English version

Опознайте Румъния с кемпер

Цена от: 227 евро/444 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Опознайте Румъния с кемпер
Индивидуално пътуване с подкрепата на опитен туроператор
Собствен транспорт

Държави: Румъния

Маршрут: София/Варна - Букурещ - Сибиу - Биертан - Сигишоара - Бран - Брашов - Синая - Бузау - Кални вулкани - Тулча - Делтата на Дунав - Варна/София

Времетраене: 10 дни/9 нощувки

Предимства на програмата:

 • Пътувате индивидуално и самостоятелно
 • Ползвате консултантските услуги на туроператор в България и обслужване на място на опитен туроператор в Румъния
 • „Пакетирате“ сами услугите, които използвате
 • Получавате проверена и достоверна информация

Опознайте Румъния с кемпер

 • Ден 1: България - Букурещ

   Настаняване в района на Букурещ, къмпинг „Casa Alba“.

   

 • Ден 2: Букурещ

  Възможност за разглеждане на основните забележитености на румънската столица. Основните туристически атракции: Домът на пресата, булевард „Киселеф“, Триумфалната арка, площад „Виктория“, пролетният дворец, дворецът Котроцени, двореца на парламента и разбира се старите улици като улицата „Липскани“. Посещение на Двореца на парламента - втората по големина сграда в света след Пентагона в САЩ. Връщане в къмпинга.

  По желание и срещу доплащане:

  1. Полудневна разходка в Букурещ с англоговорящ гид (4 часа). Посещение на Двореца на парламента, втората по големина административна сграда в света след Пентагона, входна такса  - 40 леи (~17 лв.) / човек стандартна обиколка. Посещение на Музея на селото - запознаване с румънската провинция в музея на открито входна такса - 15 леи (~6 лв.) на човек. Спираща дъха панорамна гледка към най-интересните обекти в Букурещ.Посещение на площадът на революцията, свидетел на падането на комунизма през 1989 г. Разходка по Булевард Avenue - най-старият и дълъг булевард на Букурещ запазил историята на румънския диктатор Николае Чаушеску и режима на комунизма.

  или

  1. Кулинарна разходка на румънската столица (4 часа). Забравете за диетата си и разгледайте различни квартали на Букурещ с трамвай, тролейбус и пеш. Насладете се на вкусни дегустации на традиционни месни румънски рулца на скара, влашки понички и студена бира на най-големия и най-стар традиционен пазар в Румъния - Obor Market. Вкусете местна храна и бира, запознайте се с местната архитектура, научете за историята и културата на Букурещ!
 • Ден 3: Букурещ - Курти Ди Аржеш - Трансфъгърашан - Сибиу (300 км, 10 часа)

  Посетете Курти де Аржеш (първата столица на Княжество Влахия), заедно с православния манастир от XVI век – убежище на румънската история, който е и некропол на кралското семейство. От Влахия ще преминете през Трансфъгърашкото шосе в Трансилвания. В периода юли - септември можете да шофирате по пътя през Трансфъгърашките планини: ще откриете красотата на ледниковото езеро Балеа (2034 м), язовир Видрару.

  Трансфъгърашкият планински път е един от най-зрелищните пътища в света. Изградено между 1970 и 1974 г. от военните сили, това пътно трасе има повече тунели и виадукти, отколкото всеки друг път в Румъния и представлява предизвикателство за всеки шофьор заради поредицата от остри и коси завои. Пристигане в Сибиу. Настаняване в къмпинг в района на Сибиу - къмпинг Nomad.

 • Ден 4: Сибиу

  Европейска столица на културата през 2007 г., Сибиу е историческа столица - една от най-добре запазените средновековни цитадели в Румъния се намира именно тук. Възможност за посещение на Крепостната стена, Големия площад, По-малкия площад, Площад Хует, Кулата на градския съвет, Евангелистката катедрала с известния орган от 6000 тръби, Мостът на лъжите.  Свободно време или по желание:

  1.  Обзорна обиколка на Сибиу (2 часа).

  Разгледайте Сибиу с екскурзовод и научете за историческото му минало и културните особености на региона.Като започнете от Големия площад (Пиата Маре) и продължите по старите улици на града, ще видите основните забележителности,Малкия площад с „Очите на града“, Евангелисткаа църква, Мостът на известните лъжци и др. Православната катедрала Сибиу и много други. 

  2. Гастрономическа пешеходна обиколка на Сибиу – (Европейски гастрономически регион за 2019 г.).

  След стандартната обиколка на града, продължаваме към местния пазар, където производителите от близките села всеки ден изнасят свежи продукти и разбира се, ще имате възможност да вкусите от някои. Сибиу с гордост носи титлата Гастрономически регион на Европа през 2019 г. и тук се държи изключително на кулинарията и гастрономията.

  3.  Гастрономическа обиколка в околностите на Сибиу (Европейският регион на гастрономията 2019).

