English version

Екскурзии в Африка

Африка е вторият по големина континент след Азия. Този така далечен, но с напредването на технологиите, и близък континент, е изстрадал много в своето развитие. Но тук е светът на дивите животни, на култури и цивилизации, които хем са близки, хем далечни една от друга.

Континентът е изпълнен с контрасти – бедно население, експлоатация на трудовите хора и заедно с това гледки и природни феномени, които смайват. Плажове и хотели, които съперничат на най-лъскавите места за настаняване в Монте Карло или Маями, а в същото време предлагат и лоджове из резерватите, където няма да липсват удобства, но ще бъдете максимално близо до природата.

Африка е достъпна както за приключенци, така и за хора, които желаят да почиват пълноценно и спокойно: например на о-в Мавриций, Сейшелските острови, Занзибар или на чистите и бели плажове по крайбрежието.

Не на последно място е фактът, че Африка (по-специално Централна и Източна) се разглежда от научната общност като мястото, откъдето произхождат хората и човекоподобните маймуни, а за това свидетелстват останки от преди около 7 милиона години! С нашата програма за Южна Африка и водопада Виктория ще имате възможност да и посетите музей, посветен точно на човешкия произход и еволюция.

Кабо Верде

Кения

Мавриций

Мароко

Намибия

Сейшели

Южна Африка