English version

Израел от Варна

Цена от: 525 евро/1027 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Израел от Варна
Посещение на Божи гроб в Йерусалим. За всеки наш клиент, посетил Храма на Гроба Господен - специален сертификат за хаджия
Самолетни програми

Държави: Израел

Маршрут: Варна – Тел Авив – Назарет и Кана Галилейска – Мъртво море – Йерусалим- Тел Авив – Варна

Времетраене: 4 дни/3 нощувки

03.11.2017 - 06.11.2017
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 579 евро/1133 лв.

Цената включва летищни такси.

Израел е сравнително млада държава. Основана е след края на Втората световна война, през 1948 година. Но на територията си, опряла се на три морета: Средиземно, Червено и Мъртво, съхранява древна култура и свещени за всички християни по света места. Някои от тях ще видим и в краткото си пътуване от Варна до страната на Рождеството и Възкресението Христово.

Предимства в програмата:

 • Директен полет до Тел Авив
 • Възможност за посещение на библейски места с общочовешко значение
 • Посещение на Гроба Господен – традиция още от времето на българското Възраждане, когато титлата „хаджия“ е била символ на обществено уважение и респект до живот
 • Обиколка на израелската столица

 • Ден 1: Варна - Тел Авив

  Полет с авиокомпания Wizz Air от Варна в 12.50 и кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 15.10 часа. Автобусна обиколка на Тел Авив. Настаняване в хотел Ruth Daniel Residence Jaffa mishkenot-jaffa.co.il/en/ или подобен. Нощувка.

  Тел Авив е нов град, съществува малко повече от 100 години /основан е през 1909 г./. Дълго време е приеман за столица на държавата Израел, затова и почти всички чуждестранни посолства се намират тук. Разположен е на брега на Средиземно море и притежава изключително красива плажна ивица. По време на обиколката ще посетим най-старото предградие  на Тел Авив Яфо, едно от най-старите и важни пристанища в древността. Ще спрем в централната част на града, където през 30-те години на миналия век са построени близо 4000 сгради в модерния тогава архитектурен стил Баухаус, донесъл на Тел Авив включването му в Списъка на ЮНЕСКО  за световно културно наследство. Ще видим първия небостъргач и фундаментите на новите гиганти, устремени към небето. Да не забравяме, че Тел Авив е най-големият делови и бизнес център на страната. Но и ще „слезем на земята“ в  екзотичният и характерен за Ориента пазар Кармел, в квартала Neve Tzedek, днес културен и кулинарен център в южната крайбрежна част на Тел Авив. Ще видим и други забележителности на града.

 • Ден 2: Назарет и Кана Галилейска

  Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Назарет и Кана Галилейска. Ранно отпътуване от хотела. Разглеждане на Назарет и Кана Галилейска, църквата на Благовещението, планината на Блаженството, Капернаума и разходка с корабче из Галилейско море. Завръщане в хотела в Тел Авив. Нощувка

  Назарет е градът, където Исус Христос е живял през по-голямата част от живота си на Земята. Именно тук Архангел Михаил известява Дева Мария, че ще роди Син Господен. На това свято място е построена и Базиликата на Благовещението. В основата й се намира пещерата, където са живели Йосиф и Мария. В Кана Галилейска Исус извършва първото си чудо, превръщайки водата ,налята в каменни делви, във вино. В планината на Блаженството Той  избира своите 12 ученика, а в древния Капернаум е живял в къщата на Симон. Галилейско море е всъщност най-голямото сладководно езеро в Израел. То е и второто най-ниско разположено езеро в света след Мъртво море. Според Стария завет тук Исус Христос е проповядвал и вършил своите чудеса. Затова и в околностите му има много християнски храмове, превърнати в туристически забележителности.

 • Ден 3: Мъртво море

  Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Мъртво море. Плажни забавления и завръщане в хотела в Тел Авив. Нощувка.