  Имате покана да разгледате селата, заобикалящи Сибиу, разположени в подножието на планината Синдрел. Започваме със селата с изцяло саксонски облик като Сиснадия с  красивата укрепена църква и Чиснъдиоара, за да посетим една от най-старите укрепени църкви и гледка към околността от хълма му. Следващи спирки са различни по архитектура и начин на живот села като Расинари - румънско село, известно със своите овчари и производство на сирене, тук следва да спрем, за да опитаме местните продукти. с. Сибиел - типично румънско село с музей на икони, рисувани върху стъкло от румънските селяни в района.Последната спирка е в село Кристиан, обитавано предимно от ландлери - потомство на населението от Австрийската империя. В укрепената църква се намира кула, специално изградена за съхранение на храни в случай на обсада. Възможност да опитате някои от местните продукти.

  По желание: Вечеря в дома на местно семейство в Сибиел, близо до Сибиу.

 • Ден 5: Сибиу - Биертан - Сигишоара - Бран (250 км, 10 часа)

  Биертан е едно от най-важните саксонски села с укрепени църкви в Трансилвания, което е в списъка на обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1993 г. Задължителна за посещение е укрепената църква на Биертан - седалище на саксонските евангелски епископи в Трансилвания между 1572 и 1867 г. Тук и до днес живее една от най-многобройните саксонски популации в региона.

  Сигишоара, единствената обитаема цитадела в Югоизточна Европа, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. В обиколката на великолепния, все още обитаван  укрепен град внимание заслужават: Часовниковата кула; родната къща на Влад Цепеш; къщата с елена. Ще изкачите 177-те стъпала на Покритото стълбище, докато стигнем до Църквата на хълма. 

  По желание: обиколка на Сигишоара с англоговорящ гид (2 часа ). 

  Пристигане в Бран и настаняване в Vampire Camping Bran.

 • Ден 6: Бран - Брашов - Синая - Бран (130 км, 10 часа)

  Замъкът Бран е построен през 1377 г., за да защити търговския път между Трансилвания и Влахия, бил е разширяван и възстановяван няколко пъти, за да се превърне в кралска резиденция през 1920 г. на румънската кралица Мария. В наши дни замъкът Бран е най-посещаваният замък в Румъния и е известен в целия свят като замъка на Дракула.

  Разглеждане на град Брашов, посещение на основните туристически забележителности: Черната църква, църквата "Свети Николай" от 14 век, квартал "Шкей" заедно с порта Шкей или Българската порта, най-тясната уличка в Европа, широка едва 1.3 м. Нарича се „Въжето” или Strada Sforii.

  Синая е известна още като „Перлата на Карпатите“. Тук е възможен досегът с дивата природа, мястото впечатлява всички с красотата на своите пейзажи, също така пази безценно съкровище от румънската история: Замъкът Пелеш, използван като лятна резиденция на кралското семейство, този паметник представлява символ на елегантност и благородство.

  По желание наблюдаване на мечки с рейнджър вечерта в Карпатите.

  Нощувка в Бран.

 • Ден 7: Бран - Бузау - Кални Вулкани - Тулча - Муригьол (493 км, 12 часа)

  Отпътуване рано сутринта от Бран.

  По пътя за Тулча можете да направите посещение на Калните вулкани - геоложки и ботанически резерват в близост до Бузау. Най-зрелищната му особеност са калните вулкани, малки вулканообразни структури, обикновено високи няколко метра, възникнали следствие на изригването на кал и природни газове.

  Настаняване в Муригьол в Camping Lac Murighiol.

  Муригьол, традиционното рибарско селище, е дом на разрушения римски град Халмирис, един от най-важните древни обекти в Румъния. Градът е бил постоянно обитаван от VI в. Пр. Н. Е. До 7 в. Сл. Хр. Въпреки че тук са открити базилика и крипта, съдържаща гробницата на Епиктет и Астион, най-ранните румънски християнски мъченици, голяма част от руините остават неразкрити.

 • Ден 8: Еднодневна екскурзия до делтата на Дунав с лодка (8-9 часа)

  По желание:

  1. Еднодневна екскурзия:

  Ще се качите на малката моторна лодка, за да прекосите каналите в делтата на Дунав. Дивата природа на делтата на Дунав наброява повече от 3000 вида животни и птици. Рибата също е богатство на делтата.

  Посетете ръкава на Sfantu Gheoghe - Редица интересни села изпъстрят бреговете на ръкава на Sfantu Ghoerghe, който се простира на около 67 мили и дава 23% от общия воден поток на Дунав. Махмудия и Дунаватул де Джос са основани или на върха, или в близост до гръцки, римски и византийски вести. За първи път споменат през 1318 г., рибарското селище Сфънту Георге е добре известно с традиционното си готвене, включително известния черен хайвер (icre negre). Тридесет минутна пешеходна разходка ще ви отведе до една от най-дългите плажни ивици на румънското Черноморие.

  2. Традиционен обяд в семеен дом в село Сфънту Георге.

