English version

Есенна Италия: Рим - Сиена - Сан Джиминяно - Флоренция - Лука - Пиза - Болоня

Цена от: 625 евро/1223 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Есенна Италия: Рим - Сиена - Сан Джиминяно - Флоренция - Лука - Пиза - Болоня
Самолетни екскурзии

Държави: Италия

Маршрут: София - Рим - Сиена - Сан Джиминяно - Флоренция - Лука - Пиза - Болоня - София

Времетраене: 7 дни/6 нощувки

19.10.2019 - 25.10.2019 (МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ. ПОТВЪРДЕНА.)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 625 евро/1223 лв.

Цената включва летищни такси.

 • Ден 1: 19.10.2019 - София - Рим

  Полет с България Еър от София в 7:35ч. Пристигане в Рим в 8:25ч., настаняването в хотела е на обяд, затова можем да оставим багажа си в автобуса и да направим 1-вата си пешеходна туристическа обиколка на Рим с екскурзовод на български език: Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, площад „Венеция”, площад „Навона”, Пантеона, фонтана „Ди Треви” (около 3,5-4 часа). На обяд настаняване в хотел Cinecitta 4* или подобен и свободно време или по желание възможност за посещение на вила Боргезе. Вила Боргезе е най-популярният парк в Рим. Градините и са разположени на хълма Пинчо, близо до Испанските стъпала и Пиаца дел Пополо. Паркът заема площ от 80 хектара и е създаден през 1606 г. от кардинал Сципионе Боргезе, който искал да превърне лозята си в най-обширните градини, съществували някога в Рим. Кардиналът възлага на архитекта Фламинио Понцио да построи сградата на Вила Боргезе Пинчиана. Днес в тази елегантна сграда се помещава Галерия Боргезе /разглеждане срещу допълнително доплащане/, а градините и са обществен парк от 1903 година.

  Връщане в хотела, нощувка.

 • Ден 2: 20.10.2019 - Рим

  Закуска и по желание срещу доплащане - посещение на Вила Адриана или пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”(цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил - 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи”. Вила Адриана е истински музей на открито, който привлича туристи с внушителната си архитектура и дизайн. Император Адриан започва строежа на вилата, защото никак не харесвал своя дворец, издигащ се на хълма Палатин в Рим. По време на по-късните периоди на царуването на Адриан, той управлявал от самата вила с помощта на членовете на сената, които също оставали във вилата. Вила Адриана покрива приблизително 250 акра с комплекс от 30 сгради, александрийска градина, храм, театър, бани, библиотеки, държавни помещения и т.н. Най-впечатляващ от тях е морският театър, съставен от кръгъл басейн с остров по средата, заобиколен от колони. Архитектурата на вилата е красива смес от гръцки, египетски и римски стил.

 • Ден 3: 21.10.2019 - Рим

  Закуска и туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 90 лв.). След обяд свободно време. Нощувка.

 • Ден 4: 22.10.2019 - Рим - Сиена - Сан Джиминяно - Монтекатини Терме

  Закуска. Отпътуване за Сиена.

  СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още от древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр.

  Отпътуване за един от най-живописните градове на област Тоскана - Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи. В Сан Джиминяно изкусни винари произвеждат царицата на белите тоскански вина Вернача. Тук могат да бъдат опитани различни сирена - отлежали и полуотлежали овчи сирена с различни обвивки: орехови листа, слама.

  Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел Alba 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: 23.10.2019 - Флоренция - Римини

  Закуска. Посещение на Флоренция - люлката на Ренесанса. Туристическа програма в столицата на Тоскана с екскурзовод: площад “Дуомо” с катедралата “Санта Мария дел Фиоре” и кулата на Джото, площада на Синьорията с “Палацо Векио”, галерия “Уфици”, църквата “Санта Кроче. Фотопауза над река Арно от моста “Понте Векио”. Свободно време във Флоренция. Възможност за посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 70 лв.). Свободно време. Вечеря и нощувка.

 • Ден 6: 24.10.2019 - Монтекатини Терме - Лука - Пиза

  Закуска и екскурзия до Лука -­ очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI - XVII век.

  Забележителностите на Лука са стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад.

  След това продължаваме към Пиза - един от най-популярните италиански градове. Посещение на площада на чудесата с Наклонената кула - символът на града, Катедралата и Баптистерия. Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 7: 25.10.2019 - Монтекатини Терме - Болоня - София

  Закуска и трансфер до Болоня. Болоня е исторически град , известен с най-старият университет в западния свят и е убежище за интелектуалци и творчески натури, още от 14-ти век, когато светила като Данте и Петрарка са живели тук. Често пренебрегвана по маршрутите на екскурзиите в полза на по-известните италиански градове, Болоня все пак има какво да предложи на туристите -изискана храна, типичната тухлена архитектура и покрити с теракота покриви, театър, изкуство и оживен нощен живот. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града и късния следобед трансфер до летището. Полет до София с авиокомпания Уиз еър.

19.10.2019 - 25.10.2019 (МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ. ПОТВЪРДЕНА.)
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 625 евро/1223 лв.

Цената включва летищни такси.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетен билет София - Рим с полет на авиокомпания България Еър , с включени летищни такси и чекиран багаж и полет Болоня - София с авиокомпания Уиз Еър , с включени летищни такси и чекиран багаж /ръчен багаж до 8кг и чекиран багаж до 20кг/
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Рим
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Флоренция/Монтекатини Терме
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • туристическа програма с екскурзовод на български език във Флоренция и Рим
 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език - 36 евро/70 лв, при група от минимум 15 туристи.
 • посещение на Тиволи и вила Адриана - 36 евро/70 лв, при група от минимум 25 туристи.
 • посещение на галерия Боргезе - 42 евро / 82 лв, при група от минимум 20 туристи.
 •  посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър“ - 46 евро/90 лв, при група от минимум 15 туристи.
 • пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”(цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил - 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи” - 40лв. при група от минимум 20 туристи.
 • слушалки по време на туристическите обиколки - 10 лв. (Заявяват се и заплащат в България)
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 12 лв.
 • курортни такси, заплащат се на място при напускане на хотела.
  - Рим: За хотели 4****- 6 евро на човек на ден
  - Монтекатини: За хотели 3***- 1 евро на човек на ден

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 34
 • Срок за набиране на група: 13.09.2019
 • Условия за записване:
  Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
  Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
 • Необходими документи:
  Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Курортни такси:
  Рим:
  • За хотели 4****- 6 евро на човек на ден
  Монтекатини:
  • За хотели 3***- 1 евро на човек на ден
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!