможност за еднодневна екскурзия до Суджоу
 • Разумно съотношение качество – цена
 • Водач-преводач от БОЯНА-МГ по време на цялата програма.

+ Видео >>>

Снимки от клиенти, пътували по тази програма

 

 
Времето в КИТАЙ Часът в КИТАЙ КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в Китай по време на пътуването:

 • максиални: 24°C - 29°C
 • минимални: 10°C - 15°C

Часовата разлика между България и Китай (Пекин) е
+6 час.

 

 

Часът и температурата в момента

Валутата в Китай е Китайски юан (CNY).
1 лв. = 3.76 CNY
 • Ден 1: София/Варна – Пекин

  Полет от Варна с Турски авиолинии в 14:25 ч. Кацане в Истанбул в 17:00 ч.

  Полет от София с Турски авиолинии в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23.05 ч.

 • Ден 2: Пекин

  Полет в 01:25 ч. от Истанбул и кацане в китайската столица Пекин в 15:25 ч. Трансфер и настаняване в хотел “Jiangxi Grand” 4* http://www.jiangxigrandhotel.com/  или подобен. Вечеря в хотела.

  Възможност срещу допълнително заплащане за посещение на уникалния спектакъл «Династията на Златната Маска», който с помощта на грандиозна сценография (вода, светлини и пиротехника) разказва легенда за истинска любов, война и императорски пиршества.

  Нощувка.

 • Ден 3: Великата китайска стена

  Ранна закуска. Днес ще имаме среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят може да се види от Космоса. Стената е дълга повече от 10 хиляди километра, на височина достига 8 метра и се вие през 8 провинции. Строена е за защита от нападенията на варварите. Изкачването може да стане с лифт, които се заплаща на място - двупосочно пътуване цената е 100 юана (около 15 евро). По път към Великата китайска стена ще видим отвън грандиозното инженерно творение – Олимпийския стадион. Следва посещение на Свещения път - преминаване покрай внушителни статуи, които се явяват свещена стража на имперските гробници.

  Обяд в китайски ресторант.

  Посещение на фабрика за нефрит - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай и Храмът на небето - даоистки комплекс от храмови сгради, посещаван от императорите от династиите Чин и Мин за годишните церомонии с молитви към небесата за по-богата реколта.

  Завръщане в хотела и свободно време за вечеря.

  Нощувка.

 • Ден 4: Забраненият град

  След закуска посещение на Тян ан Мън - Площадът на небесното спокойствие, най-големият площад в света. Следва посещение на Забранения град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Строен  е през ХV век в продължение на 14 години и е бил недостъпен за обикновените хора. Един от най-красивите и големи дворци в света е и зимният императорски дворец Гугун, който също ще видим по време на обиколната програма.

  Обяд в китайски ресторант.

  Отпътуване с бързия влак за Женгджоу около 16:50 ч. Пристигане в 20:14 ч.

  Трансфер и настаняване в хотел “Holiday Inn Express” 4* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/zhengzhou/cgoex/hoteldetail или подобен.

 • Ден 5: Вратата на дракона и манастирът Шаолин

  Закуска. Посещение на манастира Шаолин - център на будизма и китайските бойни изкуства, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. В обиколката е включено и разглеждането на Гората на пагодите - впечатляващо място, където стотици каменни пагоди са били построени в чест на монасите от Шаолин и където може да се видят кунг-фу ученици, практикуващи в техните оранжеви дрехи.

  Обяд в китайски ресторант.

  Разглеждане на пещерите Лонмън (Вратата на дракона), които представляват будистки пещерен манастирски комплекс (ЮНЕСКО) с над 100 000 изображения на Буда и неговите ученици, феи, танцьорки и музиканти. Възможност за посещение на фабрика за нефрит – божествения камък за китайците.

  Нощувка в хотел "Luoyang Peony International" 4* (http://www.peonyhotel.net/)  или подобен.

 • Ден 6: Древното изкуство калиграфия

  След закуска трансфер до жп гарата и отпътуване с влак до Сиян (1-ва класа – климатик) – древната столица на Китайската империя. Пристигане около 11:40 ч.

  Трансфер и обяд в китайски ресторант.

  След обяд посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо, където ще се запознаем с китайската калиграфия като едно от най-древните изкуства. Разходка по старинната очарователна улица на Сиян, наречена още улицата на културата – Вън Хуацзе, където ще се радваме на традиционната архитектура, малките дюкянчета и безбройните антикварни магазини.

  Настаняване в хотел "Skytel" 4* http://www.skytelhotelxian.com/  или подобен. Нощувка.
 • Ден 7: Теракотената армия и Голямата пагода на Великата гъска

  След закуска посещение на една от най-известните в света атракции на китайската земя - гробницата с теракотената армия, обект на ЮНЕСКО. Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Всяка фигура има свои индивидуални черти – предполага се, че великият и жесток император Цин Шихуан (първият император на Китай) е наредил да изваят фигурите на личните му най-добри войни, които и в задгробния му живот да го пазят. Казват, че хилядите работници, градили гробницата, са били зазидани живи!
  Следва посещение на фабрика за коприна.

