English version

Южна Африка с водопада Виктория и Ботсвана

Цена от: 4499 евро/8799 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Южна Африка с водопада Виктория и Ботсвана
STOP SALES
Екзотични пътешествия

Държави: Южна Африка, Зимбабве, Ботсвана

Маршрут: София/ Варна - Истанбул - Кейптаун - Виктория Фолс (Зимбабве) - Национален резерват "Чобе" (Ботсвана) - водопада Виктория - Йоханесбург - Претория - Истанбул - Варна/ София

Времетраене: 11 дни/8 нощувки

12.10.2019 - 22.10.2019 (STOP SALES)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 4600 евро/8997 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 4600 евро/8997 лв.

Цената включва летищни такси.

До неотдавна средище на несигурност и расов раздор, днес Южноафриканската република е една от най-привлекателните туристически дестинации в света. Страна на контрасти, тя фокусира и най-колоритното от визитната картичка на Черния контингент: бурна история, дива природа, типичен африкански темперамент.

Предимствата в тази програма:

 • Полети с удобни връзки по цялата програма
 • Изключително разнообразие от атракции: фотосафари, круиз по река Замбези, сафари в национален парк Чобе, екскурзии до нос Добра надежда, водопада Виктория, Совето, Претория, Йоханесбург и др.
 • Настаняване в избрани хотели на полупансион
 • Boma вечеря във Виктория Фолс с традиционна кухня, песни и танци
 • Местни екскурзоводи по маршрута
 • Отлично съотношение качество - цена
 • Водач - преводач по целия маршрут от фирмата-организатор

Вижте пътеписи и снимки от групи на Бояна-МГ в нашия блог >>>

 • Ден 1: София - Варна – Истанбул

  Полет от София в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

  Полет от Варна за Истанбул в 22:50 ч. и пристигане в 23:45 ч.

 • Ден 2: Кейптаун

  Излитане от Истанбул в 01:55 ч. Кацане в  Кейптаун в 12:10 ч. Наричат го градът-майка, защото е най-старият град в страната и съхранява културно-историческо наследство на повече от 300 години. Кейптаун е основан през ХVІІ век от холандци, от онова време са запазени изключително красиви исторически сгради.

  Посрещане от местния партньор и трансфер до хотел "Portswood" 4* или подобен.

  Време за почивка след дългите полети.

  Вечеря в ресторанта на хотела.

  Нощувка.

 • Ден 3: Лос Анджелис на Южна Африка

  Лос Анджелис на Южна Африка

  След закуска ще направите  обзорна екскурзия из забележителностите на Кейптаун. Като туристическа дестинация този красив град има славата на южноафриканския Лос Анджелис. Около него се издига планината Тейбъл, 930-метровата икона на града, до която се стига по пешеходна пътека или по въжена линия (но само при хубаво време). Ако метеорологичните условия позволяват, горещо ви препоръчваме да отидете до върха. Гледката оттам е невероятна! /Посещението не е включено в цената на основния пакет/.

  И така, какво най-интересно ще видите в Кейптаун - град повече европейски, отколкото африкански? Кметството, Парламента, Националната библиотека, парка с Къщата на градинаря, където президентът на страната посреща дипломатическите представители; Голямата църква и др. Замъкът Добра надежда е най-старата сграда в Южна Африка, построена е през 1 679 г, и ви очаква с ритуала по смяната на караула и оглушителния залп на оръдие, голямо колкото..... пинчер.

  Продължавате в търговско-туристическия център Victoria and Alfred Waterfront, най-посещаваното място в Кейптаун, разположено между остров Робен и планината Тейбъл. Тук се намират най-големите молове в града, луксозни хотели и апартаменти, ресторанти, места за развлечения и др.

  Вечеря в ресторант "Quay Four" или подобен. Нощувка.

   

   

 • Ден 4: Нос Добра Надежда

  Нос Добра Надежда

  Закуска. Свободно време или екскурзия по желание. Посоката е още по на юг. Там, където си дават среща двата океана - Атлантически и Индийски. Тази целодневна екскурзия до нос Добра Надежда предлага панорамна обиколка на крайбрежието, посещение на плажа Боулдер с колонията на пингвините, ботаническата градина Кирстенбош, съхранила голямо и ценно богатство от южноафриканската флора.

