English version

Грузия и Армения

Цена от: 1399 евро/2736 лв. с вкл. лет. такси / с включени летищни такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Във връзка с промените в цените на застраховка "Помощ при пътуване", които влязоха в сила от 01.04.2019 г., се налага доплащане за туристи над 66 г. Конкретните суми са посочени в "Цената не включва" на всяка програма.

Авторска програма на Бояна-МГ
Грузия и Армения
Земята, която даде на света Златното руно и опази най-древните ръкописи. От София и Варна
Самолетни екскурзии

Държави: Армения, Грузия

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Тбилиси - Мицхета - Ананури - Казбег - Гергети - Баграташен - Ахпат - Дилиджан – Севан - Ереван - Ечмиадзин – Звартнотс – Гарни – Гегхард - Бавра – Квертиси – Ваджия - Акхалтсикхе - Боржоми – Уплисцихе – Гори – Тбилиси - Истанбул

Времетраене: 9 дни/8 нощувки

05.10.2019 - 13.10.2019 (ПОТВЪРДЕНА. STOP SALES)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  1399 евро/2736 лв. при записване до 31.08.2019.
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
  1399 евро/2736 лв. при записване до 31.08.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1499 евро/2932 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1499 евро/2932 лв.

Цената включва летищни такси.

Две съседки в подножието на великия Кавказ са готови да окажат гостоприемство и на българските туристи. Грузия и Армения – стари християнски държави, с многобройни исторически паметници и манастири под закрилата на ЮНЕСКО, с красива природа, древни традиции, дружелюбно население. Едните – грузинците, се славят с превъзходното си вино. Заради него попаднали на тази прекрасна земя: когато Господ раздпределял териториите на отделните народи, грузинците отишли да си допият виното. Земите за раздаване свършили и тогава Всевишният, какво да стори, им предоставил... рая. А пък на арменците им трябват само десетина минути, за да разберат роднини ли са с хората, с които току-що са се запознали. Те са майстори на прочутия арменски коняк, на който и французите отдават достойно признание. И още нещо: в древна Грузия, в Колхида, Язон открива Златното руно, на Казбек е прикован Прометей, задето откраднал огъня от боговете. Армения пък става първата страна, която приема християнството като официална държавна религия (301 г.). Тя е запазила за човечеството и най-древните в света манускрипти. През октомври в периода на златната есен ви предлагаме комбинирана екскурзия до Грузия и Армения – времето тогава е много подходящо за посещение на двете страни. И така, ето и програмата.

Предимствата в тази програма:

 • Избор на нетрадиционни за българския пазар туристически дестинации
 • Съчетание на културно-исторически обекти със световна значимост (под закрилата на ЮНЕСКО) и различни забавления: сафари с джипове, фолклорни изпълнения и др.
 • Полет до Грузия с една от най-добрите авиокомпании в света – Турски авиолинии
 • Подбор на добри хотели в двете страни
 • Балансирано съотношение между цена и качество
 • Водач от фирмата-организатор

Вижте пътеписи и снимки за Грузия и Армения в нашия блог >>>

 

+ Отзиви от наши клиенти, пътували по тази програма >>>
От: Галина
Екскурзия: Грузия и Армения
Дата: 2016

Здравейте,
Вчера се завърнахме от екскурзията “Грузия и Армения” и искам да Ви благодаря за чудесното пътешествие, което беше наситено, но добре организирано, с много добре подготвени екскурзоводи от двете страни. Както писах и в анкетата - очакванията ми бяха надминати от изпълнението на програмата и интересните места. Поздрави и до нови срещи! Галина
+ Видео >>>
Времето в Грузия/Армения Часът в Грузия/Армения КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в Грузия/Армения по време на пътуването:

 • максиални: 26° C-32° C
 • минимални: 16° C-19° C

Часовата разлика между България и Грузия/Армения е +2 часа.

 

 

Часът и температурата в момента

 • Грузински Lari (GEL)
  1 евро = 2.54 Грузински Lari
 • Арменски драм (AMD)
  1 евро = 510.73 Арменски драм
 • Ден 1: София/Варна – Истанбул - Тбилиси

  Тръгване от Варна в 03:50 ч. с полет на Turkish Airlines и кацане в Истанбул в 04:50 ч. 

  Излитане от София в 10:00 ч. и пристигане в Истанбул в 11:25 ч.

  Полет в 13:10 ч. Кацане в Тбилиси в 16:25 ч. Трансфер до хотел "Shine" 3 (http://hotelshine.ge/) или подобен и настаняване. Вечеря в местен ресторант.

  Нощувка.

