English version

Почивка в Кабо Верде

Цена от: 0 евро/0 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Почивка в Кабо Верде
за 12 дни/11 нощувки, индивидуално пътуване. Всеки ден през месеците ноември - април 2024 г.
Екзотични пътешествия

Държави: Кабо Верде

Маршрут: София - остров Сал, Кабо Верде - София

Времетраене: 12 дни/11 нощувки

Доскоро познати като Острови Зелени нос, Кабо Верде е архипелаг в Северния Атлантически океан, на около 500 км западно от континента Африка. Включва 10 големи вулканични острова както и още 5 по-малки. Една част от островите, като остров Сантяго например, имат предимно планински релеф със стръмни скалисти брегове и многобройни вулканични конуси, кратери и калдери. Други като Сал са почти изцяло равнинни, с пустинен релеф. На остров Фогу се намира действащият вулкан Пику ду Фогу като той е най-високата точка в страната с надморска височина 2829 метра. И тук, както в Мавриций, се предполага, че островите са възникнали преди милиони години след изригването на вулкан в океана, вследствие на което над морската вода са се появили тези късчета земя.

 

Защо да изберете тази програма?

 • За пътуването предлагаме удобни международни полети с реномирана авиокомпания.
 • Имате възможност за избор на настаняване с най-добро съотношение между цена и качество.
 • Дълъг престой за максимална почивка и релаксация.
 • Фиксирали сме няколко дати, но периодът на пътуването може да бъде съобразен с желанието на клиента. Пътуването е от София, но при желание програмата може да се прекалкулира с полет от Варна.

 • Ден 1: София - Мюнхен - Лисабон - о-в Сал

  Отпътуване от летище София, Терминал 2 за Мюнхен с редовен полет на авиокомпания "Lufthansa" в 13:45 часа. Кацане в Мюнхен в 14:50 часа. Излитане за Лисабон в 17:30 часа, кацане в 19:45 часа. Излитане от Лисабон за о-в Сал в 21:00 часа.

 • Ден 2: Остров Сал

  Кацане в остров Сал в 00:10 часа. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 3: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 4: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 5: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 6: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 7: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 8: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 9: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 10: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 11: Остров Сал

  Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

 • Ден 12: Остров Сал - Лисабон - Мюнхен - София

  Отпътуване от остров Сал в 01:10 часа. Кацане в Лисабон в 06:00 часа. Отпътуване от Лисабон за Мюнхен в 12:25 часа. Кацане в Мюнхен в 16:40 часа. Отпътуване за София в 19:55 часа. Кацане на летище София в 22:45 часа.

 

*Посочените дати са примерни като можем да предложим и други възможности за желания от Вас период! Предлагаме голямо разнообразие от хотели на о-в Кабо Верде. Моля свържете се с нас за повече информация, ако не виждате хотела, който сте избрали или имате специални изисквания.

 

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София/ Варна – Кабо Верде/о-в Сал – София/Варна на авикомпания „Lufthansa” и "Tap Portugal" или други с включени летищни такси и ръчен багаж 1 брой до 7 кг с размери  55 x 38 x 20 см. и 1 брой чекиран багаж до 20 кг.;
 • 10 пълни нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
 • Трансфер – летище – хотел – летище;
 • Държавна Еко такса за влизане в страната;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК!
 • Асистанс на място от приемащата агенция.;

Цената не включва:

 • Държавна такса инфраструктура: по 2 евро на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция на хотела преди напускане);
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години;
 • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуването“ – 6 % (за повече информация и детайли по офертата, моля да се обърнете към нашите офиси).

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 2
 • Условия за записване:
  - Депозит в размер на пълната стойност на самолетните билети плюс 10% от цената на пътуването;
  - Доплащане до 100 % - 45 дни преди датата на отпътуване.

