English version

Австралия и Нова Зеландия

Цена от: 6500 евро/12713 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Във връзка с промените в цените на застраховка "Помощ при пътуване", които влязоха в сила от 01.04.2019 г., се налага доплащане за туристи над 66 г. Конкретните суми са посочени в "Цената не включва" на всяка програма.

Авторска програма на Бояна-МГ
Австралия и Нова Зеландия
Загадъчната южна земя
Екзотични пътешествия

Държави: Австралия, Нова Зеландия

Маршрут: София – Доха – Сидни – Кернс – Мелбърн – Окланд – Роторуа – Куинстаун – Милфорд – Окланд – Сидни – Доха - София

Времетраене: 15 дни/12 нощувки

07.03.2019 - 21.03.2019
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 6500 евро/12713 лв.

От януари 1788г., когато британската флота докарва на австралийския бряг 1030 каторжници с намерението да го превърне в затворнически лагер, до ден днешен са изтекли няколко века. Южната земя, както честo наричат Австралия, си остава обаче все така загадъчна, мамеща за приключения, удивително различна. Няма такова късче от планетата, подобно на нея! Това е единствената в света страна – континент / 7,7 млн.кв.км. площ /! Единствено тук представители на фауната и флората са 100 % “ made in Australia “: спомнете си за кенгурото, коалата, птицата ему, която не може да лети, но е в герба на страната. Единствено тук се намира най – големият коралов риф на планетата. Културата на местните аборигени няма аналог никъде в света. И още нещо: от времето на капитан Джеймс Кук ( 1770 г. ) та до днес върховенството на страната е в ръцете на британската корона. А само 23 км по море, през пролива Кук, делят континенталната Австралия от островната Нова Зеландия, родината на кивито. Сравняват я с природен рай и доказателствата за това се срещат почти на всяка крачка: езера, вулкани, фиорди, тучни пасища, гейзери, много растения и животни, каквито няма да срещнете никъде по света. И тук като в Австралия местните жители – маорите, са оставили в наследство традиции и древна култура.С две думи, има много голяма доза любопитство в аванс, с което да бъде захранено едно пътешествие до “ Terra Australia “ с продължение до страната на гейзерите – Нова Зеландия.

Предимства в програмата:

 • Полети с една от най-добрите авиокомпании в света - Qatar airways
 • Нощувки в добри хотели 4* по маршрута
 • Удобни вътрешни полети
 • Посещение на знакови места и впечатляващи атракции в двете страни
 • Балансирана програма
 • Разумно съотношение качество - цена
 • Водач-преводач от фирмата-организатор при минимум 10 човека

Полезна информация:

Времето в АВСТРАЛИЯ и НОВА ЗЕЛАНДИЯ
Часът в АВСТРАЛИЯ и НОВА ЗЕЛАНДИЯ КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в  АВСТРАЛИЯ и НОВА ЗЕЛАНДИЯ по време на пътуването:

 • максиални: 22° C-24° C
 • минимални: 14° C-16° C

Часовата разлика между България и Австралия е
+9 часa, а с Нова Зеландия +11 часа

 

 

Часът и температурата в момента

Валутата в Австралия е Австралийски долар (AUD), а в Нова Зеландия е Новозеландският долар (NZD).

 

 • Ден 1: София

  Отпътуване от София за Доха с Катарските авиолинии в 13:00 ч., пристигане в катарската столица в 17:50 ч.  Полет за Мелбърн в 21:05 ч.

 • Ден 2: ДОХА – МЕЛБЪРН

  Кацане в Мелбърн в 18:50 ч. Трансфер и нощувка в хотел “Rendezvous Hotel Melbourne” 4* или подобен (https://www.rendezvoushotels.com/hotel/melbourne /).

 • Ден 3: МЕЛБЪРН

  Сутринта след закуска - обзорна полудневна екскурзия в Мелбърн, град на изискаността и шика, носител на приза "Най-удобният град за живеене в света". По време на тура ще видите Ботаническата градина - една от най-красивите в света, Алберт парк с езерото, около което се провеждат гонките от Формула 1, телевизионната кула Риалто – най-високата сграда в града / 253 м/, Храма на Възпоменанието с колекцията от 40 000 военни ордена и цветните градини Фитцрой, любимо място за младоженците. Тук се намира и къщата на капитан Джеймс Кук - човекът, който превръща континента във владение на британската корона. След обяд свободно време.

  Вечерта – обиколка на нощен Мелбърн с вечеря и вино в колониален трамвай от 20-те години на миналия век. Първият трамвай-ресторант в света!

  Нощувка.

