English version

Южна Корея, Макао и Хонконг

Цена от: 2959 евро/5787 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Южна Корея, Макао и Хонконг
12 дни, 9 нощувки, 9 закуски, 2 обяда, 2 вечери
Екзотични пътешествия

Държави: Южна Корея

Маршрут: София - Доха - Сеул 1н - Хапчеон - Пусан 1н - Кенджу 1н - Андонг Хахо - Сеул 3н - Хонконг 1н - Макао 1н - Хонконг 1н - Доха - София

Времетраене: 12 дни/9 нощувки

Цена от: 2959 евро / 5787 лв.

Дата: 24.10 – 04.11.2017

Цена от: 5787 лв.

Тази 12-дневна екскурзия ще ви срещне с два от Четирите азиатски тигъра – Южна Корея, наричана „Чудото на река Хан“ и Хонконг – Манхатън на Азия. Тя ще ви отведе и в Макао – един от най-интересните градове на Азия.

 Ще посетите Южнокорейската столица Сеул, призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е град, който никога не спи – тук 25,000 магазинa са отворени 24 часа в денонощието. Ще се разходите из очарователния Пусан, известен с най-красивия  плаж в Корея, ной-големия рибен пазар и най-големия в света универсален магазин; Кенджу – столицата на династията Сила в течение на 9 века, наричан „музей без стени”; селцето Андонг Хахо, където хората живеят във фамилните си къщи и спазват вековни традиции. Ще стигнете и до демилитаризираната зона, която разделя Северна и Южна Корея. 

Хонконг – „Манхатън на Азия”, е най-големият финансов център на Китай, град в който бизнесът ври и кипи в блестящите офисни небостъргачи, хотели, безброй магазини, ресторанти и клубове.  Той е родното място на бойното учение Конг Фу, както и на легенди като Брус Ли и Джеки Чан.

 За разлика от забързания Хонконг, в Макао като че ли времето е спряло през деня, но вечер градът се преобразява. Наричат Макао „Азиатският Лас Вегас”, но оборотът от хазарта тук надвишава този на Лас Вегас 5 пъти, а икономиката на Макао отбелязва ръст 19% на година, което е повече от този на икономиката на Китай.

Програма

24.10.17  1 ден София

20:15 полет QR 226 от София.

25.10.17 2 ден   →  Доха → Сеул

00:55 кацане в Доха. 02:30 полет QR 858 от Доха. 17:05 кацане на летище Инчон, оценявано през последните 10 години като най-доброто летище в света за превоз на пътници и товари.

Сеул – столицата на  Южна Корея, е град с отлично съхранени исторически забележителности, който са запазили духа на своето време. Той е дом на множество паметници на културата – символ на хилядолетни традиции, четири от които са обекти на ЮНЕСКО. Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

26.10.17   3 ден   Сеул – Хаейнса – Пусан (З/О)

Закуска. Отпътуване на юг за Хапчеон и посещение на храма Хаейнса (ЮНЕСКО) – главен храм на будисткия орден Джогйе и един от трите главни храма в Корея, известен като дом на Триптикана Кореана. Тук се пазят 81,350 дървени табли с будистки сутри. Изработени са през 1398 г. по време на могулското нашествие. Върху всички табли са изографисани над 50 млн. китайски йероглифи, които са разположени по един и същи начин върху всяка табла. Техниката, по която са изработени таблите, е уникална и отнемала минимум 7 години, а вложените средства може да се сравнят само с инвестициите в наши дни за покоряване на Луната. Обяд. Продължаване за Пусан – най-големият пристанищен град в страната и втори по големина  след Сеул. Градът е живописно разположен в югоизточния край на Корейския полуостров и е известен с най-големия рибен пазар в Корея, мола Сентум – най-големият универсален магазин в света, и плажа Хаеундае – най-красивият плаж в Корея. Разглеждане на Пусан. Нощувка.

