English version

Виетнам, Камбоджа и Тайланд - Новото лице на Индокитай от София и Варна

Цена от: 2648 евро/5179 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Виетнам, Камбоджа и Тайланд - Новото лице на Индокитай от София и Варна
Екзотични пътешествия

Държави: Виетнам, Камбоджа, Тайланд

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Бангкок - Сием Рип - Сайгон - тунелите Ку Чи - делтата на р. Меконг - Хой Ан – Хуе - Нин Бин - залива Ха Лонг – Ханой - Истанбул - София/Варна

Времетраене: 15 дни/12 нощувки

25.02.2021 - 10.03.2021 (STOP SALES)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  2648 евро/5179 лв. при записване до 30.11.2020.
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
  2648 евро/5179 лв. при записване до 30.11.2020.

Пакет: Записване до: Цена: Бонус 1: Бонус 2:
Основен 30.11.2020 5179 лв. вкл. вечеря с фолклорна програма в Сием Рип х
Премиум 30.11.2020 5479 лв. вкл. вечеря с фолклорна програма в Сием Рип вкл. застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 2848 евро/5570 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2848 евро/5570 лв.

Цената включва летищни такси.

Виетнам е нова дестинация за българските туристи. За по-старото поколение споменът за тази страна се изчерпва с виетнамските студенти в София и дълго продължилата война със САЩ. Днес Виетнам има коренно различен имидж, икономиката на страната се развива изключително динамично, а природните й красоти и древна култура са вече атракция за туристи от целия свят.

Защо да изберем това пътуване

  Обиколката на Виетнам обхваща двете части на страната - северна и южна. Ще посетим уникални туристически обекти под закрилата на ЮНЕСКО. Предвидили сме много атракции, свързани с традициите, културно-историческото наследство и природата в тази част на Югоизточна Азия. Включили сме и няколко дни в съседна Камбоджа, където ще разгледаме най-големия храмов комплекс в света Ангкор, поразяващ с огромните си размери и забележителен архитектурен стил. А началото на това пътуване из Индокитай поставяме в Бангкок – градът на ангелите в страната на усмивките Тайланд. И още нещо: този регион се оказа и сред най-добре справилите се в света с пандемията коронавирус.

 • Ден 1: СОФИЯ/ВАРНА - ИСТАНБУЛ

  Полет от София в 10:00 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 11:25 ч.

  Полет от Варна в 10:45 ч. и кацане в Истанбул в 11:50 ч.

  Излитане от Истанбул в 17:55 ч.

 • Ден 2: ИСТАНБУЛ - БАНГКОК

  Кацане в Бангкок в 07:30 ч. Трансфер и настаняване в хотел Furama Xclusive Sathorn 4* или подобен (https://www.furama.com/xclusive/sathorn/ ) при наличие на свободни стаи и посещение на Кралския дворец, палатите на който поразяват със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Тук се намира палатата за коронясването на тайландските крале и миниатюрната статуетка на Изумрудения Буда, най-почитаното божество в Тайланд. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил. След това предстои едночасова разходка с моторна лодка по един от каналите на Тонбури – съседният град на Бангкок. Завръщане в хотела и нощувка.

  Възмoжност за вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Бангкок, както и на традиционно шоу с музика и танци. За вечеря - подбрано меню от тайски и международни специалитети.

 • Ден 3: БАНГКОК И ПЛАВАЩИЯ ПАЗАР

  Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина). Обяд и завръщане в Бангкок.

  Завръщане в хотела и нощувка.