 • Ден 4: МЕЛБЪРН – АЙЕРС РОК

  Закуска. Трансфер до летището за полет в 09:00 ч. Пристигане в Айерс Рок в 10:30 ч. Трансфер и настаняване в хотел „Desert Gardens Hotel” 4* (https://www.ayersrockresort.com.au/accommodation/desert-gardens-hotel)    или подобeн. В тази част на Австралия се намира феноменът Улуру – най-големият скален монолит в света, обект на ЮНЕСКО, свещено място за австралийските аборигени и част от националния парк Ката Тюта.  Разходка из парка – мистичен комплекс от 36 скални купола, формирани преди 900 милиона години, наричан от местните жители Долината на ветровете. Вечерта, на фона на пустинния залез, с шампанско и барбекю, ще наблюдавате на открито как монолитът Улуру промена цвета си като хамелеон. По време на този спектакъл, наречен „Звуците на тишината”, ще се насладите и на музиката, изпълнявана на местния инструмент диджеридо. Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 5: УЛУРУ - СИДНИ

  Сутринта, след закуска, ще посетите самия Улуру. Очаква ви преход през тайнствени пътеки и пещери с древни скални рисунки, водопади и каменни просеки. Скалата поразява с причудливите си форми: веднъж като муцуна на делфин, друг път като змия, свита на кълбо. Този уникален природен феномен, номиниран и за едно от седемте природни чудеса на света, е свързан с много легенди, вярвания и предсказания, част от културата на аборигените. Сувенирите, които се предлагат тук, са дело на местните художествени занаяти. Един от най-популярните е австралийският бумеранг. След екскурзията трансфер до летището и полет от Айерс Рок в 12:35 и кацане в Сидни в 17:10 ч. Трансфер и настаняване в хотел „Hyatt Regency Sydney” 4+* (https://www.darlingharbour.com/stay/hyatt-regency-sydney/) или подобен. Нощувка.

 • Ден 6: СИДНИ

  Закуска. Полудневна обиколка на Сидни. От затворнически лагер, днес на това място е израснал великолепен град, столица на щата Нов Южен Уелс, най-гъсто населената част на Австралия. За последните 100 години градът се е превърнал в многонационален мегаполис с население над 4 млн. души! Безспорно най-забележителното му творение е сградата на Операта, истински архитектурен шедьовър, смятан за осмото чудо на света. От двете страни на р. Парамата се проточва уникалният мост Харбър бридж, който местните хора шеговито наричат "закачалка за дрехи". Панорамният тур включва и най-старата част на града Скалите (The Rocks), с живописни улички и сгради, Катедралата, Парламента, Китайския квартал, прочутия стол на г-жа Маккуайър, съпруга на едноименния губернатор на Сидни, космополитния Кингс Крос - арена на нощния живот, за да завърши на прочутия тихоокеански плаж Бондай бийч.
  Връщане в хотела Нощувка.

 • Ден 7: СИДНИ - ОКЛАНД

  Закуска. Трансфер до летището и полет за Нова Зеландия в 11:10 от Сидни. Кацане в Окланд в 16:25 ч. Трансфер и настаняване в хотел „Rydges Auckland” 4* (https://www.rydges.com/accommodation/new-zealand/auckland/) или подобен.
  Нощувка.

 • Ден 8: ОКЛАНД

  Закуска. Панорамен тур из най – големия град на страната, някогашен политически център на колониална Нова Зеландия. Заради многото яхти в пристанището и разположения пред него залив, Окланд носи и прозвището "пристанът на платноходките". Обиколката започва с панорамна гледка към града и околностите от близкия хълм Идън, продължава с Военния мемориален музей на Окланд, където е представена културата на местното население (маорите) с най-голямата колекция от полинезийски археологически находки в света. Ще посетите чудната страна на леда и подводния свят Kelly Tarlton's Underwater World and Antarctic Encounter, където ще видите възстановка на антарктическия "дом" на капитан Робърт Скот и неговите сподвижници при опита им да покорят Южния полюс. В разходката из подводния тунел Perspex ще ви "съпровождат" акули, "роднини" на ската и всякакви други представители на подводния свят. Свободно време.
  Вечеря в Орбит ресторант – едно от най-популярните заведения не телевизионнта кула  Скай тауър /328 м/, от която се открива страхотна гледка към целия град. Ресторантът се намира на 2 минути пешеходно разстояние от хотела.
  Нощувка.

 • Ден 9: ОКЛАНД –УАЙТОМО - РОТОРУА

  След закуска отпътуване за Роторуа - регион, известен със своите термални води, фонтаните на гейзерите и изкуството на маорите, с много силна геотермална активност. Преди да стигнете в Роторуа, ще посетите в пещерата Уайтомо, наричана «Пещерата с нощното небе», където ще се разходите с лодка сред чудния подземен свят. След това ще продължите до хотела – “Novotel Rotorua Lakeside”  4* http://www.rotoruanz.com/visit/stay/hotels/novotel-rotorua-lakeside-(2)  или подобен. Тази вечер ще гостувате в Mitai Maori Village, където се запознаете с древното изкуство и културата на маорите, ще видите местни традиционни танци, ще чуете  песни и легенди, ще опитате и от местната кухня. Нощувка.

  .

