English version

Египет

Морски почивки

Екзотични пътешествия

Блог:


Египет - един от първите центрове на цивилизацията, чийто история датира отпреди 6000 г. Страна на митове и мистерии, с ненадминато богатство от древни паметници и реликви - храмове и пирамиди на фараони, римски руини, византийски църкви и изящно декорирани джамии, доказателство за различните култури, повлияли страната и хората.

Египет днес е вълнуваща смесица от древно и модерно: редом с историческото наследство, множество луксозни хотели, ресторанти, кафенета и нощни клубове приемат туристи от целия свят.

Кайро - живописната столица на Египет, през която протича и великата река Нил се намира в сърцето на страната. Разположен е на кръстопътя между три континента - Азия, Африка и Европа. Въпреки че пирамидите в Гиза са най-известната туристическа атракция в Кайро, много други места могат да привлекат вниманието на посетителите - впечатляващи музеи, ислямски и християнски паметници и един от най-големите пазари в арабския свят - Khan El Khalili.

Туристическите програми за Египет включват нощувки в Кайро и на Червено море в Хургада. Този курорт е известен не само с красивите си плажове, многобройни хотели, ресторанти и атракционни заведения. Тук морето е много чисто и разкрива тайните на невероятно привлекателния си подводен свят, изпъстрен с разноцветни корали, тропически риби в ярки окраски, костенурки и пр. От Кайро до Хургада и обратно ще пътувате с климатизиран луксозен автобус.

В Кайро имате целодневна екскурзия, включваща посещение на Националния музей, където са съхранени всички по-важни находки в Египет - цялата гробница на Тутанкамон заедно с уникалната златна маска на фараона, вещи от бита на фараоните и други древни предмети. Продължавате с посещение на фабрика за папируси, а в Гиза ще видите трите основни пирамиди и величествения Сфинкс. В екскурзията има включен обяд. По желание - шоу "Звук и светлина на Пирамидите" и/или круиз-вечеря по Нил на борда на кораб 5*.

В Хургада също няма да ви е скучно. Може да изберете:

Египет е една от най-гъсто населените страни в Африка и Близкия Изток. Мнозинство от 76 млн. живеят в близост до бреговете на река Нил, в една зона от около 40000 кв. км, където се намира единствената обработваема земеделска земя. Големите области на Пустинята Сахара са рядко населени. Около половината от жителите на Египет живеят в градските райони, като по-голямата част са в гъсто населените центрове на Кайро, Александрия и други големи градове по делтата на река Нил.

Валежите в Египет са изключително рядко явление. Южно от Кайро, те са средно само около 2 до 5 мм (0,1 до 0,2 в) в една година и през интервали от много години. На много тънка ивица на северното крайбрежие на валежите могат да бъдат повече от 410 мм (16). Сняг пада на Синайската планина, в някои от северните крайбрежни градове като Дамиета, Балтим, Сиди Барани и др.

Температурите през лятото са средно между 27 ° С и 32 ° С през лятото, и до 43 ° С за Червеното море. Температурите през зимата са средно между 13 ° С и 21 ° С.