 • Ден 4: БАНГКОК – СИЕМ РИП

  Закуска. Отпътуване за Камбоджа - страната на кхмерите. Преминаване на границата в Пойпет. Пристигане в Сием Рип късния следобед - градът е изходна база за посещение на знаменитите храмове в Ангкор - обект на ЮНЕСКО. Това е един от най-важните археологически обекти в Югоизточна Азия. Простира се на близо 400 кв.км гориста местност. Тук се намират величествени останки от няколко столици на империите на кхмерите, датиращи от ІХ до ХV век. Настаняване в хотел Angkor Holiday 3*+ или подобен (http://www.angkorholidayhotel.com/). Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: АНГКОР

  След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том. Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон с неговите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара - събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля, Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”) и др.
  Обяд в местен ресторант.
  След обяд идва истинската тръпка - величественият Ангкор Ват. Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Последната спирка от света на кхмерите за днешния ден е по залез слънце от най-хубавото място за наблюдение – хълма Бакхенг с едноименния храм. Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 6: АНГКОР – СИЕМ РИП - САЙГОН

  Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия в Ангкор с разглеждане на други известни забележителности. Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените).

  Tрансфер до летището и полет до Сайгон (дн. Шо Ши Мин сити). Трансфер и настаняване в Ha Hien Signature hotel 4* или подобен (http://hahienhotel.com.vn/ ). Вечеря и нощувка.

 • Ден 7: САЙГОН

  Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг с включен обяд.

  През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.

 • Ден 8: САЙГОН – ДАНАНГ – ХОЙ АН

  Закуска. Посещаване на Площада на повторното обединение и кметството. Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200- километровата мрежа от подземни тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Трансфер до летището и кратък полет до Дананг. Пристигане в Хой Ан и настаняване в Rosemary Hoi An hotel 4* или подобен (http://www.hoianrosemary.com/). Вечеря и нощувка.

 • Ден 9: ХОЙ АН - ХЮЕ

  След закуска предстои пешеходна обиколка на очарователния исторически град Хой Ан - още един обект на ЮНЕСКО. Ще посетим покрития японски мост, типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и др. Посещение на някои от многобройните малки галерии.

  Обяд.

  Трансфер до имперската столица Хюе, където посещаваме гробницата на Ту Дюк - Императора - поет.

  Вечеря в местен ресторант. Настаняване в Rosaleen Boutique hotel (http://www.rosaleenhotel.com/) или подобен. Нощувка.

 • Ден 10: ХЮЕ

   Закуска. През този ден ще посетим Кралската Цитадела и Забранения град на последнаиа императорска династия Нгуен.

  Обяд в местен ресторант.

  Следобед посещаваме пагодата Тиен Му и гробницата на Кай Дин. Трансфер до жп гарата за нощен влак до Нин Бин, които тръгва в 17:47. Настаняване в спални вагони с климатик (4 легла).

 • Ден 11: НИН БИН - ХОА ЛУ

  Пристигане на жп гарата в Нин Бин в 06:07 сутринта. Трансфер до хотел "Vissai" - https://vissaihotel.vn/.

  След ранна закуска, обиколка на Нин Бин , известна с карстовите си  планински възвишения, мистични пещери, исторически реликви и девствена природа. Тук ви очаква тричасов круиз с малки гребни лодки по кристална вода на живописен канал, пресичащ Транг Ан.  Този уникален екорайон е съставен от дванадесет екзотични пещери с огромни сталактити, през които лодките плават. 

  Продължаваме към Бич Донг, който е провъзгласен за "Втората най-красива виетнамска пещера". Следва посещение на Хоа Лу - древна столица на Виетнам на повече от 1000 години.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 12: НИН БИН - ХА ЛОНГ

  Закуска. Ранно отпътуване за залива Ха Лонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 2000 малки необитаеми островчета.

  Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобно (http://www.vspiritcruises.com/). Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за слънчеви бани на палубата Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.

 • Ден 13: ХА ЛОНГ - ХАНОЙ

  За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (китайско бойно изкуство) на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Посещение на една от най-красивите пещери в района – пещерата Съпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием, известно като Езерото на върнатия меч. Свободно време в градините до езерото, където ще можете да се полюбувате на очарователния залез. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг. Настаняване в хотел La Dolce Vita 3*+ или подобен (http://ladolcevita-hotel.com/). Вечеря и нощувка в Ханой.

