English version

Гранд тур на Перу

Цена от: 4311 евро/8432 лв. с вкл. лет. такси / 350 лв. последно лятно намаление до 31.07.2019 или до изчерпване на местата!

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Във връзка с промените в цените на застраховка "Помощ при пътуване", които влязоха в сила от 01.04.2019 г., се налага доплащане за туристи над 66 г. Конкретните суми са посочени в "Цената не включва" на всяка програма.

Авторска програма на Бояна-МГ
Гранд тур на Перу
Гранд тур на Перу от София
Екзотични пътешествия

Държави: Перу

Маршрут: София – Амстердам - Лима – Паракас – Балестови острови – Наска – Куско – Свещената долина - Мачу Пикчу – Пуно – Титикака – Лима – Париж - София

Времетраене: 13 дни/11 нощувки

17.10.2019 - 28.10.2019 (STOP SALES поради изчерпване на местата)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  4311 евро/8432 лв. при записване до 30.08.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 4590 евро/8977 лв.

Цената включва летищни такси.

Когато стане дума за инките и тяхното древно наследство, неизменно изплува образът на едно от седемте чудеса на света - изгубеният град Мачу Пикчу. Но това е само детайл от голямото предизвикателство за всеки пътешественик - южноамериканската перла Перу. Страната, в която извънземни или някоя древна цивилизация са чертали прочутите линии край Наска, видими единствено от самолет. В която плаващите тръстикови острови в най-високото надморско езеро Титикака са станали прототип на знаменития сал Кон Тики на норвежкия мореплавател Тур Хейердал. Страната, която се слави с най-впечатляващите природни пейзажи в Южна Америка и която преди стотици години е имала високоразвита цивилизация и древна култура, но е станала жертва на испанската корона...За Перу можем да разказваме безкрай, но по-добре вижте всичко с очите си. Разгледайте програмата ни и ако тази дестинация ви е хванала окото, не се колебайте да ни потърсите.

Предимства в програмата:

 • Удобни международни полети с реномирана авиокомпания
 • Всички екскурзии и обиколки са включени в цената
 • Богато разнообразие с турове из родината на инките
 • Оптимална натовареност на маршрута
 • Подбрани добри 4* хотели
 • Разумно съотношение качество - цена
 • Водач-преводач от фирмата-организатор

 Полезна информация:

Времето в ПЕРУ
Часът в ПЕРУ КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в ПЕРУ по време на пътуването:

 • максиални: 22°C-25°C
 • минимални: 14°C-16°C

Часовата разлика между България и ПЕРУ е
-8 часа.

 

Валутата в ПЕРУ е Перуански нов сол.
1 лв. = 1.92 PEN.

 

 • Ден 1: София – Амстердам - Лима

  Полет от София за Лима през Амстердам. Добре дошли в „града на кралете”! Посрещане и трансфер до хотела, разположен в района Мирафлорес. По време на трансфера гидът подробно ще разкаже за предстоящото пътуване и ще отговори на въпросите ви. Настаняване в хотел La Hacienda Miraflores 4* или подобен. Нощувка.

 • Ден 2: Лима

  Закуска. Панорамна обиколка на колониална Лима, включваща главния площад, катедралата, президентския дворец, манастира Сан Франциско и Хуака Хуайамарка – център за поклонение на инките. Обиколката продължава в по-съвременните райони с красиви паркове, площади и улици, като Мирафлорес, където са съсредоточени търговията и нощният живот на града. Посещение на Парка на любовта с известните гигантски скулптури „Двойка Андски любовници”. Посещение на „Музея на златото” .

  Обяд в перуански национален ресторант (включен в цената). От ресторанта се открива прекрасна гледка към Тихия океан.

  Завръщане в хотелa.
  Нощувка.

   

 • Ден 3: Лима – Паракас – Наска

  За древните култури Наска и Паракас, датиращи от 2500 г.пр.н.е. до 1400 г.пр.н.е., са  характерни особеното изящество на керамичните изделия, фините тъкани, майсторските дърворезби, златните изделия и многобройните приспособления за риболов.

  Закуска. В 04:15 отпътуване за Паракас с автобус (около 3 часа път).