  Обяд в малък ресторант в Саймън таун.

  Eкскурзията включва и изкачване с кабинков лифт до Кейп Пойнт - много живописно място в едноименния резерват. По думите на сър Френсис Дрейк - прочут мореплавател от ХVІ век, от Кейп Пойнт се открива най - красивата гледка в света.

  На самия нос Добра надежда си направете снимка пред табелата с надпис "Cape Good Hope", символичен знак, че сте покорили още една географска ширина.

  Вечеря в ресторант "Africa cafe" или подобен. Нощувка.

 • Ден 5: Замбези и африканския залез

  Закуска. Свободно време. Трансфер и полет до Виктория Фолс - туристическата столица на Зимбабве. Целта на това пътуване е Виктория - най-големия водопад в света.
  Посрещане от местния партньор и трансфер до хотел "Kingdom" 3* или подобен.
  Следва круиз по река Замбези. От борда на кораба ще наблюдавате обитателите на четвъртата по дължина река в Африка (2700 км.), но голямата атракция е залезът - невероятно красивото сбогуване с африканското слънце.
  Тази вечер специалната атракция - Boma вечеря. Това не е поредния автентичен ресторант, а уникално преживяване. Освен чудесната, местна кухня и традиционни ястия, ще се насладите на танцьори и певци, а и на Сангома - местен магьосник-лекар, който предсказва бъдещето.
  Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 6: Ботсвана и национален парк Чобе

  След закуска екскурзия до национален парк Чобе (Ботсвана) с включен обяд. Ранно ставане и едночасов трансфер до Чобе, където освен сафари и възможност да видите лъвове, слонове, различни птици и др., ще направите круиз по река Чобе. Вечеря в хотела. Нощувка.

 • Ден 7: Гърмящият пушек - Йоханесбург

  След закуска предстои голямата атракция - посещение на водопада Виктория. На местното наречие звучи като Мози-оа-Туня и означава Гърмящ пушек. И действително, когато човек наблюдава водопада отдалеч, във въздуха се издига огромно кълбо пара, наподобяващо дим. Водопадът се простира на площ от 1,5 км и се спуска от над 100 м височина. Гледката е неописуема! Над дефилето, в което пада огромната гърмяща маса вода, се простира мост, от който се открива не само страхотна гледка към водопада, но тук си пробват адреналина и какви ли не смелчаци - сред, който на първо място са скачачи с бънджи.                            Трансфер до летището и полет до Йоханесбург. Посрещане от местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел "Radisson Blu Sandton" 4* или подобен.

  Вечеря в ресторант "Carnivore" или подобен. 

  Нощувка.

   

 • Ден 8: Совето - Претория - Йоханесбург

  След закуска посещение на бившето гето Совето. Това ще ви върне във времето на апартейда и борбата на чернокожото население срещу расисткия режим, но това е част от съвременната историята на Южна Африка.  По време на екскурзията ще посетите музея на Хектор Петерсън и къщата на Нелсън Мандела. Малко по на юг ще посетите и монумента Воортрекер - масивна гранитна структура, разположена на върха на хълм и обявена за национално южноафрикански историческо наследство.

  Следва Претория - градът е известен със своите многобройни паркове и музеи, с правите и широки като аутобани улици, където могат да се видят и уникалните дървета джакаранда, внесени от Бразилия. Тук са и представителствата на дипломатическите мисии. Претория е изходен пункт към някои от най-популярните национални резервати за диви животни: Крюгер, Пиланесбърг и др., където се провеждат и обичайните африкански сафарита.

  А Йоханесбург, където ще завършите този ден, е най-големият град в страната, финансов, промишлен и търговски център на РЮА, с население от 4 милиона души. Градът е смесица от стария виктриански и новия архитектурен стил на типичния мегаполис. Една от най-красивите сгради от старата епоха е Главната поща с часовника от 1897 г.