 • Ден 14: ХАНОЙ - ИСТАНБУЛ

  След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туризъм градове в Азия. Ще видим дворцовия комплекс, който включва Мавзолея на бившия виетнамски комунистически лидер Хо Ши Мин, президентската резиденция, Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, централния площад Ба Дин. След това ще се отправим към Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. След това сме ви подготвили вълнуваща разходка из Стария квартал с 36-те специални "улички на вината". Тази разходка ще бъде с "цикло" - велорикша, най-разпространеният туристически транспорт във Виетнам. Късен обяд в местен ресторант с традиционна местна и азиатска кухня. Трансфер до летището. Полет в 21:25 ч.

 • Ден 15: ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ВАРНА

  Кацане в Истанбул в 05:20 ч. Излитане за София в 08:35 ч. и пристигане в 08:55 ч. Излитане за Варна в 15:00 ч. и пристигане в 15:05 ч. 

25.02.2021 - 10.03.2021 (STOP SALES)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  2648 евро/5179 лв. при записване до 30.11.2020.
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
  2648 евро/5179 лв. при записване до 30.11.2020.

Пакет: Записване до: Цена: Бонус 1: Бонус 2:
Основен 30.11.2020 5179 лв. вкл. вечеря с фолклорна програма в Сием Рип х
Премиум 30.11.2020 5479 лв. вкл. вечеря с фолклорна програма в Сием Рип вкл. застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 2848 евро/5570 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 2848 евро/5570 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Бангкок/Ханой – Истанбул – София/ Варна с Турски авиолинии
 • Летищни такси в размер на 734 лв. към 30.07.2020 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешен полет във Виетнам от Сайгон до Дананг
 • Вътрешен полет Сием Рип – Сайгон
 • 10 нощувки със закуски в добри хотели Superior 4/3 - 2 в Бангкок, 2 в Сием Рип, 2 в Сайгон, 1 в Хой Ан, 1 в Хюе, 1 в Нин Бин и 1  Ханой
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
 • 1 нощувка в спален вагон с климатик, 4 легла в купе от Хюе - Нин Бин
 • 5 обяда
 • 6 вечери по програмата
 • Обиколка на Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда в Бангкок
 • Разходка с лодка по каналите на Тонбури
 • Посещение на най-красивите храмове в Ангкор
 • Посещение на тунелите Ку Чи
 • Обиколка на историческия храд Хой Ан
 • Посещение на Императорската цитадела и пагодата Тиен Му в старата столица Хюе
 • Екскурзия до Нин Бин
 • Урок по Тай-Чи
 • Посещение на пещерата Сърпрайз в залива Халонг
 • Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг
 • Обиколка на виетнамската столица Ханой
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт
 • Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на цялата програма
 • Всички трансфери по програмата
 • 2 малки бутилки минерална вода на човек на ден
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Мондиал"
 • Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

 


 

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд – 135 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря – 174 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор - 155 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон – 128 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Доплащане за единична стая – 590 лв.
 • Такси обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – по 5 USD на човек на ден. Заплащат се задължително на водача на групата по време на първия трансфер летище - хотел.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Неупоменати в програмата услуги и хранения
 • Туристическа виза за Тайланд – 70 лв.
 • Туристическа виза за Виетнам – около 144 лв.
 • Туристическа виза за Камбоджа – около 40 USD, издава се на границата
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 27 лв.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Срок за набиране на група: 15.12.2020
 • Условия за записване:
  Депозит: 1600 лева на човек
  Доплащане до 60 дни преди отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд

Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина).

Минимален брой участници: 6

Цена: 135 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря

Вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Банкок, както и на традицинно шоу с музика и танци. За вечеря - подбрано меню от тайски и международни специалитети.

Минимален брой участници: 6

Цена: 174 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор

Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените), Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”), Пре Руп (датиращ от X в.).

Минимален брой участници: 6

Цена: 155 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон

През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед.

Минимален брой участници: 6

Цена: 128 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!