  Обяд в китайски ресторант.

  Посещение на  Голямата пагода на Великата Гъска - един от най-известните образци на будистката архитектура от времето на династията Тан, хранилище на стотици будистки ръкописи.

  Нощувка.

 • Ден 8: Кулата на камбаната

  Закуска. Посещение на Великата джамия – най-старата и най-известната в Китай. Построяването ѝ датира от 792 година. Посещение на древната градска стена.

  Обяд в местен ресторант.

  След обяд ще видите и Кулата на камбаната - внушителна постройка в традиционен стил в геометричния център на града. Отправяне към ж.п. гарата и отпътуване за Шанхай в 16:00 ч. с бързия влак. Пристигане в китайския мегаполис вечерта. Трансфер и настаняване в хотел "Shanghai Baolong" 4*  (http://www.baolonghotelshanghai.com/) или подобен.

 • Ден 9: Гигантът Шанхай

  Закуска. Шанхай е най-големият град в Китай, с над 14 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Предстои ни туристическа обиколка на Шанхай с посещение на Нефритения Буда и прочутата телевизионна кула, наричана “перлата на Изтока”.

  Обяд в китайски ресторант.

  Разходка по крайбрежната пешеходна търговска улица на града, френския и английския квартал. Ще преминем през подземния тунел под река Хуан Пу и ще се разходим по красивия крайбрежен булевард.

  Възможност за разходка с лодка по река Хуан Пу с включени трансфери и местен екскурзовод.


  Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 10: Шанхай

  Днес ще се разходите по Площада на народа – Ларгото на града и Музея на Шанхай.

  Обяд в местен ресторант.

  След обяд предстои посещение на Синтианди или в превод „Новото небе и земя” – район без автомобили, където цял квартал е обособен само за шопинг, хранене и забавления. Следва разходка из Тианзифанг – квартала на изкуствата

  Възможност за посещение на Океанариума, който се смята за най-големия морски аквариум в Азия. Ще видим красиви представители на морската и речната флора и фауна от цял свят в безбройните зали и тунели на музея.

  Вечерта ще имате и още време за шопинг.  Нощувка.

   

 • Ден 11: Водният град - Суджоу

  След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до град Сучжоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще се преминем с лодка по Великия канал - най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Градът е известен най-вече с уникалните си градини, които се смятат за едно от чудесата на света. Посещение на най-голямата и впечатляваща градина в Суджоу - Градината на скромния работник Сад Лан Ли (обект в списъка на ЮНЕСКО). Свободно време за обяд в китайски ресторант. Ще посетим и една от най-добрите в Китай фабрики за коприна, където ще се потопим в света на копринените тъкани и изделия. Традиция отпреди 500 г., монопол на китайците в древността, когато коприната е била и най-скъпо ценената стока и е играла ролята на парична единица. Предвидили сме и и разходка в Лъвската градина – единствената каменна градина, оцеляла от 1342 г. След обяд завръщане в Шанхай.

  Трансфер до летище за полет в 22:35 ч.

 • Ден 12: България

  Кацане в Истанбул в 05:20 ч. Излитане за София в 07:50 ч., където пристигате в 09:05ч. Полетът за Варна е в 12:40 ч. Кацане в 13:45 ч.

17.10.2018 - 28.10.2018 (жена за комбинация)

Last Minute цени от 4283 лв. за дати 17.10.2018 - 28.10.2018!
(-391.17 лв. отстъпка - само за нови резервации от 16.08.2018)

 • Стандартна цена за отпътуване от София: 2390 евро/4674 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2390 евро/4674 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет с Турски авиолини  София/Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай –  Истанбул - София/Варна
 • Летищни такси – 381 евро/745 лв (към 20.11.2017). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • 9 нощувки със закуски в хотели  4*
 • 1 вечеря в хотелa в Пекин
 • 8 обяда в китайски ресторанти
 • Туристическа обиколка на Пекин
 • Посещение на фабрика за нефрит в Пекин
 • Посещение на Великата китайска стена и Свещения път
 • Разглеждане на пещерите Лонмън, Манастира Шаолин и Гората на пагодите в Лоян
 • Посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо и запознаване с китайската калиграфия
 • Посещение на гробницата с теракотената армия
 • Разходка по улицата на културата – Вън Хуацзе
 • Сити тур на Сиан
 • Туристическа обиколка на Шанхай
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Местно екурзоводско обслужване
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "МОНДИАЛ"
 • Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

 


 

Цената не включва:

 • Еднодневна екскурзия до град Суджоу – 70 евро/137 лв с включен обяд (при минумум 10 записани туриста)
 • Доплащане за 6 вечери (1 в Пекин, 1 в Лоян, 2 в Сиян, 2 в Шанхай) - 120 евро/235 лв.
 • Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/90 лв.
 • Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/56 лв.
 • Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/58 лв.
 • Пренасяне на багажа и бакшиши в хотелите и ресторантите
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 144 лв) – заплаща се задължително
 • Застраховка “Отмяна на пътуването” с  Мондиал – от 2 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Условия за записване:
  Депозит: 800 евро/1600 лв
  Доплащане до 45 дни преди отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001319.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!