 • Ден 2: Тбилиси и светини на християнството

  След закуска започва обзорна екскурзия из аристократичния Тбилиси, основан през V век. Предимство е, че повечето културни паметници се намират на минути един от друг. Сред най-важните забележителности са катедралата Сиони (от VІ – VІІ век), базиликата Анчисхати (VІ век), която е и най-старият оцелял до наши дни християнски храм в града, църквата „Света Троица” – най-високият храм в града, Синагогата, крепостта Нарикала, от която се открива прекрасна панорамна гледка към града, статуята на Майка Грузия. Ще посетим и квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. Затова наричат Тбилиси „топлия град”.

  След обяд ще проследим историята на едни от най-важните грузински светини на християнстовото. Отправяме се към древната грузинска столица и религиозен център Мцхета. Оттук е започнало разпространението на християнството в Грузия. На това място ще посетим манастирския комплекс Джвари (VІ век) и катедралата Светицховели (ХІ век), където се съхранява парче от ризата на Исус Христос. И двете християнски светини са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

  Завръщане в Тбилиси. Вечеря и нощувка.

 • Ден 3: Кавказко приключение

  Закуска. От Тбилиси се насочваме по т.нар. Грузинска военна магистрала, построена от Русия през ХІХ век. Тя преминава през подножието на Голям Кавказ, а природните картини, които се разкриват по протежение на тази историческа пътна артерия, направо спират дъха и често са давали вдъхновение в творчеството на едни от най-известните грузински писатели, поети и художници.  Ще видим укрепения отбранителен комплекс Ананури (ХVІІ век), алпийския курорт Гудаури, а от градчето Казбег на джипове ще се изкачим до храма на Пресветата Троица Гергети, издигаща се на 2170 метра надморска височина (срещу допълнително заплащане). Казват, че оттук при ясно време се вижда един от най-високите планински върхове в Грузия – Казбег (5047 м). Завръщане в Тбилиси, вечеря и нощувка.

 • Ден 4: Синята перла на Армения

  След закуска отпътуваме за грузинско-арменската граница. При Баграташен започва арменската част от туристическата ни програма. Най-напред ще посетим манастирa Ахпат (обект на ЮНЕСКО), след което се отправяме към езерото Севан, известно като Синята перла на Армения и едно от най-големите високопланинските езера в света. Ще преминем през балнеоложкия курорт Дилиджан, разположен на 1500 м надморска височина. Ще се разходим из старата част на града с магазините за сувенири и занаятчийски ателиета. Ще спрем на брега на езерото, където ще видим манастирския комплекс Севанаванк и ще вечеряме вкусно приготвена риба. Отпътуване за столицата Ереван, най-големият град в Армения, и настаняване в хотел „Nork Residence” 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: Ереван

  След закуска предстои обзорна екскурзия из арменската столица. Градът е разположен на река Хардзан, извираща от езерото Севан. Отличителна е архитектурата на сградите му, построени с пъстри туфи от началото на ХХ век. Ереван според отзивите на посетили го туристи е спокоен град, тук почти няма престъпност, а чужденецът е добре дошъл навсякъде. В центъра е обширният Площад на Републиката със сградите на парламента, историческия музей и националната художествена галерия. Един от най-внушителните паметници в града е този на Майка Армения. В Ереван се намира и Библиотеката за древни манускрипти Матенадаран. Тя е една от най-големите в света и съхранява огромно количество ръкописи от античния свят. Пешеходната ни разходка из града ще продължи край комплекса Каскада, операта, Мемориала на арменския геноцид. Многобройни са и зелените паркове в града. И след такова завръщане в миналото идва ред и на много приятни забавления. Ще посетим конячния завод, където се произвежда знаменития арменски коняк „Арарат” (къде без дегустация!). Следва пазарът Шука, където се предлагат традиционни за страната сладки и сушени плодове. Нощувка.

 • Ден 6: Копието на съдбата

  Закуска. Свободно време или по желание екскрузия „Копието на съдбата”. Отпътуване за Ечмиадзин – духовен и административен център на Арменската апостолическа църква. Тук ще разгледаме Първопрестолния събор „Св.Ечмиадзин” – главната градска катедрала. Тя се счита за един от най-старите християнски паметници в Армения – построена е през ІV век след провъзгласяването на християнството като официална държавна релия и е под закрилата на ЮНЕСКО. По-нататък ще посетим руините на древния Звартнотс (VІІ век), след което следва езическият храм в Гарни – единственият съхранен до днес паметник от епохата на елинизма. Завършваме екскурзията през този ден с пещерния манастирски комплекс от църкви и гробници Гегхард (обект на ЮНЕСКО), основан през ХІІ век. В началото са го наричали Пещерния манастир, а по-късно приема името Гегхард (копието на съдбата) по преданието за римския легионер, пронизал с копие Христос, за да провери дали е предал Богу дух. По време на пътуването любезните домакини ще ни предложат да чуем и местна музика в изпълнение на инструмент, наричан дудук. Завръщане в Ереван. Вечеря и нощувка.