27.10.17   4 ден   Пусан – Кенджу (З/О)

Закуска. Тръгване за Кенджу, наричан „музей без стени”. Тук  са запазени много археологически останки от периода, когато градът е бил столица на древното кралство Сила, управлявало Корейския полуостров от 57г. пр.н. до 935г.  в течение на 992 години. Посещение на пещерата Сукгурам (ЮНЕСКО), в която се намира  един от най-красивите скални будистки храмове в Азия, образец на корейската храмова архитектура. Храмът е раположен в планината Тохамсан и е построен от гранит за 24 год. в периода 751–774 г. Разглеждане на храма Булгукса  (ЮНЕСКО) – главният храм на ордена Джоге. Считат го за шедьовър на будисткото изкуство от златната епоха на кралство Сила. В него се пазят едни от най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751г., отпечатани върху черничеви свитъци.  В превод името му означава „земята на Буда“. На територията на комплекса има 7 национални съкровища: 2-те каменни пагоди – Сеокгатап и Даботаб, чийто лик е изобразен върху банкнотата от 10 вона,  2-та моста – Мостът на лотоса и Мостът на сините облаци, 2-те позлатени бронзови статуи на Буда – Просветеният Буда и Състрадателният Буда и една 2-метрова ступа във формата на каменен фенер. Целият комплекс въздейства с красотата спокойствието и усещането за святост. Обяд. Разглеждане на астроно-мическата обсерватория Чеомсеонгдае, известна като най-старата в Източна Азия, парка Тимули с кралските гробници на династията Сила, Националния музей на Кенджу и  камбаната Емили от 771г., която тежи 23 тона. В края на деня  посещение на езерото Анапджи – изкуствено създадено езеро според законите на даоизма с 3 островчета и беседки, място за отдих на императора, което е било част от дворцовия комплекс на династията Сила. Нощувка.

28.10.17   5 ден   Кенджу – Андонг – Сеул  (З/В)

Закуска. Тръгване за живописното градче Андонг, считано за духовен център на корейското конфуцианство.  Посещение на селището Андонг Хахо, включено в списъка на световните културни и природни забележителности на ЮНЕСКО. В превод името му означава „Село, затворено от вода“, тъй като е разположено в местност, където река Накдонганг прави почти 360 ͦ  завой така, че обгражда местността. Селото наподобява формата на лотос и е изцяло построено по законите на пунгсу (корейският фън шуей). Тук всичко е запазено както по време на клановото разделение на на фaмилиите в Корея. От 16 век до ден днешен то е собственост на семейния клан Пунгсан Ю, като потомците му живеят в старинните си фамилни къщи с отварящи се стени и сламени покриви. Архитектурата на къщите, устройството на улиците, поминъкът, фолклорът и животът са такива от векове насам. Когато през 1999 г. английската кралица Елизабет пожелала да види най-корейското място в Корея, завели я в Андонг Хахо. Нейният престой тук е отбелязан с малка музейна сбирка и мемориален надпис, поставен на посаденото от нея дръвче. Разглеждане на Музея на маските, където може да видите маски от цял свят. Ще посетим конфуцианското училище Бьонгсан Сеовон, основано от видни учени през 1613 г. като частна академия, където да се обучава кланът  Пунгсан Ю. Продължаване за Сеул. Вечеря. Нощувка.

29.10.17   6 ден   Сеул  – Паджу – Демилитаризираната зона (DMZ)  – Сеул (З)

Закуска. Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км., ширина 4 км. и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със склю-чено примирие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е веро-ятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници и от двете страни и ограни-ченият достъп до нея я е преърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак – зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км. от Военната демаркационна линия и на 54 км. от Сеул. Предстои ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севрнокореец.  Тунелът е на 73 м. под земята, дълъг е 1,635 м., широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени северокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължа-ваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея – Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природния пейзаж около тях.  Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Северна Корея. Връщане в Сеул. Посещение на кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м. височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м. и е разположена е на 243  м. върху планината Намсам. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. *По желание посещение на известния комедиен шоу спектакъл – Готварското шоу на Нанта (Nanta Cooking Show), едно невероятно изживяване, за което не е необходимо да знаете езици. Нощувка.

