English version

Вино и мезе - винен тур из Горнотракийската низина

Цена от: 69 евро/135 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg


COVID-19: полезна информация за пътуващи тук.

Авторска програма на Бояна-МГ
Вино и мезе - винен тур из Горнотракийската низина
Уикенди

Държави: България

Маршрут: София - Дорково - Костандово - Батак - Перущица - село Устина - Пловдив - Старо Железаре - Старосел - София

Времетраене: 2 дни/1 нощувки

11.09.2021 - 12.09.2021 (Stop Sale)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 69 евро/135 лв.
16.10.2021 - 17.10.2021
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 69 евро/135 лв.

Пловдивският регион е една от най-известните винени дестинации в България. Винарски изби – коя по-стара, коя по-нова, чертаят винената карта на Тракия с еликсирите от плодовете на нейната богата земя. И ще попътуваме из Западните Родопи и Тракийската низина, за да ви представим малко известни на широката публика у нас туристически атракции.

 

Нашата мисия в това пътуване с кауза е да отдадем чест на българските родолюбци, оценявайки порива им за свобода и образование. И дали може чрез постъпките си в нашето динамично ежедневие да се съизмерим с тяхната любов към отечеството?

 

 

 

Защо да изберете тази програма?

 • Уикенд пътуване с посещение на Костандово, Дорково, Батак, Перущица, Пловдив, Пещера, Старо Железаре и възможност за дегустация на уникални български вина.
 • Възможност за включване в затворен чат на групата след резервация, където ще можете да се запознаете с другите участници, да споделяте идеи и да коментирате въпроси свързани с предстоящото пътуване. В този чат ще получавате и любопитна информация свързана с дестинацията.

 • Ден 1: От Родопите до равна Тракия

  Акцентите: Праистория в Дорково/ Килимите – гиганти в Костандово/ Поклон пред перущенските герои/ На чаша вино с мезе от Боер

  Събираме се в 08.00 на Руски паметник и от София поемаме в посока Велинград. Няма обаче да спрем в един от най-големите ни СПА курорти, а пак недалеч от него - в малкото родопско село Дорково. Преди няколко години експедиция от български и френски палеонтолози се натъкна на истинско находище от фосили на праисторически животни, оказало се и най-богатото от този род в света! Благодарение на това откритие се роди Палеонтологичният музей в Дорково, където ще видим и напълно възстановен в реални размери праисторически мамут.

  Няколко километра по-нататък спираме в друго село – Костандово, където се намира единственото у нас предприятие за производство на килими – гиганти. Джойнт венчър фирма от България и Великобритания стои зад този уникален проект за създаване на килими с гигантски размери – минимум 150 кв.метра, с тегло над 500 кг, които отиват да красят световни дворци, музеи, резиденции. Сред клиентите на предприятието е и самата британска кралица!

  От Костандово спираме на брега на язовир „Батак”, в Цигов чарк. По желание можем да организираме разходка с корабче из водите на язовира и да похапнем вкусно в един от ресторантите с прекрасна гледка към сините води и околните планински хребети.

  Продължаваме към Перущица. Като българи тук ще отдадем почит на загиналите над 340 мъже, жени и деца начело с Кочо Чистеменски и Спас Гинов /спомнете си  стихотворението на Вазов „Кочо – Защитата на Перущица"/ в църквата „Св.Архангел  Михаил” по време на трагичните събития през Априлското въстание в 1876 година. Ще посетим и Дановото училище, за да научим повече за Христо Данов – един забележителен просветител с голям принос за възраждането на българската нация. Нека това бъде и нашата мисия в това пътуване с кауза – да отдадем чест на българските родолюбци, оценявайки порива им за свобода и образование. И дали може чрез постъпките си в нашето динамично ежедневие да се съизмерим с тяхната любов към отечеството?

  Последна спирка преди Пловдив – село Устина, където  ще дегустираме вино с марката на Вила Устина и мезе от уникалната порода Боер, месни кози продукти, от което домакините изнасят в цяла Западна Европа.

  Пристигаме в Пловдив. Настаняваме се в хотела и който желае може да си направи вечерна разходка из романтичните улички в стария град.

 • Ден 2: Във виното е истината!