   

 • Ден 7: 13-етажен „град” в скалите

  След закуска отпътуване за град Гюмри, наричан до скоро Ленинакан на името на известния комунистически вожд, и границата с Грузия при Бавра – Ниноцминда. Пресичане на границата и посещение на замъка Кервици, пещерния град и манастирския ансамбъл Варджия – 13 етажен град, ‘изрязан’ в скалите. Настаняване в хотел „Bona Dea” 3* или подобен в Акхалтсикхе. Вечеря и нощувка.

 • Ден 8: В музея на Сталин

  Закуска и отпътуване за Тбилиси. По път екскурзия в парка Боржоми, където ще опитате известната  изворна минерална вода. Отиваме в Гори, родният град на генералисимуса Й. В. Сталин, чиято родна къща е превърната в музей. Освен него, ще видим и пещерния град Уплисцихе, съществувал през първото хилядолетие до новата ера. През него е минавал Пътят на коприната. Този древен комплекс е съхранил пещерни жилища, пекарна, винарна, античен театър. Настаняване в хотел “Shine hotel” 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

 • Ден 9: Тбилиси - Истанбул - Варна/София

  За пътуващи до София ранно напускане на хотела. Трансфер до летище за полет в 10:40 ч. Пристигане в Истанбул в 12:05 ч. Излитане в 13:50 и кацане във София в 15:10 ч.

  За пътуващи до Варна - освобождаване на хотела до 12:00 и свободно време за трансфер за полет до Истанбул, който излита в 17:25 и каца в 19:00. Полетът за Варна е в 01:55 ч. и пристигане във Варна в 02:55 ч.

   

05.10.2019 - 13.10.2019 (ПОТВЪРДЕНА. STOP SALES)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  1399 евро/2736 лв. при записване до 31.08.2019.
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
  1399 евро/2736 лв. при записване до 31.08.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1499 евро/2932 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1499 евро/2932 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Тбилиси – Истанбул - Варна/София
 • летищни такси в размер на 185 евро/362 лв. (към 12.10.2018 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща.
 • 8 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*
 • туристическа обиколка на Тбилиси
 • сити тур на Ереван
 • дегустация на коняк
 • климатизиран транспорт по маршрута
 • всички екскурзии и трансфери, описани в програмата
 • екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на тура
 • медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Мондиал"
 • водач-преводач на групата от фирмата-организатор

 


 

Цената не включва:

 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • входни билети за обектите в Грузия – 22 евро (заплащат се задължително предварително или на място в посочената валута)
 • входни билети за обектите в  Армения – 15 евро и за двете дати (заплащат се задължително предварително на място в посочената валута)
 • екскурзия „Светините на християнството” – 50 евро/98 лв.
 • екскрузия „Копието на съдбата” – 45 евро/88 лв.
 • неупоменати в програмата услуги
 • бакшиши - около 60-80 USD - заплащат се на място
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 18 лв.
 • застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс – от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Условия за записване:
  Депозит: 400 евро/800 лв. до три дни след подписване на договор
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Допълнителни условия:
  Доплащане за единична стая: 300 евро/587 лева
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ „Светините на християнството” - 50 евро/98 лв.

Отправяме се към Ананури по т.нар. Грузинска военна магистрала, построена от Русия през ХІХ век. Тя преминава през подножието на Голям Кавказ, а природните картини, които се разкриват по протежение на тази историческа пътна артерия, направо спират дъха и често са давали вдъхновение в творчеството на едни от най-известните грузински писатели, поети и художници.  Ще видим укрепения отбранителен комплекс Ананури (ХVІІ век), а от градчето Казбег на джипове ще се изкачим до храма Пресветата Троица Гергети, издигаща се на 2170 метра надморска височина. Казват, че оттук при ясно време се вижда един от най-високите планински върхове в Грузия – Казбег (5047 м).

Минимален брой участници: 10

Цена: 98 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ „Копието на съдбата” - 45 eвро/88 лв.

Отпътуване за Ечмиадзин – духовен и административен център на Арменската апостолическа църква. Тук ще разгледаме Първопрестолния събор „Св.Ечмиадзин” – главната градска катедрала. Тя се счита за един от най-старите християнски паметници в Армения – построена е през ІV век след провъзгласяването на християнството като официална държавна релия и е под закрилата на ЮНЕСКО. По-нататък ще посетим руините на древния Звартнотс (VІІ век), след което следва езическият храм в Гарни – единственият съхранен до днес паметник от епохата на елинизма. Завършваме екскурзията през този ден с пещерния манастирски комплекс от църкви и гробници Гегхард (обект на ЮНЕСКО), основан през ХІІ век. В началото са го наричали Пещерния манастир, а по-късно приема името Гегхард (копието на съдбата) по преданието за римския легионер, пронизал с копие Христос, за да провери дали е предал Богу дух. По време на пътуването любезните домакини ще ни предложат да чуем и местна музика в изпълнение на инструмент, наричан дудук.

Минимален брой участници: 10

Цена: 88 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001772.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!