English version

Уикенди до Австрия

Уикенди до България

Уикенди

Почивки и екскурзии през уикенда от години са традиция на българския пазар. Дойде ли четвъртък, хотелите – особено в планинските и СПА курорти, започват да се пълнят и до неделя няма свободни места.

Както за лятото, така и за всички останали сезони в България, Бояна-МГ предлага широка гама от хотели и оферти на изгодни цени за почивка през уикенда.

Какви оферти за уикенд предлагаме?

Кратки почивки в български хотели

Разгледайте актуалните ни предложения за хотелско настаняване на сайта на Бояна-МГ hoteli.boiana-mg.bg.

Сюжети от България – новите ни предложения за турове през уикенда

Пандемията от коронавирус покрай всички беди от здравна и икономическа гледна точка, все пак даде тласък на вътрешния туризъм в България.И ние предоставяме такава възможност на желаещите да опознаят културните и природни богатства на родината си с поредица от двудневни и тридневни уикендн екскурзии в различни райони на страната.

В Родопите със знакови обекти като Кръстова гора, Бачковски манастир, Ягодинската пещера и Дяволското гърло, Широка лъка,Татул и Перперикон. В Югозападна България с Рилския манастир,Мелник Лещен и Ковачевица – „Българският Холивуд”.

В Стара планина с Дряново, едноименния манастир и пещерата Бачо Киро с най-ранните следи от разумни хора в Европа, с Габрово и обновения Дом на хумора, с Трявна и знаменития дърворезбован таван в Даскаловата къща.

В Подбалкана с Казанлък и античната гробница на траките, с Шипка и великолепната руска църква, построена в чест на Освобождението на България от османско владичество, с Карлово и старинния етнографски комплекс в града, където домакините демонстрират как се плете калоферска дантела.

И още една прекрасна дестинация – българският Северозапад с Искърското дефиле и Лакатнишките скали, с Черепишкия манастир и Рогозенското тракийско съкровище във Враца,с Белоградчишките скали и Магурата с праисторическите й рисунки, с живото наследство на майсторите на килими в Чипровци.

Подробности може да се видят онлайн на сайта на фирмата www.boiana-mg.bg.

Ограничителните мерки срещу разпространението на Ковид пандемията в редица страни на Стария континент свиха и възможностите за организирани туристически пътувания на по-далечни разстояния от България. Но все пак имаме и други решения.

Кои дестинации в Европа може да се посетят през уикенда?

Ако предпочитате кратки пътувания в чужбина, съседите са на първо място. Уикенд в Трансилвания – една от най-атрактивните за туризъм области на Румъния и предимно нейната западна част с обиколка на Крайова, Сибиу, Хорезу, Алба Юлиа, Дробета–Турну Северин и Калафат. Екскурзията е от София и с две дати – за Великден и майските празници. В Румъния сме подготвили и уикенд с начало от Варна, който ще ви отведе през Констанца, Мамая и Тулча до уникалната по красотата на природата си Делта на река Дунав.

Уикенд в Сърбия е друго предложение с посещение на Ниш, Пирот, уникалния Дяволски град и винените изби в района на Александровац, наричан Сръбската Бургундия.

Къде без Истанбул, протегнал мост между Европа и Ориента? Една разходка из култови места в многомилионния град ще ви представи неговата дълга и драматична история и знаменити културни паметници като Св. София, султанските дворци Долмабахче и Топкапъ, Синята джамия и българската църква Св. Стефан. С корабче ще се разходим из Босфора, ще посетим и Принцовите острови.

В Гърция сме подготвили екскурзии до Солун, Кавала и Тасос, пещерата Алистрати и гробницата на Филип II Македонски.

С какъв тип транспорт се предлагат уикенд програмите?

Организираните екскурзии се провеждат с лицензирани автобуси за вътрешен и международен транспорт, утвърдени на туристическия пазар. За индивидуалните пътувания се предпочита собствен транспорт. Очакваме с наближаването на пролетта и лятото и развитието на масовата ваксинация да се отворят и дестинациите, с които преди пандемията сме поддържали добри контакти – в Италия, Великобритания и други страни, за да използваме и самолетния транспорт.

Защо да се доверите на Бояна-МГ?

Фирмата е с 25 годишен опит, с активно и динамично присъствие в българския туризъм, с добър имидж на пазара благодарение на коректността си към клиенти и партньори и балансирания си подход във формулата качество - цена.