 • Ден 10: РОТОРУА – КУИНСТАУН

  След закуска ще ви представят много интересна атракция – „Изворите на дъгата”,  мястото, откъдето според поверията свещените богове изскачат от водата и съобщават на жреците ще има ли война или мир. Следва посещение на термалния резерват Те Пуя. Тук на всяка крачка земята бълбука, изригват фонтаните на гейзери, а миризмата на сяра е причина да наричат Роторуа "Сярна земя". Трансфер до летището и полет в 14:25 за Куинстаун, туристическата столица на Южния остров на Нова Зеландия. Кацане в 15:35 ч. Трансфер и настаняване в хотел „Novotel Queenstown Lakeside” 4* https://www.queenstownnz.co.nz/explore/listing/novotel-queenstown-lakeside  или подобен.

 • Ден 11: МИЛФОРД

  Закуска. Пригответе се за фантастични природни пейзажи, каквито ще ви предложи да видите круиза сред фиордите в националния парк Милфорд Саунд. Попадате в едно от най-красивите места не само в Нова Зеландия, но и на планетата. Завръщане в Куинстаун. Нощувка.

 • Ден 12: КУИНСТАУН

  Закуска. Днес е празник за любителите на хубавите, качествени вина, с каквито Нова Зеландия покорява световния винен пазар. Ще посетите винарната Гибсън Вали – една винена пещера на хълма Сентрал Отаго, на около... 76 м дълбочина. Ще разгледате околните лозя, ще чуете историята на региона и разбира се ще дегустирате от вината, носители на специални награди.

  Следва посещение на фермата „Walter Peak High Country Farm”, разположена край езерото Уакатипу. Едно приятно място за релакс, където местните фермери ще ви покажат и  традиционната за страната стрижба на овце.

  Завръщане в хотела.
  Нощувка.

 • Ден 13: КУИНСТАУН - ОКЛАНД

  Закуска. Свободно време и трансфер до летището за полет до Окланд в 14:30 ч. Кацане  в 16:20 ч. Трансфер до хотела и нощувка.

 • Ден 14: ОКЛАНД - ДОХА

  Закуска. Трансфер до летището и полет за Катар в 15:15 ч. Кацане в Доха в 23:15 ч.

 • Ден 15: ОКЛАНД - СОФИЯ

  Излитане за България в 06:55 ч. и пристигане в София в 11:15 ч.

07.03.2019 - 21.03.2019
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 6500 евро/12713 лв.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Вътрешни полети с летищни такси:
  Мелбърн – Айерс рок
  Айерс рок – Сидни
  Сидни – Окланд
   Роторуа – Куинстаун
  Куинстаун – Окланд
  (Цените подлежат на препотвърждение и се фиксират в момента на резервация)
 • 12 нощувки със закуски в хотели 4* както следва:
  • 2 нощувки със закуски в Мелбърн
  • 1 нощувка със закуска в Айрс Рок
  • 2 нощувки със закуски в Сидни
  • 2 нощувки със закуски в Окланд
  • 1 нощувка със закуска в Роторуа
  • 3 нощувки със закуски в Куинстаун
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички екскурзии на английски/ руски език с професионални местни екскурзоводи/ шофьори – екскурзоводи, включени в програмата:
 • Обиколка на Мелбърн
 • Вечеря в колониален трамвай в Мелбърн
 • Вечеря „Звуците на тишината”
 • Екскурзия до Улуру
 • Обиколка на Сидни
 • Обиколка на Окланд
 • Вечеря в Скай Тауър в Окланд
 • Посещение на пещерата Уайтомо
 • Вечеря с шоу програма, представяща живота на маорите в Роторуа
 • Екскурзионна програма в района на Роторуа
 • Посещение на геотермалния парк «Те Пуя»
 • Посещение на националния парк «Фиордленд» и круиз из фиордите
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 Евро на ЗК „Мондиал”

 


 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет с Катарските авиолинии София – Доха – Мелбърн и Окланд – Доха – София в икономична класа: 1082 евро/ 2116 лв.
 • Летищни такси в размер на 455 евро/ 300 лв. Цената на самолетния билет и летищните такси се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на тарифата на самолетния билет и/или летищните такси, разликата се доплаща.
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.
 • Бакшиши за местните екскурзоводи, шофьори и т.н.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Условия за записване:
  При записване: 30% от пакетната цена
  Доплащане: 45 дни преди датата на отпътуване
 • Необходими документи:
  За издаване на виза за Австралия

  копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
  Визата се издава по електронен път за срок между 1-14 работни дни
  Издаването на виза е безплатно

  Други документи

  служебна бележка от работодателя на английски език, че лицето е в платен отпуск
  служебна бележка от банка на английски език за налична сума по сметка на името на пътуващия - банкова референция
  Визи за Нова Зеландия за български граждани не са необходими
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Вечеря в ресторант Sky Towers, Оклънд

Минимален брой участници: 10

Цена: 98 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001772.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!