English version

Кипър - люлката на Афродита

Цена от: 599 евро/1172 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Кипър - люлката на Афродита
Едноседмична почивка в Лимасол - със самолет от София и Варна
Самолетни екскурзии

Държави: Кипър

Маршрут: София/Варна - Ларнака +Лимасол + Пафос + Никозия + Тродос + Омодос - София/Варна

Времетраене: 8 дни/7 нощувки

06.10.2019 - 13.10.2019 (STOP SALES)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 654 евро/1279 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 654 евро/1279 лв.

Цената включва летищни такси.

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море. Едно райско кътче, което всяка година със своя отлично организиран туризъм привлича стотици хиляди хора от целия свят. Чисто море, добре поддържани плажове, първокласни хотели, следи от древността, прекрасна кухня. Всичко това създава неподправената атмосфера на острова, визитна картичка на който е богинята на любовта Афродита. Предлагаме ви едноседмична почивка в Лимасол – един от трите най-атрактивни курорти на Кипър, делови, търговски и туристически център, с голямо пристанище. Октомври тук е чудесен месец за отдих – морската вода е още топла, а летните жеги отдавна са приключили. Градът разполага с много дълга крайбрежна алея, подходяща за джогинг или просто разходка на чист въздух.

 • Ден 1: 06.10.2019 – София/Варна – Ларнака - Лимасол

  Полет от Варна в 06.10, от София в 06.00 с авиокомпания Уиз ер и кацане в столицата на Кипър Ларнака в 08.05 местно време. Панорамна обиколка на Ларнака и трансфер до хотела по избор в Лимасол –Park Beach 3* или  Atlantica Miramare Beach 4*. Настаняване и нощувка.

  Ларнака е стар град, основан от микенците 13 века преди новата ера. По-късно става първата финикийска колония на Средиземно море. Днес старата част на града най-често е под „обсадата” на туристите. В обиколката на Ларнака ще посетим църквата Св.Лазар, посветена на светеца, покровител на града. Ще видим Хала Султан теке – паметник от ислямския период, построена върху... паднал метеорит, на брега на Соленото езеро Ларнака. Ще се разходим и по крайбрежната алея сред шпалир от палми.

 • Ден 2: 07.10.2019 – Лимасол – Пафос - Лимасол

  Закуска. Свободно време на брега на Средиземно море или  допълнителна целодневна екскурзия до Пафос (срещу заплащане).

  Пафос е древен град на брега на морето, запазил останки от античността, както и легенди, свързани с древногръцката митология. Пафос е бил столица на острова в продължение на седем века. Сред забележителностите на града, обявен за обект на ЮНЕСКО, се отличават баните от османския период, средновековният замък, издигнат по византийско време за защита на пристанището, древният театър, чиято сцена оживява от различни музикални прояви, църквата Св.Соломон, резиденцита на Птоломеите. По време на екскурзията ще видим византийската църква Св.Параскева от 11 век с фрески из живота на Исус Христос,вилата на Дионисос с разкошни мозайки. Ще имаме и свободн време на пристанището...

  Но все пак, водеща си остава темата за любовта. Край Пафос се намира Скалата на Афродита. Именно тук, според легендата, от пяната на морските вълни изплувала богинята на любовта. Това е и мястото в Пафос, където всеки туристи желае да се снима за спомен.

  Завръщане в Лимасол.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 3: 08.10.2019 – Лимасол – Курион – Колоси - Лимасол

  След закуска отпътуване за полудневна допълнителна екскурзия за Лимасол, Курион и Колоси (срещу заплащане). За клиенти не заявили екскурзията – свободно време.

  Лимасол е вторият по големина град в Кипър. Старата част на града се намира около старото рибарско пристанище и привлича туристите с колоритните си малки улички и заведения. Най-голямата забележителност е замъкът от XIIвек , в който Ричард Лъвското сърце сключва брак с принцеса Берангария Наварска. Сега тук се намира архиологическият музей на града. Близо до Лимасол е античният град Курион, съществувал от древността до Средните векове. Построен е от микенците, участвали в Троянската война. Издига се до град – държава. Разположен е  на залива Епископи, съхранил е античен театър от гръко-римската епоха.Руините на града са част от местния архиологически парк. А Колоси е селище, разположено на част от територията на ...британската военна база Акротири. Тук е запазен средновековен замък, строен от френски войници през XII век I и реконструиран две столетия по-късно. В него са изложени стенописи, мозайки и съоръжения за преработка на захарна тръстика. Рицарите от замъка се прочули като производители на вино, наречено Командария, днес едно от най- добрите на острово. Това име носи селище, недалеч от Лимасо.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 4: 09.10.2019 – Лимасол – Никозия - Лимасол

  Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна екскурзия до Никозия (срещу доплащане).

