English version

Кападокия със самолет

Цена от: 496 евро/970 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg


COVID-19: полезна информация за пътуващи тук.

Авторска програма на Бояна-МГ
Кападокия със самолет
29.09 - 02.10.2022 г. STOP SALE!
Самолетни програми

Държави: Турция

Маршрут: София - Невшехир - София

Времетраене: 4 дни/3 нощувки

29.09.2021 - 02.10.2021

Кападокия все повече се превръща в туристически „шлагер” за българите, обичащи да посещават Турция. Музей на открито под патронажа на ЮНЕСКО с уникални скални пирамиди,”гъби” и „комини”, подземни градове и скални църкви. Това е Кападокия, която в превод от персийски означава земя на красивите коне. Хиляди години на това забележително място, където е бушувал вулкан, природата е ваяла причудливи форми, а човешката ръка е дълбала в тях християнски църкви и манастири. Кападокия се превръща в средище на ранното християнство – апостол Павел довежда тук първите християни.Оттук са минавали керваните по Пътя на коприната. А в подземния град Деринкую, цяла каскада от тунели и галерии, са намирали подслон над 20 000 души!

 

Защо да изберете тази програма?

 • Директен чартърен полет.
 • Настаняване в 4* хотел на база закуска и вечеря на красиво и комуникативно място.
 • Голямо разнообразие на допълнителни екскурзии.
 • Обслужване на български език.
 • Възможност за включване в затворен чат на групата след резервация, където ще можете да се запознаете с другите участници, да споделяте идеи и да коментирате въпроси свързани с предстоящото пътуване. В този чат ще получавате и любопитна информация свързана с дестинацията.

 • Ден 1: София – Невшехир

  Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 12:00 ч.  Трансфер до избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

  *Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

 • Ден 2: Кападокия – Полет с балон – Долината Дервент

  Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Това е най-голямата атракция в тази долина на скални чудеса, която все пак зависи от това дали времето ще е подходящо – да няма силен вятър. Трансферът за полета е рано сутринта около 04:00 или 05:00 ч. Полетът трае около 1 час.

  Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия:  Посещение на долината „Дервент” – позната също и като Долината на въображението. Една от най-популярните точки за разглеждане на приказния пейзаж наоколо. Посещение на Пашабаг - известен също като  Долината на монасите, привличащ вниманието със своите образувания във формата на гъби, които се намират сред зеленината на живописно лозе. Следва посещение на Аванос - местен град, известен със своята керамика от червена глина, посещение на Музея на открито в Гьореме и панорамната площадка на Ючхисар. След приключване на екскурзията трансфер до хотела.  Вечеря и след нея по желание: традиционна турска вечеря с шоу програма и включени безалкохолни и алкохолни напитки с неограничена консумация. Нощувка.

 • Ден 3: Невшехир - Каймаклъ

  Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия: Посещение на “Подземния град Каймаклъ” известен със своите тунели и жилища, най-широкият от подземните градове разположени в района. Древното му име е Енегюп. Къщите тук са построени в около 100 тунела, като тунелите са тесни, ниски и под наклон. На четирите етажа отворени за туристите всяко място е организирано около вентилационна шахта. На първият етаж е разположен обора. Отляво на него е вход, който води към църквата, а отдясно се намират стаи за живеене. На вторият етаж се помещава църквата – в нея има храм и две апсиди. На този етаж също има стаи за живеене. На третият етаж се намират най – важните зони в подземния град – складовете, кухните и преси за вино или масло. Има също и съдове за топене на мед, който се добивал от мините между Аксарай и Невшехир. Големият брой на складове и стаи за грънчарство, намиращи се на четвъртия етаж указват икономическата стабилност на града. Посещение на няколко панорамни площадки, на които ще можете да се насладите на незабравимата гледка към местността. Връщане в хотела. Вечеря и след нея по желание спектакъл: „Танцът на дервишите”. Нощувка

 • Ден 4: Невшехир - София

  Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 15:00 ч. Пристигане на летище София в 17:00 ч.

   *Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

29.09.2021 - 02.10.2021

Препоръчваме закупуването на ПАКЕТ СИГУРНОСТ, който включва застраховка „Отмяна на пътуване”. При нея застрахователят покрива възникналите разходи за анулиране на пътуването включително и заради ситуации  с COVID-19. Пълните условия на застраховката и нейното покритие можете да намерите ТУК.

 

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София - Невшехир - София с включен чекиран багаж 20 кг. на човек и ръчен багаж - 7 кг.  на човек;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Avrasya Hotel Cappadocia" 4*;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК!
 • Водач - екскурзовод от България.

Цената не включва:

 • Допълнителнителни екскурзии;
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод на място;
 • Входни такси в музеи и забележителности неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Всички хранения, неупоменати в програмата;
 • Таска гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години – 9 лева.
 • Доплащане за "Пакет Сигурност" включващ застраховка "Отмяна на пътуването" - 51 лева.