  След пристигане в града директно се отправяте към пристанището, откъдето с корабче започва пътуването до Балестовите острови. По път ще видите знаменитата рисунка Свещник, направена от втърден пясък, разположена на северозапад от залива между двата известни плажа Мартин и  Талпо. Свещникът е известен още като „тризъбеца” или „трите кръста” и е дълъг повече от 120 метра.

  Край Балестовите острови, наричани още „малките Галапагоси”, се наблюдават колонии от морски лъвове, Хумболтови пингвини, делфини, пеликани и различни птици, които тук достигат повече от двеста вида. Изключително богата фауна! След около два часа завръщане в пристанище Паракас, а следващата цел е град Ика, на около час път.

  В 14:00 ч. обяд в ресторант. След обяд, по желание, може да се посети оазиса Уакачина, известен с лечебната си вода и красивия ландшафт от дюни и палми.

  В 16:00 ч. отпътуване за град Наска (около 2 часа път). Настаняване в хотел Majoro 4* или подобен.
  Нощувка.

 • Ден 4: Наска – Лима

  Сутринта преди закуска е най-хубавото време за полет над линиите Наска – с дължина между 500м и 8 км и заемащи площ от 350 кв.км.  След завръщане в хотела закуска, а в 10:00 ч. посещение на акведукта и други технологични съоръжения от периода на културата Наска.

  Отпътуване за Лима по панамериканското шосе, което пресича двете Америки от Чили до Канада, с обща дължина 47 958 км.  Пътят е около 6 часа. Това е най-дългата магистрала в света! Пристигане в столицата на Перу, настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен и нощувка.

 • Ден 5: Лима – Куско – Свещената долина

  Куско в превод от кечуа означава „пъп на света”. Според легендата, градът е основан през XII в. от първия инка Манко Капак – син на слънцето, който символично избрал мястото за града като забил златния си жезъл в земята. На централния площад Пласа де Армас има два флага – червено-белият перуански и друг с цвят на дъга, символизиращ древната империя Тиуантинсуйо.

  Закуска. Полет до Куско и настаняване в хотела. Екскурзия в долината Урубамба, която се издига на 700 м над нивото, на което е разположен Куско. Благодарение на своя климат и географска  характеристика тя е особено ценна за инките, които са отглеждали различни зърнени култури, кока, картофи, плодни дървета и овошки. По път посещение на типичното селце Писак, откъдето можете да разгледате и закупите произведения на перуанските майстори като керамика и текстилни изделия. Обяд. Посещение на археологическия комплекс Олантайтамбо – гигантски селскостопански, административен, обществен, религиозен и военен комплекс от времето на инките. Нощувка в хотел San Augustin Monasterio 4* или подобен.

 • Ден 6: Олантайтамбо – Мачу Пикчу - Куско

  След закуска отпътуване към град Олантайтамбо, откъдето туристическият  влак Vista Dome отвежда към град Агуас Калентес. След около 30-минути с автобус пристигане в Мачу Пикчу. Посещение на главния площад, терасите, свещения слънчев часовник (Инти Уатана), храма на трите прозореца. Свободно време за самостоятелна разходка из комплекса.Завръщане в Агуа Калентес, обяд и малко свободно време.
  Завръщане в Куско. Нощувка в хотел San Augustin Plaza 4* или подобен.

 • Ден 7: Куско

  След ранна закуска обзорна екскурзия в град Куско, по време на която ще посетите знаменития храм Кориканча („Дворецът на слънцето”), както и съседните руини: крепостта Саксауаман – монументален археологически комплекс с три допълващи се платформи, които имат 360 м дължина. Считан е за едно от седемте чудеса на света; Кенко – церемониален религиозен център, в който има огромен скален блок с височина 5,9 м,  наподобяващ пума (едно от свещените животни в Перу); Пука Пукара – административен и военен център на империята на инките; Тамбомачай – в превод „място за отдих”. Тук Великият Инка обичал да почива, а самият комплекс бил посветен на култа към водата. Състои се от редица акведукти, канали и различни водни каскади, стичащи се по скалите. Екскурзията продължава около 4 часа. Завръщане в хотела в Куско, свободно време и нощувка.

 • Ден 8: Куско – Пуно

  След закуска се отправяте към град Пуно с туристически автобус. По път почивка на археологическия комплекс Ракчи, където са руините на храма на Виракоча – според митологията на инките върховен бог, създал света и цивилизацията.