  Акценти: Разходка из Стария Пловдив – град на 7000 години! | Доналд Тръмп на стенопис в каруца | Магичната ритуална зала на Траките | Вино с мръвка

   

  След закуска се отправяме към Стария град, където нашият екскурзовод ще представи някои от основните забележителности на този уникален архитектурен и културен резерват: Етнографския музей, Античния театър, крепостната стена, най-старата църква „Св.св.Константин и Елена” и хълма Небет тепе, от който се открива страхотна панорамна гледка към целия град.

   

  Отправяме се към Средна гора, за да посетим колоритното село Старо Железаре, където едно българо-полско семейство преподаватели по изобразително изкуство и техни ученици са изрисували фасадите на селските къщи с герои на нашето време: от Бийтълс до президента Доналд Тръмп, яхнал една от селските каруци...

   

  Следва посещение на винарски комплес Старосел, където по желание и срещу допълнително заплащане организираме „винотворчество”. Тук можете да изживеете чувството сами да създавате купажно вино в мистичната атмосфера на напълно възстановената древна тракийска ритуална зала и под професионалното ръководство на екипа на винарната. Групата ще бъде разделена на два или три отбора, които ще се състезават помежду си в създаването на идеалния купаж. Чрез конкурс ще се определи най-добрия резултат от винотворчеството.

   

  По-късно след обяд отпътуваме за София, но атракциите не свършват. Ще се отбием до едно малко стопанство, което произвежда и вино, и мезе – каква по-добра комбинация!

  Пътуването ни завършва отново на Руски паметник. Разменяме си контактите и чакаме снимки, постове и тагове във фейсбук. Казваме си до скоро виждане на други интересни преключения!

11.09.2021 - 12.09.2021 (Stop Sale)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 69 евро/135 лв.
16.10.2021 - 17.10.2021
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 69 евро/135 лв.

Отпътуване:

На човек
в двойна стая

Доплащане за самостоятелно настаняване

От София

135,00 лв

20,00 лв

 

Цената включва:

 • 1 нощувка в уютен хотел 3* в Пловдив
 • Богата закуска на блок маса
 • Транспорт с комфортен туристически автобус
 • Обслужване от опитен професионален екскурзовод по време на ця лата екскурзия

 


 

Цената не включва:

 • Всички хранения, неупоменати в програмата
 • Разходи от личен характер
 • Входни билети за посещенията по желание, които са:
  • Палеонтологичният музей в Дорково – 5 лв
  • Килимарницата в Костандово – 2 лв
  • Музея и църквата в Перущица – 4 лв
  • Етнографския музей в Пловдив – 6 лв
  • Църквата Св. Константин и Елена в Пловдив – 1 лв
  • Античния театър в Пловдив – 5 лв

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 25
 • Срок за набиране на група: 20.08.2021
 • Условия за записване:
  Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
  Записване и начин на плащане:
  Депозит при резервация: 50 лв на човек
  Доплащане до 100% до 14 дни преди отпътуване.
  Пълна информация за пътуването се предоставя на емайл не по-късно от 3 дни преди отпътуване.
  Настаняването в автобуса е по ред на записване.
  Условия за анулации:
  - При отказ от пътуване на туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 14 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 25 лв. на турист.
  - При отказ от пътуване от 13 календарни дни до 8 дни преди датата на тръгване - такса в размер на 50% от цената на пакета .
  - При отказ от пътуване на туриста от 7 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Необходими документи:
  Валиден документ за самоличност
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • COVID-19: Виж актуалните изисквания тук.
 • Ориентировъчни входни такси:
  - Палеонтологичният музей в Дорково – 5 лв
  - Килимарницата в Костандово – 2 лв
  - Музея и църквата в Перущица – 4 лв
  - Етнографския музей в Пловдив – 6 лв
  - Църквата Св. Константин и Елена в Пловдив – 1 лв
  - Античния театър в Пловдив – 5 лв
 • Допълнителни условия:
  Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата

Допълнителни екскурзии

+ Разходка с корабче в яз. Батак – 15,00 лв

Записват се до 14 дни преди отпътуване!

Минимален брой участници: 15

Цена: 15 лв.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Дегустация на 3 вина и месо от Боер във Вила Юстина – 26 лв

Записват се до 14 дни преди отпътуване!

Минимален брой участници: 15

Цена: 26 лв.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Дегустация на 3 вина и мезета във виннарна Старосел и винотворчество – 27 лв

Записват се до 14 дни преди отпътуване!

Минимален брой участници: 15

Цена: 27 лв.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100003057.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!