 

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 20
 • Срок за набиране на група: 09.09.2022
 • Условия за записване:
  - Депозит при резервация в размер на 450 лева на турист;
  - Доплащане до 100% - 30 дни преди датата на отпътуване.

  Срокове за анулация на резервацията:

  Туроператорът възстановява платената сума за неизползваните туристическите услуги, без стойността на самолетния билет в случай, че е издаден, като удържа следните такси и неустойки:

  - При отказ от пътуване на туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 50 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 50 лв. на турист.
  - При отказ от пътуване на туриста от 49 до 31 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размера на заплатения до момента депозит.
  При отказ от пътуване на туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • COVID-19: Виж актуалните изисквания тук.
 • Допълнителни условия:
  Настаняване в единична стая - 50 евро за целия период.

  Отстъпки:
  Дете от 0 до 5,99 години се настанява безплатно в стаята на двама възрастни на съществуващо легло.
  Дете от 6 до 11,99 години настанено на допълнително легло в стая с 2-ма възрастни ползва отстъпка в размер на 10 лева.
  Tрети възрастен на допълнително легло/ Един възрастен + 1 дете до 11.99 години ползва отстъпка в размер на 10 лева.

  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Полет с балон;

Отпътуване рано сутринта около 05:30 часа от хотела към Гьореме и Ючхисар, където ще можете да се насладите на 90 минутен полет с балон. През летния сезон сутринта  в  небето над Кападокия можете да видите до 250 цветни балона. Излитането става едновременно с изгрева на първите слънчеви лъчи. По правило маршрутът на полета за всички е еднакъв. Начална точка е районът между Гьореме и Чавушин. Балонът лети над долините с причудливи и красиви скални образувания и скулптури, кайсиеви овощни градини и селски къщи. Следвайки предварителния си маршрут, той променя височината си няколко пъти, след което се спуска до нивото на покривите на жилищата и отново се издига на височина от 1000 метра.

В кошницата на балона се настаняват до 28 туристи, като те летят прави, но има специални парапети, за които могат да се  държат по време на полета. В края на въздушната обиколка, в момента на кацането, ще бъдете помолени да седнете. Кацането от опитни пилоти е толкова леко, че дори няма да забележите как сте се озовали на земята.  След него ще бъдете посрещнати от местните на чаша шампанско, за да затвърдите хубавите впечатления от преживяването. Връщане в хотела около 11:30 часа.

*Препоръчва се носенето на удобни дрехи и обувки и камера и/или фотоапарат.

Минимален брой участници: 1

Цена: 400 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Джип Сафари;

Целодневно Jeep Safari в околността на Гьореме и Ючхисар. По време на тази класическа приключенска екскурзия ще видите  част от "истинската" Турция, откривайки места, които никога не сте предполагали, че съществуват. Джиповете, водени от опитни шофьори, ще ви отведат по хълмовете в близост до крайбрежието, по планински пътища и селски райони, които изглеждат сякаш там  времето е спряло. Докато опознавате този очарователен край, организаторите на сафарито ще ви нагостят с питателна закуска.

*Препоръчва се носенето на удобни дрехи и обувки и камера и/или фотоапарат.

Минимален брой участници: 4

Цена: 79 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Турско шоу с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки;

Каним ви да се присъедините на уникално Турско шоу - с продължителност от почти три часа. Време, през което  ще се насладите на уникално belly dance шоу, традиционни фолклорни песни и танци от различни региони на страната и участие на публиката в цялата шоу програма. Шоуто се провежда в традиционен  ресторант в пещера, което допълнително  допринася за незабравимото изживяване и атмосфера. Консумацията на алкохолни и безалкохолни напитки е неограничена.

*Препоръчва се носенето на удобни обувки и камера и/или фотоапарат.

Минимален брой участници: 8

Цена: 100 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ "Танца на дервишите";

Дервишите са мистиците на Изтока. Наричат ги въртящите се мъдреци заради  невероятния танц, с който са известни.  Въртящите се дервиши са невероятно преставление,  за което мнозина посещават Турция.  Тази вечер  няма да е като другите турски вечери, които се предлагат в Кападокия, тъй като по време на нея ще има само въртящите се дервиши и нищо друго.  Ще бъдете хипнотизирани от тях,  докато те споделят своята религиозна просветна церемония заедно с  Вас.  Нощта  ще  завърши с дегустация на „Шербет” след края на представлението.

 

Минимален брой участници: 8

Цена: 50 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полудневна екскурзия с посещение на долината „Дервент”;

Минимален брой участници: 8

Цена: 65 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полудневна екскурзия с посещение на “Подземният град Каймаклъ”.

Минимален брой участници: 8

Цена: 65 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100003592.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!