  Вечеря в ресторант "Montecasino" или подобен.

  Нощувка. 

 • Ден 9: На "лов" за голямата петорка

  След закуска сафари в един от националните паркове на Южна Африка.

  Екскурзията започва с развлечения. Място на действието - Сън Сити, кралството на забавленията, известно като "Изгубения град". В далечни времена, местен вожд сънувал, че на това място го очаква раят. Преселил се с племето си и живели дълго в охолство, докато внезапно земетресение разрушило из основи града. По - късно, през миналия век, се появил богат предприемач, който възстановил града. Сега това е място за удоволствия: голф, водни атракции (включително басейн с изкуствени вълни), кина, ресторанти, разкошни дворци и хотели. Сън Сити е и Меката на казината в Африка. Свободно време за релакс, забавления и обяд.

  Продължавате към Националния парк Пиланесбърг, разположен върху угаснал преди 1 милион години вулкан. Ще се качите на джипове с рейнджъри за охрана и ще навлезете в царството на дивата Африка. На площ от 57 000 хектара се срещат 350 вида птици, 65 вида влечуги, 35 вида бозайници. Тук е домът на «голямата петорка»: лъв, леопард, слон, бивол и носорог, която ще дебнете да уловите във фотообектива по време на  джип сафарито в парка.

  Завръщане в хотела в късния следобед.
  Вечеря и нощувка.

 • Ден 10: Йоханесбург - Истанбул

  След закуска освобождавате стаите, като оставяте багажа си на съхранение в хотела. Свободно време за разходка и покупки. Трансфер до летище в Кейптаун и полет за Истанбул в 18:25 ч.          

 • Ден 11: Отново на родна земя

  Кацане в Истанбул в 05:00 ч.
  Излитане за Варна в 09:10 ч. и пристигане в 10:10 ч.
  Полет за София в 07:45 ч. и кацане в 09:05 ч.

12.10.2019 - 22.10.2019 (STOP SALES)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 4600 евро/8997 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 4600 евро/8997 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София/ Варна - Истанбул - Кейптаун/ Йоханесбург - Истанбул - София/ Варна с авиокомпания Turkish Airways
 • Летищни такси в размер на 360 евро/705 лв. (към 02.12.2018 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща
 • Всички трансфери летище - хотел - летище по програма
 • Климатизиран транспорт по маршрута на програмата
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Portswood" 4* или подобен в Кейптаун
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Kingdom" 4* или подобен във Виктория Фолс
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Radisson Blu Sandton" 4* или подобен в Йоханесбург
 • 6 вечери в подбрани качествени ресторанти
 • Boma вечеря в Зимбабве
 • Всички екскурзии, описани в програмата.
 • Местни екскурзоводи
 • Водач - преводач от фирмата - организатор

 


 

Цената не включва:

 • Виза за РЮА– около 65 лв., задължително лично кандидатстване за виза и явяване. Агенцията съдейства за подготовката на документите.
 • Виза за Зимбабве - 30 USD, заплаща се на място при пристигане.
 • Бакшиши -по 5 USD на ден престой.
 • Лични разходи
 • Други хранения освен посочените в програмата
 • Напитки по време на храненията

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Срок за набиране на група: 12.09.2019
 • Условия за записване:
  Депозит при записване: 2000 евро/ 4000 лв
  Доплащане: 60 дни преди отпътуване
 • Необходими документи:
  Необходими документи за издаване на виза за РЮА:
  - Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  - Фотокопие на страницата със снимката
  - 2 снимки паспортен формат
  - Подробно извлечение от банкова сметка на пътуващия или кредитна карта задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. Трябва съвсем точно да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да надвишава сумата от 500 евро на седмица престой. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от лицензирана преводаческа агенция.
  - Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, откога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в РЮА той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
  - За деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето също преведен на английски и заверен с апостил.
  - Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
  - Медицинска застраховка
  - Копие от резервация за двупосочен самолетен билет.
  - Такса за издаване на виза 65 лв. (не се възстановява)
  - Визата се издава в рамките на 10 работни дни (ако документацията е пълна)
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!