30.10.17  7 ден   Сеул (З/В)

Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул: посещение на Синята къща, която е построена в типичен корейски стил и е дом на Президента, Сената и Управителя на обласстта.  Издигната е на мястото на Кралската градина на династията Чосон, управлявала страната 500 години. Продължаваме с кралския дворец Гьонбокгунг (ЮНЕСКО) – главният и най-големият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. В превод името му означава „Дворец на греещото щастие“ и е известен с красивата градина Хувон (Свещената градина). Следва Националният фолклорен музей, представящ културното богатство на страната; площад Гвангвамун, където ще наблюдавате церемонията по смяна на караула пред портата Даханум. Посещение на  храма Джогеса – главният храм на ордена Джоги на Корейските дзен будисти. Разходка по улица Инсадонг – известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. След това ще посетим стария пазар Намдаемун с над 11,000 магазинчета за дрехи, кожени изделия, обувки, аксесоари, сувенири и др. Посещение на Националния музей на Корея – най-големият музей в страната, който представя култрното наследство на Корея и разказва нейната история от древни времена до днес. Вечеря. Нощувка.

31.10.17  8 ден   Сеул →  Хонконг (З)

Закуска. Трансфер до летището. Полет KE 613 от Сеул в 11:00. Кацане в Хонконг в 14:05. Хонконг  е един от двата специални административни района на Китай, който е с най-високата степен на автономия и специален статут. Той е бивша колония на Великобритания, върната на Китай на 01.07.1997 г. Хонконг е най-гъсто населената точка на земята – на 1 кв. км се падат по 6,540 човека. Тук има повече небостъргачи отколкото където и да било другаде по света. Приста-нището Виктория е душата и центърът на този динамичен град и мястото, на което той е наречен: на старокитайски Хонконг (хункун) означава „Благоуханно пристанище“. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. *По желание вечерен тур на Хонконг и круиз из залива Виктория с вечеря-бюфет и жива музика на кораба, откъдето ще се насладите на „Симфонията от светлина“ – лазерно и светлинно шоу, изпълнявано от над 40-те небостъргача в пристанището. Нощувка.

01.11.17 9 ден   Хонконг – Макао (З)

Закуска. Панорамна обиколка на Хонконг: Градината на звездите, където са изложени експонати от Булеварда на звездите; храма Мао Мо и историческия център от „Холивуд Роуд“ до „Гардън Роуд“ с емблематичните сгради от периода на колониален Хонконг; залива Рипълс Бей с колоритния парк и плажа, пазара Стенли с интересни подаръци на достъпни цени, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонги, яхти и плаващи ресторанти. Накрая, от  542-метровия връх Виктория ще се насладим на една от най-вълнуващите и красиви гледки към мегаполиса. Трансфер до пристанището и отпътуване за Макао – другият специален административен района на Китай, бивша португалска колония и резиденция на римокатолическата църква. Върнат е на Китай на 20.12.1999 г. Днес особеният статут позволява на Макао да бъде азиатският аналог на Монте Карло или Лас Вегас. Според Световната банка през 2015 г. Макао е най-богатият регион в света с най-високата покупателна способност на глава от населението, чиято икономика зависи главно от хазарта и туризма.  Трансфер до хотела. Разходка из окъпания в светлини град и посещение на казино „Венецианецът”.  Нощувка.

02.11.17   10 ден   Макао – Хонконг (З)

Закуска. Макао е един от най-интересните градове в Азия. Близо 5 века той  е бил колония на Португалия и като резултат от това, днес той е интересна смесица от португалско и китайско влияние, предизвикваща появата на нови традиции, взели по нещо и от двете култури. Пешеходно разглеждане на Макао– историческия център с площад Ел Сенадо (ЮНЕСКО), руините на църквата Св. Павел – някога най-големият азиатски храм в Югоизточна Азия, площад Лотос със скулптурата „Напъллно разцъфнал лотос“ (символът на Макао), която е подарък от Китай по случай придобиването на независимост на Макао. Фигурата е изработена от позлатен бронз, тежи 6,5 т. и символизира вечния просперитет на Макао. Посещение на казино Сендс. Трансфер до пристанището. Връщане с ферибота в Хонконг. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

03.11.17  11 ден   Хонконг – остров Лантау (З)

