Валенсия – вкусове и аромати
Цена от: 690 евро/1349 лв. с вкл. лет. такси
При въпроси не се колебайте да се свържете с нас
Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg
Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg
Държави: Испания
Времетраене: 4 дни/3 нощувки
Цената включва летищни такси.
Цената включва летищни такси.
Цената включва летищни такси.
Цената включва летищни такси.
Валенсия е третият по големина град Испания след Мадрид и Барселона. Град разнолик,основан още от римляните през II пр. Хр., наследил неоценимо многовековно наследство от различни епохи и широко отворен към достоянията на днешния ден. Но Валенсия е и град, известен със средиземноморската си кухня, която е и част от нематериалната световна култура под егидата на ЮНЕСКО. В тази програма ви предлагаме именно такава гледна точка – пътешествие в кулинарния свят на Валенсия, свят на запомнящи се вкусове и аромати. И разбира се – всичко това на фона на предколедната атмосфера в града. Валенсия е и единственият голям космополитен град в Европа, в който само на 10 минути от центъра са разположени огромни зеленчукови градини. Специфичният микроклимат в областта, комбинация от море и планина, позволява добиването на няколко реколти годишно. Именно затова и храната във Валенсия е толкова вкусна. Само на 10 км от града се намира най-голямото езеро в Испания, оформящо оризища, където се добива специален сорт ориз, от който се прави традиционната валенсианска паеля. Близостта на Валенсия с морето позволява на гостите й да се насладят на пресни риба и морски дарове, на които е богато Средиземноморието. В областта се произвеждат висококачествени вина със сертификат за качество, наречен DO (denominación de origen). За изненада на всички, обаче, в Испания се пие повече бира, отколкото вино. Тук именно се произвежда и специална занаятчийска бира от ориз или дори от портокали! Тези златни плодове, както ги наричат валенсианците, са с толкова високо качество, че са търсени навсякъде по света, особено специалният местен сорт валенсиана. От прясно изцеденият портокалов сок се прави и местният алкохолен коктейл Agua de Valencia (валенсианка вода), който обаче няма нищо общо с водата. Валенсианците много обичат сладичко и затова тук може да се опита голямо разнообразие от сладкиши (кока де янда, туррон, бунюелос, чурос...), сладки напитки (орчата, горещ шоколад, скрежина...) и ликьори (мистела, оризов ликьор...). А за любителите на кафето има над 15 различни комбинации.
Полет с авиокомпания Уиз еър в 06:25 от София, 08:50 кацане във Валенсия. Трансфер до хотела, където багажът може да бъде оставен на рецепция.
Сити тур на Валенсия с ескурзовод на български език, който включва полудневна пешеходна обиколка на историческия център на града - площад Вирхен, любимото място на младоженците и средище на големите валенсиански празници начело с най-пъстрия и най-весел Фестивал на фаите, с Базиликата на Девата, Фонтана Турия и правителствената сграда Генералитат Валенсиана, Катедралата със Свещения граал, Кръглия площад, Централния пазар, изпълнената със загадъчна символика Копринена борса, храмът на търговията - обект на ЮНЕСКО, Кметството и Пощата.
На Кръглия площад е подходящо да се опита в свободното време традиционата валиансианска кулинарна комбинация Pintxo I Trago /хапки и напитки/, както и типичната валенсианска напитка орчата, приготвена от тигрови ядки. Може да я дегустирате с вкусен сладкиш в орчатерията Санта Каталина с двестагодишна история, на входа на която ще видите и уникално пано от традиционните порцеланови плочки асулехос, пресъздаващо епизод от историята на града.
Посещението на Катедралата е срещу допълнително заплащане и открива възможност да се види Свещения граал – чашата с вино, от която Исус Христос е пил по време на Тайната вечеря, да се научи нейната изключително интересна история. Други градове в Европа също претендират да са дом на Свещения граал, но поради сериозните доказателства Ватикана признава именно артефакта, изложен във Валенсия. Ще се разходим из историята на града, за да открием следите, които Свещеният Граал е оставил след себе си. А когато влезем в катедралата, ще се насладим на изяществото й, на множеството произведения на изкуството, които тя съхранява и не на последно място ще посетим параклиса на Свещения Граал, където се пази най-търсената реликва.
Свободно време за почивка.
Нощувка
След закуска ще посетим арената за корида във Валенсия, на която все още може да се види традиционния за Испания спектакъл с бикове. Ще разгледаме Музея на коридата, за да научим повече за това защо и как се организира и осъществява тя. След това ще посетим местна Кесерия (магазин за сирена), за да дегустираме традиционно валенсианско сирене с чаша вино.
След обяд сме отредили време по желание и срещу допълнително заплащане за посещение на футуристичния Град на изкуствата и науките, дело на творческия гений на испанския архитект Сантяго Калатрава. Това е уникален конгломерат от атракциони с дворец на изкуствата, музей на науките, кино, водни площи и океанариум с аквариум, подводен ресторант и делфинариум на открито, който предлага невероятно шоу. Когато се уморите от купищата атракции, може да се разходите из великолепния парк, изграден на мястото на старото корито на местната река Турия.
Свободно време.
Опция срещу допълнително заплащане - Фламенко с вечеря
Днес ще влезем в ролята на...мастер шеф и ще участваме в приготвянето на традиционната валенсианска паеля.
След закуска ще се отправим към местния пазар Русафа, откъдето заедно с нашите ментори ще пазаруваме продуктите, необходими за паелята. Традиционната валенсианска паеля се приготвя с два вида месо- пилешко и заешко, със специалния ориз от езерото Албуфера, с два вида зелен боб, домати и др. Сред пазара продължаваме към готварското училище „Моята първа паеля”, където под ръководството на професионален готвач ще приготвяме най-емблематичното испанско ястие. Разделяме се на два отбора, ще се води истинска битка кой пръв ще бъде готов, след което ще обядваме с нашата гозба на чаша хубаво испанско вино. Бъдете сигурни, че това ще е черешката на тортата през този уикенд във Валенсия.
След обяд свободно време или по желание посещение на валенсианския Биопарк – много атрактивна зоологическа градина, в която, както се казва, на ръка разстояние може да се любувате на каймака от африканскката фауна: слонове, лъвове, носорози, жирафи и др.
Нощувка.
Закуска. Трансфер до летището и отпътуване за България с полет на авиокомпания Уиз еър в 09:30 от Валенсия, 13:40 кацане в София.
Цената включва летищни такси.
Цената включва летищни такси.
Цената включва летищни такси.
Цената включва летищни такси.
Цената е на човек в двойна стая и включва:
Цената не включва:
Минимален брой участници: 2
Цена: 59 лв.
Записва се в България, месец преди датата на отпътуване
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
без включен транспорт (включва панорамна пешеходна обиколка на Градът на изкуствата и науките и посещение на Mузея на фаите, входен билет за музея, екскурзовод на български), 2ч. Лас Фаяс е един от най-големите, най-пъстрите и най-веселите празници във Валенсия. Ще посетим Mузея на фаите, където се пазят фигурите, спечелили правото да не бъдат изгорени. Те разкaзват история, те предават емоции. Най-добрият начин да опознаеш празника, ако не участваш в него. Допълнително се заплаща билета за избраните обекти от Града на изкуствата и науките.
Минимален брой участници: 2
Цена: 49 лв.
Записва се в България, месец преди датата на отпътуване
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
Посещението на спектакъла е индивидиално и до заведението може да се стигне пеша /15-20 минути/, с метро, автобус или такси. Няма изискване за минимален брой записали се.
Цена: 137 лв.
Записва се в България, месец преди датата на отпътуване
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата