English version

Шри Ланка - Благословената земя

Цена от: 1690 евро/3305 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Във връзка с промените в цените на застраховка "Помощ при пътуване", които влязоха в сила от 01.04.2019 г., се налага доплащане за туристи над 66 г. Конкретните суми са посочени в "Цената не включва" на всяка програма.

Авторска програма на Бояна-МГ
Шри Ланка - Благословената земя
STOP SALES
Екзотични пътешествия

Държави: Шри Ланка

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Коломбо - Пинавела - Дамбула - Сигирия - Матале - Канди - Перадения - Нувара Елия - Бентота - Коломбо - Истанбул - Варна/София

Времетраене: 10 дни/7 нощувки

17.11.2019 - 26.11.2019 (STOP SALES)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1790 евро/3501 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1790 евро/3501 лв.

Цената включва летищни такси.

Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот. В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите – уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции. Специално за вас сме подбрали идеалното съчетание между екскурзия и почивка. Курортът Бентота е разположен на дълга плажна ивица, а заливът осигурява идеални условия за почивка целогодишно.

Предимствата в тази програма:

 • Удобни полети от ВАРНА и СОФИЯ с Турски авиолинии - една от най-добрите компании в световен мащаб.
 • Балансирана програма - екскурзия - почивка през високия сезон в Шри Ланка
 • Посещение на обекти на ЮНЕСКО: древния град Полонарува, скалната крепост в Сигирия, Дамбула и Канди, както и чаена плантация, национален парк Минерия, царската ботаническа градина, център за отглеждане на слонове и много други.
 • Всички екскурзии са включени в цената
 • Три нощувки в 4-звезден хотел на брега на океана в най-добрия местен курорт Бентота
 • Последният ден е посветен изцяло на плаж и почивка
 • Балансирано съотношение цена качество
 • Водач-преводач от фирмата-организатор

Снимки на клиенти, пътували по тази програма >>>
Вижте повече информация за Шри Ланка в нашия блог!
Времето в ШРИ ЛАНКА
Часът в ШРИ ЛАНКА
КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в Шри Ланка по време на пътуването:

 • максиални: 29° C-32° C
 • минимални: 20° C-2C

Часовата разлика на България с Шри Ланка е 
+2.5 часа.

Часът и температурата в момента

Валутата в Шри Ланка е рупии (LKR). 1 лв.=83.73 рупии

 

 • Ден 1: София/Варна - Истанбул

  Излитане от София в 21:15 ч. и кацане в Истанбул в 23:40 ч.
  Излитане от Варна в 15:20 ч. и кацане в Истанбул в 18:55 ч.
  В Истанбул двете групи се събират.

 • Ден 2: Истанбул - Коломбо

  Излитане от Истанбул в 02:10 ч. и пристигане в Коломбо в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до хотел "Grand Oriental"  3* (http://www.grandoriental.com/) или подобен. Нощувка.

 • Ден 3: Коломбо – Анурадхапура - Полонарува

  След закуска сити тур на града. Коломбо е най-големият град на острова и известен на мореплавателите от 2000 години насам. Избран е за столица през 1815 г., когато Цейлон е част от Британската империя. По време на обиколката ще видите редица исторически, религиозни и търговски обекти като Форт - централната търговска част, Петах, област известна с откритите си пазари, градините Синамон, 5-хектаровия парк до океана Galle Face Green и много други.

  Свободно време за обяд.

  Отпътуване за Анурадхапура – първата столица на Шри Ланка и една от най-древните и велики цивилизации в света, чиито пик на господство продължава повече от 1300 години. Безспорен сапфир в короната на града е Шри Маха Боди – свещено дърво Бо, под което Буда постига просветление и е на повече на 2200 години. Разходката из свещените пътеки ще ни отведе до места като гигантската дагоба (полусферичен храм, в който са положени реликви) Руванвелисея, езерото Басавакулама, статуята на Самадхи Буда и каменния храм Исурумуния, който символизира културата, наследството и превъзходството на най-могъщото кралство в шриланкската история. 

  Отпътуване за Полонарува.
  Настаняване и нощувка в хотел „Giritale” 3* (http://www.giritalehotel.com/) или подобен.
 • Ден 4: Полонарува – Минерия – Хабарана

  Закуска и отпътуване за древния град Полонарува (Обект на ЮНЕСКО – средновековен град и перла в короната на крал Паракрамабаху I – доказателство за успешното смесване на древна култура и наследство с религиозни вярвания. Разхождайки се между разпръснатите стени, ще видим много ступи, статуии на полегналия Буда, напоителни канали и фантастично гравирани хинду склуптури, прекрасни каменни гравюри във Ватадаг – къщата на реликвите, Галварая и абсолютната красота на изработка на огнищата на огромните будистки статуи.

  Свободно време за обяд.

