English version

Гърция

Климатът в Гърция може да бъде категоризиран в три вида (Средиземноморски, Алпийски и умерен), които влияят в определени райони на нейната територия. Планината Пиндус силно влияе върху климата на страната. Гърция има влажни зими и горещи, сухи лета. Температурите рядко достигат екстремни стойности по протежение на бреговете, въпреки че, Гърция е силно планинска страна, снеговалежи се появят често през зимата.

Важен процент от доходите на Гърция идва от туризма. През 2004 г. Гърция приветстваха 16,5 милиона туристи. През 2007 г. Гърция посрещна повече от 19 милиона туристи, и се покачи до първите десет туристически дестинации по целия свят. Остров Родос бе обявена за една от най-добрите европейски туристическа дестинация. Други известни туристически горещи точки включват столицата Атина, Халкидики, остров Корфу и островни курорти Санторини, Парос и Крит.

В столичния район на столицата Атина има ново международно летище (открито през 2001 г.), нова частна крайградска магистрала Attiki Odos (открита 2001 г.), както и разширена система за метрото (от 2000 г.).

По-голямата част от гръцките острови и много основни градове на Гърция се свързват по въздуха основно от две големи авиокомпании на Гърция, Олимпийска и Беломорска. Морските връзки са подобрени с модерни високоскоростни плавателни съдове, включително плавателни съдове с подводни криле и катамарани. Железопътните връзки играят малко по-малка роля, отколкото в много други европейски страни, но железниците също са били разширени, с нови крайградски връзки около Атина, модерена връзка между Атина и Солун, както и модернизация на двойни линии. Международни железопътни линии свързват гръцките градове с останалата част на Европа, на Балканите и Турция.

СЧИТАНО ОТ 01/01/2018 Г. ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВЕЖДА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА (ТАКСА "ПРЕСТОЙ").

Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа, калкулира се на база нощувка и категория хотел и се заплаща само и единствено на място от туристите при настаняване.
Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания.

Таксата е както следва:
• за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
• 2, 1 хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка
ВАЖНО: Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати такстата.

ЦЕНИТЕ ЗА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ ПРЕЗ 2018 СА ВЕЧЕ ПРИ НАС!
ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ТУК ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ ЗА СЕЗОН 2018 С ОТСТЪПКИ ДО 40% ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ!
МОЖЕТЕ ДА ОТПРАВЯТЕ ЗАПИТВАНИЯТА СИ НА 02/955 54 33, 052/ 648 288 ИЛИ НА booking@boiana-mg.bg И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ВЕДНАГА КОНКРЕТНА ЦЕНА! 

Самолетни екскурзии

Автобусни програми

Икономични пътувания

Собствен транспорт

Круизи

  • Круиз: 4 Гръцки о-ва и Турция

    Круизът е с начална точка Атина (Пирея). Коръбът, с който се изпълнява екскурзията по вода е CELESTYAL OLYMPIA. Възможни дати за отпътуване до края на октомври 2017-а

    Цени от: 250 евро/488 лв.