  В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от Туриста, Туроператорът възстановява платената сума за туристическите услуги, като удържа стойността на издадения на Туриста самолетен билет, и допълнително следните такси и неустойки:

  - при отказ от пътуване на Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 45 календарни дни преди датата на тръгване – неустойка в размер на внесения депозит.
  - при отказ от пътуване на Туриста от 44 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Допълнителни условия:
  Пътуването е индивидуално и не е обвързано с минимален брой туристи и срок за набиране на група. Посочените дати са примерни като можем да предложим и други възможности за желания от Вас период! Предлагаме голямо разнообразие от хотели на о-в Кабо Верде. Моля свържете се с нас за повече информация, ако не виждате хотела, който сте избрали или имате специални изисквания.

  Цената на пътуването е калкулирана при стойност на полетите в определена класа с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет, агенцията си запазва правото да промени цената на туристическия пакет в съответната посока.

  В цената са калкулирани летищни такси, при увеличение им от страна на авиокомпанията е възможно туроператора на пътуването да увеличи стойността на пътуването.

  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.

Допълнителни екскурзии

+ ЦЕЛОДНЕВНА ОБИКОЛКА НА ОСТРОВ САЛ С ВКЛЮЧЕН ОБЯД

Отпътуване около 09.00 часа от хотела в Санта Мария към селището Мурдейра, където ще имаме възможност за снимки на живописния залив Монте Леао. Ще продължим към пристанището Палмейра, откъдето ще посетим уникалния естествен морски басейн с подводна пещера Буракона и известното магическо „Синьо око”. Когато водата е спокойна, обикновено има възможност за плуване в басейна. Продължаваме през територията на Тера боа, известна като „Земята на миражите”. Следва посещение на столицата на острова Ешпаргош и Залива на  акулите, където ще срещнем, разбира се на безопасно разстояние, прословутите морски хищници. Кулминация на тура са  характерните за острова солници и кратера Салинас Педра де Луме с възможност за къпане във вода, 26 пъти по-солена от океанската. Така може да се почувстваме като плувци в нещо като африканско Мъртво море! Домакините осигуряват прясна вода за изплакване на тялото от солта. Отпътуване обратно за хотела. По време на егскурзията е включен обяд с традиционна за острова храна: за предястие - кралски скариди, за основно - омар с ориз и зеленчуци, за десерт- козе сирене и папая или плодова салата, бутилка вино от Кабо Верде и кафе.

Екскурзията е ИНДИВИДУАЛНА,  с екскурзоводско обслужване на Английски или Руски език.

Минимален брой участници: 2

Цена: 105 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ ТРАДИЦИОННА ВЕЧЕР КАБО ВЕРДЕ

Това е типична за острова вечеря в традиционен ресторант с местна кулинария и шоу с жива музика и танци и много настроение.

Започва с коктейл за „Добре дошли”. Местната кухня е представена с класическия за Кабо Верде специалитет „Качупа”. По време на вечерята ще звучи жива музика в стиловете „Морна” и „Коладерас”, характерни за изпълненията на най-известната певица на Кабо Верде Сезария Евора – Босоногата дива.

За „десерт” – шоу с танци, традиционни за острова: „Funana”, „Cola Sajon”, “Coladeras” и др. Гостите на вечерята обикновено се включват в тях.

Минимален брой участници: 2

Цена: 80 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ ПОЛУДНЕВНО МОРСКО САФАРИ С КАТАМАРАН

Отпътуване около 08.45 часа от хотела за пристанището Палмейра. Оттук започва морското сафари с катамаран в Атлантическия океан. Спирка в залива Мурдейра с възможност за гмуркане, шнорхелинг, риболов, плуване или просто релакс на борда. По време на пътуването екипажът се грижи за доброто настроение на туристите с анимационна програма. При възможност, подчертаваме това, има вероятност да се наблюдават морски костенурки или...гърбати китове, чийто любовен период обхваща времето от февруари до март! Kатамаранът разполага и с плаващ плувен басейн!

Морското пътешествие е с продължителност 3 часа.

Минимален брой участници: 2

Цена: 145 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД „ЛЕВ ИНС” АД, София, Застрахователна полица № 13052310000022.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!