  3. Посещение на новообразувания остров Сакалин.

 • Ден 9: Еднодневна екскурзия до делтата на Дунав с лодка

  Разходка с риболовна лодка и опознаване на омайната флора и фауна на уникалните местообитания на делтата на Дунав.Разходката е спродължителност между 4 - 5 часа през, които ще можем да се насладим на пакета ни за обяд и след това ще преплуваме през красивата природа по най-тесните канали до големите езера, заобиколени от тръстики, тополи и върби, служещи за дом на много видове птици. По-късно следобед ще се върнем към къмпинга.

 • Ден 10: Муригьол - Варна – 304 км, 4 ч., до София - 700 км – 9 ч.

  Отпътуване от Румъния за България.

Цената от 444 лева за двама с кемпер включва:

9 нощувки за престой в къмпингите по описаната програма за двама в кемпер;

електричество, вода, изхвърляне на отпадни води, баня и тоалетна в къмпингите;

 

Цената не включва:

Наем на кемпер;

Екскурзоводско обслужване по програмата;

Разходи за гориво и пътни/винетни такси. Винетка за пътуване в Румъния за период от 7 до 30 дни - около 26 лв.;

Разходи от личен характер;

Медицинска застраховка;

 

Доплащане за всеки следващ възрастен и/или деца – по запитване!

С радост бихме Ви предложили – КЕМПЕРИ ПОД НАЕМ за този маршрут: Произведени през 2019-та година от Италианската реномирана марка GIOTTILINE, а именно моделите Siena 440 и Siena 435 /с капацитет до 6 човека/. Кемперите са с тегло под 3500 килограма, поради което не се нуждаете от специална категория за тяхното управление. Предлага се и допълнително оборудване под наем: спално бельо, кърпи, маси, шезлонги, колела, навигация, къмпинг барбекю.

 

Ориентировъчни цени и условия за наем на кемперите:

240 лв. на ден – за до 6 човека

Кемперът с най-големия гаражен отсег в своя клас, с 6 места за пътуване, спане и хранене. Голям хладилник.

С товаримост на гаража до 300 кг. и големи врати и от двете страни.

Резервацията може да се направи:

А/ До 4 седмици преди започването на наемния период – трябва да бъдат внесени:

 • Депозит за резервация – от 500 лева, който е част от бъдещия наем- внесен в срок указан в примерната сметка или в брой в офиса на фирмата;
 • копие от шофьорска книжка и талон;
 • копие от лична карта или международен паспорт (за държави извън територията на ЕС със срок на валидност не по-малко от 6 месеца от определената дата за връщане).

Б/ До 2 седмици или по-малко преди започването на наемния период - трябва да бъдат внесени:

 • цялата сума за наема за договорения период на ползване на кемпера;
 • копие от шофьорска книжка и талон;
 • копие от лична карта или международен паспорт.

Гаранционен депозит

При наемане на кемпера се внася депозит в размер на 1200 лв. Той се възстановява изцяло при завръщане, когато:

 • няма повреди върху кемпера и оборудването;
 • кемперът се освободи в определеното време и място, чист и зареден с гориво, с почистена тоалетна, налични ключове, без липси по кухненско и хотелско обзавеждане, отразено в двустранен протокол (опис), заредени бутилки с пропан бутан.

Шофьори

Трябва да са на възраст между 25-70 години и да имат шофьорска книжка от поне 2 години. Последните не трябва да са с текущи нарушения.

 

Най-подходящо време за пътуване:  От май до септември 2022 г.

 

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 2
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Полудневна разходка в Букурещ с англоговорящ гид (4 часа) - 75,00 лв./ човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 75 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Кулинарна разходка на румънската столица - /4 часа/ - 94 лв./човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 94 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Обзорна обиколка на Сибиу (2 часа) – 34 лв. / човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 34 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Гастрономическа пешеходна обиколка на Сибиу – (Европейски гастрономически регион за 2019 г.) – 54 лв. /човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 54 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Гастрономическа обиколка в околностите на Сибиу (Европейският регион на гастрономията 2019) – 128 лв. / човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 128 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Вечеря в дома на местно семейство в Сибиел, близо до Сибиу - 31 лв. / човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 31 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Обиколка на Сигишоара с англоговорящ гид (2 часа ) - 54 лв. /човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 54 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Наблюдаване на мечки с рейнджър вечерта в Карпатите – 90 лв. / човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 90 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Еднодневна екскурзия до делтата на Дунав с лодка (8 - 9 часа) – 99 лв. / човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 99 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Традиционен обяд в семеен дом в село Сфънту Георге – 32 лв. / човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 32 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Посещение на новообразувания остров Сакалин – 12 лв./ човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 12 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Еднодневна екскурзия до делтата на Дунав с лодка (4 - 5 часа) – 77 лв. / човек

Минимален брой участници: 2

Цена: 77 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД „ЛЕВ ИНС” АД, София, Застрахователна полица № 13052310000022.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!