  Отпътуване за Минерия – национален парк с територия над 8800 хектара, където освен огромното разнообразие от растения и дървета, могат да се наблюдават 24 вида бозайници, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 9 вида земноводни, 26 вида риба и 75 вида пеперуди. Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”, а по време на джип-сафарито със сигурност ще наблюдаваме тези величествени животни.
  Отпътуване за Хабарана и настаняване в хотел “Palwehera village” 3* (https://palweheravillageresort.directbookingengine.com/) или подобен.   
 • Ден 5: Хабарана - Сигирия - Дамбула - Канди

  След закуска отпътуване за Сигирия, където ще се изкачим до скалната крепост, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века.

  Отпътуване за Канди. По път посещение на скалните храмове на Дамбула, също обект на ЮНЕСКО.Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда.

  Пристигане в Канди (обект на ЮНЕСКО), разположен на 480 м. надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка.

  Настаняване в хотел "Royal Kandyan" 3* (http://www.royalkandyan.lk/) или подобен. Нощувка.

 • Ден 6: Канди – Пинавала – Парадения – Нувара Елия

  След закуска сити тур на Канди (Обект на ЮНЕСКО) и столица на шриланкските крале преди да падне под британско управление през 1815 г. По време на обиколката ще видим реликвата Свещения зъб на бог Буда и стария град, а след това ще се пренесем в съвременния център с модните магазини, базари, улицата на занаятите, музея на скъпоценните камъни и т.н.

  Следва посещение на известната царска ботаническа градина – Paradeniya Botanical Gardens. Със своите екзотични тропични и субтропични гори в съчетание с уникални растителни видове и орхидеи това райско кътче ще ви омагьоса.

  Отпътуване за Пинавела, където ще посетим  
  центъра за отглеждане на слонове , основан през 1975г. Тук се отглеждат предимно слонове-сираци. Ще наблюдавате как се хранят слончетата – бебета и ще се запознаете с цялостната програма на този приют за подпомагане на животните, останали сами в джунглата. С повече късмет можете да присъствате и на дневното къпане на слончетата в близката река.

  Отпътуване за Нувара Елия - град, разположен на около 2000 м надморско равнище, чието име в превод означава "Град на зората". Оттук може да се види най-високия връх в Шри Ланка - Пидуруталагала (2555 м). Настаняване в хотел "Heaven seven Hotel" 3* (http://www.heavensevenhotels.com/nuwara-eliya-hotel/) или подобен. Нощувка.

 • Ден 7: Нувара Елия - Бентота

  Закуска. Посещение на чайна плантация и фабрика, където се произвежда световноизвестният и добре познат у нас цейлонски чай.

  Отпътуване за Бентота.

  Настаняване в хотел „Earls Reef” 4* (https://www.earlshotels.com/) или подобен.

 • Ден 8: Бентота

  Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9: Бентота - Коломбо

  Закуска. Свободно време до обяд. Напускане на хотела  и отпътуване за Коломбо. Чекиране за полет в 21:25 ч.

 • Ден 10: Истанбул - Варна/София

  Кацане в Истанбул в 06:25 ч. Излитане за Варна в 14:35 ч. и пристигане в 16:05 ч.
  Полетът за София е в 08:35 ч. Пристигане в 08:50 ч.

17.11.2019 - 26.11.2019 (STOP SALES)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1790 евро/3501 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1790 евро/3501 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София или Варна - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София или Варна
 • Летищни такси в размер на 370 евро/ 724 лв. към 05.01.19 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Климатизиран транспорт по машрута
 • 1 нощувка със закуска в Коломбо
 • 1 нощувки със закуска в Полонарува
 • 1 нощувка със закуска в Хабарана
 • 1 нощувка със закуска в Канди
 • 1 нощувка със закуска в Нувара Елия
 • 2 нощувки със закуски в Бентота
 • Сити тур на Коломбо
 • Посещение на център за отглеждане на слонове в Пинавела
 • Посещение на скалната крепост в Сигирия
 • Посещение на скалните храмове в Дамбула
 • Сити тур на Канди
 • Посещение на Ботаническата градина в Перадения
 • Посещение на чаена плантация и фабрика в Нувара Елия
 • Местни екскурзоводи с обслужване на английски език
 • Входните такси за обектите по маршрута
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Водач - преводач от фирмата-организатор

 


 

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка - 35 EUR/69 лв.
 • Доплащане за пакет от 7 вечери – 120 евро/ 240 лв.
 • Лични разходи
 • Напитки по време на храненията
 • Бакшиши - около 50 USD - дават се на водача по време на първия трансфер
 • Доплащане за единична стая - 250 евро/ 500 лв.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Срок за набиране на група: 11.01.2019
 • Условия за записване:
  Депозит: 35% от пакетната цена при подписване на договор
  Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Допълнителни условия:
  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Доплащане за пакет за 7 вечери

Минимален брой участници: 2

Цена: 240 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001772.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!