  Следващата спирка е в Андахулиляс – църква, основана през 1580 г., със златни олтари, стенни ръкописи, картини и многобройни тавани.

  Обяд в местността Сикуани. Ще имате възможност да наблюдавате представители на семейство лами: алпаки, викуни и ламами, както и поселища на индианците Аймара.

  В 17:00 пристигане в Пуно. Настаняване в хотел Royal Inn 4* или подобен. Нощувка.

 • Ден 9: Пуно – Титикака – Пуно

  Град Пуно е разположен на брега на красивото езеро Титикака. По брега му и на плаващи острови, построени от тръстика, живеят индианците от племето Аймара, все още пазейки традициите,  начина на живот, вярванията и националните костюми.  Според легендите на инките, от дълбините на това езеро са дошли прародителите  Манко Капак и Мама Оккло.

  Пътуване с лодка из езерото Титикака, най-високото езеро в света, разположено на 3800 м.н.в. Посещение на знаменития остров Урос, изцяло изграден от тръстика; остров Такиле, от който се открива прекрасна гледка. Неговите обитатели са известни с качеството на своите тъкани и художествени занаяти. Живеят по законите и традициите на своите предци. Обяд. Завръщане в Пуно. Нощувка.

 • Ден 10: Пуно – Хулиака – Лима

  След закуска трансфер до летището. По пътя посещение на археологическата зона Силустани. Полет до Лима, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio 4* или подобен. Нощувка.

 • Ден 11: Лима

  Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет към Париж в 21:50 ч.

 • Ден 12: Париж

  Кацане в Париж в 16:15 ч. Нощувка в хотел 3* близо до летище.

 • Ден 13: Париж - София

  Полет от Париж в 10:20 и кацане в София в 14:05 ч.

17.10.2019 - 28.10.2019 (STOP SALES поради изчерпване на местата)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  4311 евро/8432 лв. при записване до 30.08.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 4590 евро/8977 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената включва:  

 • Билет за международния полет София – Амстердам - Лима – Париж - София
 • Летищни такси – 343 евро/ 671лв. към 04.02.2019 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешни полети Лима – Куско; Хулиака – Лима
 • Билети за влака Куско – Мачу Пикчу – Куско
 • Лицензирани гидове и гид – преводач по целия маршрут на руски език
 • Индивидуални екскурзии и трансфери по програмата с екскурзовод по маршрута.
 • Включване в групи за: автобус Лима – Наска – Лима, екскурзията до Балестовите острови, полет на линиите Наска, екскурзията до Мачу Пикчу, автобуса Агуас Калентес - Мачу Пикчу - Агуас Калентес, автобуса Куско – Пуно, вътрешните полети, екскурзията до островите Урос и Текиле
 • Настаняване в двойни стаи, съгласно програмата
 • 4 нощувки със закуски в Лима
 • 1 нощувка със закуска в Наска
 • 3 нощувки със закуски в Куско
 • 2 нощувки със закуски в Пуно
 • 1 нощувка в Париж в хотел 3* близо до летището
 • 6 обяда
 • 10 вечери
 • В Лима: обзорна екскурзия на Лима с музея на златото и обяд;
 • В Паракас: екскурзия до Балестови острови и обяд в град Ика
 • В Наска: полет над линиите Наска
 • В Куско: обзорна екскурзия в Куско; екскурзия до Саксаиуаман, Пука-Пукара и Кенко-Томбалачай; екскурзия до Мачу-Пикчу с включен обяд
 • В Пуно: екскурзия с автобус от Куско до Пуно с разглеждане на Ракчи, Андауайлиас и Пукара с включен обяд; Титикака с Урос и Такиле с включен обяд; екскурзия до Силюстани.
 • Водач-преводач от фирмата-организатор
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва:

 • Такси на летищата в Перу – само при излитане, заплащат се лично на място: за вътрешни полети 10 USD; за международния полет 37 USD
 • Такса за лодка  Паракас - 3 USD
 • Такса за полет с хеликоптер над Наска – 7 USD
 • Пренос на багажа на летищата, бакшиши и разходи от личен характер
 • Доплащане за настаняване в единична стая - 783 лв.
 • Бакшиши - по 5 USD на ден престой
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 26 лв.

 

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Срок за набиране на група: 31.07.2019
 • Условия за записване:
  Депозит 30% от пакетната цена.
  Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001772.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!