  Мъртво море е най-ниско разположеното море в света – на 430 метра под морското равнище.Дълго е 76 км и най-дълбоката му точка е на 400 метра. Това е и най-соленото море в света – съдържанието на сол е цели  330 %  / при 17 % соленост на нашето Черно море!/.  Къпете се спокойно – няма никаква опасност да потънете! Крайбрежието на Мъртво море е богато на лечебна кал, произвеждат се и редица козметични продукти с лечебно действие, особено положително въздействащи върху заболявания на кожата от рода на псориазиса. Ще имате време за къпане и почивка на плажа, но и още една възможност да надникнете в древната история на Израел. Ще посетим селището Кумран, където са открити прочутите свитъци от Мъртво море, най-ранните  ръкописи, изписващи Стария завет на иврит.

 • Ден 4: Йерусалим

  Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия до Йерусалим.Тук ще видим култови места: Маслинения хълм, Гетсиманската градина, Стария град, Стената на плача, Еврейския и Християнския квартал, църквата с Божия гроб, Пътя на страданието. Завръщане в Тел Авив. Трансфер до летище Бен Гурион и полет до Варна в 15.25. Кацане в българската морска столица в 18:00 часа. Всеки клиент резервирал допълнителна екскурзия до Йерусалим ще получи сертификат за хаджийство!

  Йерусалим  е един от най-древните градове в света и смятан за свещен от трите основни религии: юдеизма, християнството и исляма.Градът има изключително драматична история, като през различни епохи от края на второто хилядолетие пр.н.е. насам оттук са минали десетки завоеватели. Днес Йерусалим е разделен на израелска и палестинска част, но най-важните държавни институции на Израел са тук. Йерусалим е притегателен религиозен център за поклонници от целия свят. Тук е гробът на Исус Христос, където той е положен след разпъването му на кръст на хълма Голгота и ние ще проследим Пътя на страданието, който той е извървял до смъртта си, т.нар. Виа Долороса. Само преди броени дни бе завършена няколкомесечната реставрация на Божия гроб и това свято място отново приема поклонници и туристи. На Стената на плача може да оставите свое пожелание за нещо хубаво. Тя е част от подпорните стени за укрепване на разкошния храм, построен от юдейския цар Ирод Велики. Тази стена е останала при разрушаването на храма след нашествието на  римските легиони. На мястото на разрушения храм арабите изграждат две джамии с изключително значение за ислямския свят: Ел Акса, откъдето се смята, че пророкът Мохамед се е възнесъл в отвъдното, и джамията на Омар със златното кубе, известна и като Куполът на скалата – третото свещено място за мюсюлманите след храмовете в Мека и Медина. В обиколката на Йерусалим сме включили и Маслиновия хълм, където се намират едно от най-старите гробища в света и Гетсиманската градина - мястото, където Исус Христос се моли преди залавянето му.

03.11.2017 - 06.11.2017
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 579 евро/1133 лв.

Цената включва летищни такси.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет Варна – Тел Авив – Варна с включен голям салонен багаж с размери 56 х45 х25 см.
 • Пътнически и летищни такси. При промяна в летищните такси разликата в стойността се заплаща.
 • 3 нощувки със закуски в хотел  Ruth Daniel 3* www.mishkenot-jaffa.co.il/en/ или подобен в Тел Авив
 • Трансфер летище – хотел - летище;
 • Обзорна обиколка на Тел Авив
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач на групата от фирмата-организатор при минимум 20 туристи

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Чекиран багаж до 23 кг – 170 лв. общо за двете посоки
 • Доплащане за вечеря – 8 евро/16 лв. на човек на ден
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор по време на екскурзия/ обиколка ~ по 5 $ на ден
 • Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 20
 • Срок за набиране на група: 20.10.2017
 • Условия за записване:
  Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
  Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Назарет и Кана Галилейска

Екскурзия до Назарет и Кана Галилейска – 45 евро/88 лева

Минимален брой участници: 15

Цена: 88 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Йерусалим

Екскурзия до Йерусалим – 45 евро/88 лева.
Всеки клиент резервирал допълнителна екскурзия до Йерусалим получава сертификат за Хаджийство!

Минимален брой участници: 15

Цена: 88 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Мъртво море

Екскурзия до Мъртво море - 45 евро/88 лева

Минимален брой участници: 15

Цена: 88 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100003057.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!