  След падането на Берлинската стена, Никозия остава последната столица, разделена на две: тя е главен град на Република Кипър и на Севернокипърската турска република. Двете части са отделени с буферна зона, контролирана от силите на ООН. Никозия е била столица на кръстоносци, на венецианци, на османски турци, била е и част от Британската империя, затова и движението на автомобилите тук е вляво.Легендата разказва, че Марк Антоний се влюбва в лозята на Кипър / тук наистина и днес правят превъзходно вино/ и подарява острова на любовницата си Клеопатра.Изключително богати находки от древната история на острова – още от 9000 години пр.Хр., са изложени в Кипърския музей. По време на обиколката на столицата ще видим градските стени, ограждащи още от времето на венецианцианската окупация на Кипър старата част на града,там е и Взантийският музей,най-старата византийска църква Панагия Крисалиниотиса от 1450 г., катедралата Агиос Йоанис от 1662 година и др. В старата част ще се разходим по колоритната улица Ледра, това е и старото име на Никозия, изпълнена с магазини за сувенири, ресторанти, кафенета. На тази улица е и граничният пункт за влизане в турската част на града / само срещу лична карта/. Тук ще попаднем в характерната атмосфера на Ориента. Сред най-интресните забележителности е превърнатата в джамия на името на султан Селим  през XIII век католическа катедрала Св.София, и кервансараят Бююк хан, днес център на изкуствата и художествените занаяти.

  Завръщане в Лимасол.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: 10.10.2019 – Лимасол – Тродос – Омодос - Лимасол

  Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна екскурзия до Тродос и Омодос.

  Тродос е най-голямата планина в Кипър, богата на горски масиви. Най-високият й връх Олимп се издига на 1952 м н.м.р. В тази планина има много живописни селца, курорти, манастири, най-известният и най-богат от които е Кикос,наричан още „Богородицата от Кикос”. Този манастир, е основан през XI век от византийския император Алексий I Комнин. Тук е погребан и първият президент на независимата Република Кипър архимандрит Макариос. Планината Тродос е сред 10-те най-добри дестинации в Европа за селски туризъм. В Тродос се отглеждат и банани, авокадо, цитрусови плодове, а в една ботаническа градина ще видим ендемични представители на местната флора. В планинското селище Галата ще посетим и две църкви със стенописи от византийския периодА недалеч от Лимасол е малкото село Омодос, където живеят не повече от 280 жители. Още от стари времена жителите на селото са известни майстори на виното – за техните умения и превъзходното им вино съобщава и френски пътешественик през XIX век. Освен виното, ще може да опитаме и от сладките колбаси судзукос, произведени от гроздов сок и ядки. В Омодос правят и страхотни сладка от череши, ябълки, смокини и други плодове, дори от ...тиквички и патладжани.

  Завръщане в Лимасол.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 6: 11.10.2019 – Лимасол

  Закуска. Свободно време за почивка на брега на Средиземно море

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 7: 12.10.2019 – Лимасол

  Закуска. Свободно време за почивка на брега на Средиземно море.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 8: 13.10.2019 – Лимасол – Ларнака – София/Варна

  Закуска. Трансфер от Лимасол до летището в Ларнака. Полет с авиокомпания Уиз еър за София в 08.45 и кацане в столицата в 11.05, за Варна излитане в 08.40 и пристигане  в черноморския град в 10.40.

06.10.2019 - 13.10.2019 (STOP SALES)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 654 евро/1279 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 654 евро/1279 лв.

Цената включва летищни такси.

На човек, на база нощувка със закуска,  с полет от София/ Варна

Хотели:

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в тройна стая

Цена на дете до 11,99г. с 2 възрастни

Цена на човек в единична  стая

Хотел кат. 3* Park Beach Hotel или подобен

http://www.parkbeach.cy.net/

599 евро/ 1172 лева

539 евро/ 1054 лева

 

469 евро/ 917 лева

759 евро/ 1484 лева

Хотел кат. 4* Atlantica Miramare Beach или подобен

https://www.atlanticahotels.com/hotels-in-limassol/atlantica-miramare-beach-hotel

779 eвро/ 1524 лева

689 евро/ 1348 лева

 

579 евро/ 1132 лева

969 евро/ 1895 лева

 

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Ларнака – София или Варна – Ларнака - Варна с авиокомпания Уиз Еър
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 10 кг. с размери 40x30x18 см
 • 7 нощувки със закуска и вечеря в избрания хотел
 • Екскурзия в Ларнака на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач от фирмата - организатор

 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • 10 кг чекиран багаж с размери 55×40×23 cm  - около 30 лева на пътник на посока – подлежи на препотвърждение
 • Чекиран багаж 20 кг – 68 лева на пътник, на посока – подлежи на препотвърждение
 • Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10 килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – около 25 лева на пътник на посока (подлежи на препотвърждение)
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета
 • Доплащане за изглед море:
  - в хотел Park Beach 3* - 50 лв на човек за престой
  - в хотел Atlantica Miramare Beach 4* - 149 лв за човек за престой
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 16 лв.
 • Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 30
 • Срок за набиране на група: 20.09.2019
 • Условия за записване:
  - Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
  - Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
 • Необходими документи:
  Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Допълнителни условия:
  Доплащане за изглед море:
  - в хотел Park Beach 3* - 50 лв на човек за престой
  - в хотел Atlantica Miramare Beach 4* - 149 лв за човек за престой
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Целодневна екскурзия до Пафос – 48 евро/94 лева

Минимален брой участници: 20

Цена: 94 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полудневна обиколка на Лимасол, Курион и Колоси – 45 евро/88 лева

Минимален брой участници: 20

Цена: 88 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Целодневна екскурзия до Южна и Северна Никозия – 50 евро/98 лева

Минимален брой участници: 20

Цена: 98 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Целодневна екскурзия до Тродос и Омодос – 45 евро/88 лева

Минимален брой участници: 20

Цена: 88 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!