Закуска. Свободно време. Екскурзия до остров Лантау. Отпътуване с автобус за селището Нгонг Пинг, живописно разположено на остров Лантау. То е тематично проектирано и озеленено така, че всичко да е в хармония и духовно единство. Оттук с панорамен 360-градусов кабинков лифт се стига до манастира По Лин. Манастирският комплекс е известен със своята изящна архитектура, централната зала с фигурата на Буда, залата на бодисатвата Сканда и фигурата на Тиан Тан Буда. Скоро към комплекса ще бъде добавена огромна зала със 10,000 Буди и библиотека със скулптури. Кухнята на манастира предлага вегетарианска храна и ароматен чай, които пречистват ума и тялото. По „Пътеката на мъдростта“ ще се изкачите до огромната бронзова статуя на седящия Буда, която се извисява самотно върху връх Мук Ю. Фигурата е висока 34 м. и е изработена по подобие на Сакямуни Буда, който получава просветление под дървото Бодхи. Мудрата(жеста) на дясната му ръка символизира неговото състрадание и желанието му да спаси всички хора от страданието, а лявата ръка – че изпълнява желанията, дава своята благословия и щастие на всички. Тези, които желаят, могат да се изкачат по 268 стъпала до 3-етажния пиедестал и отвисоко да се насладят на гледката към остров Лантау и безбрежнаоста на Южно Китайско море. Връщане с лифта в Нгонг Пинг и свободно време. Селището предлага разннобразни заведения за хранене, търговия и развлечения.  Трансфер до летището.

04.11.17  12 ден   Хонконг  → Доха → София

Полет QR 815 от Хонконг в 00:25. Кацане в Доха 04:55.

Полет QR 227 от Доха в 06:40. Кацане в София в 10:55.


група   24.10 – 04.11.2017

в двойна стая

в единична стая

5787 лв.

6834 лв.

Хотели

Сеул

Center Mark

Пусан

Best Western Haeundae

Кенджу

Commodore Hotel |Gyeongju

Макао

Rio Hotel & Casino

Хонконг

Metropark Hotel Kowloon

Цените включват:

 • Самолетни билети София – Доха – Сеул / Хонконг –Доха – София с включени такси; 
 • Самолетен билет Сеул – Хонконг с включени такси;
 • Билети за ферибота Хонконг – Макао – Хонконг;
 • 9 нощувки в хотели 4*;  9 закуски, 2 обяда, 2вечери;
 • Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи;
 • Всички входни такси за обектите по програмата:
  • Посещение на храма Хаенса и разглеждане на Пусан;
  • Разглеждане на Кенджу: храмовете Сукгурам и Булгукса, обсерваторията Чеомсеонгдае, парка Тимули,Националния музей на Кенджу и езерото Анапджи;
  • Посещение на Андонг Хахо, Музея на маските и конфуцианското училище Бьонгсан Сеовон;
  • Екскурзия до Демилитаризината зона с посещение на 3-ия тунел, обсерваторията Дора и гарата Дорасан;
  • Посещение на кулата Намсан;
  • Панорамна обиколка на Сеул и посещение на Синята къща, двореца Гьонбокгунг, Нацио-налния фолклорен музей, площад Гвангвамун, храма Джогеса, улица Инсадонг, пазара Намдаемун и Националния музей на Корея;
  • Панорамна обиколка на Хонконг;
  • Разглеждане на нощно Макао и посещение на казино „Венецианецът”;
  • Разглеждане на историческата част на Макао - руините на църквата Св.Павел и площад Ел Сенадо; площада на Лотоса и казино „Сендс”;
  • Екскурзия до остров Лантау, изкачване с кабинков лифт до манастира По Лин и Големия Буда;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.;
 • Водач преводач от фирмата

Допълнително се заплащат:

 • Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 27 лв.;
 • Посещения по желание, които се заплащат с доплащането (мин. 10 ч.) :
  • Готварското шоу на Нанта с включени трансфери  –  112 лв.;
  • Нощен Хонконг и круиз с вечеря из залива Виктория – 198 лв.;
 • Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 50 щ. д.;
 • По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

Записване и плащане:

 • При записване – необходимите документи и аванс 2000 лв. на човек;
 • Пълно плащане – до 21.08.2017.

Необходими документи:

При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 05.05.2018) и минимум 6 свободни страници;

Информация:

 • Визи за Южна Корея, Хонконг и Макао не са необходими.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 17
 • Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 22.09.2017 
 • Цените са при курс 1 щ. д. = 1.850 лв. При промяна на горивните или други такси и промяна на курса на щ. д. към лева, цените ще бъдат преизчислени към датата на доплащане.
 • При промяна в стойността на летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.
 • Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.

Важно:

За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

 • -        до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • -        до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
 • -        от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
 • -        от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
 • -        под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 1
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!