English version

Пулия – перлата на италианския юг

Цена от: 639 евро/1249 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Пулия – перлата на италианския юг
с чартърен полет от Варна и директен полет от София
Самолетни програми

Държави: Италия

Маршрут: София/Варна – Лече – Матера – Алтамура – Полиняно а Маре – Остуни - Монополи – Локоротондо – Алберобело – Бари – Варна/ София

Времетраене: 5 дни/4 нощувки

04.05.2023 - 08.05.2023 (ПОТВЪРДЕНА. ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ. Последни 12 места)
 • Пакетна ПРОМО ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ:
  639 евро/1249 лв. при записване до 31.03.2023.
 • Пакетна ПРОМО ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:
  741 евро/1449 лв. при записване до 31.03.2023.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 715 евро/1399 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 818 евро/1599 лв.

Цената включва летищни такси.

Ако отворите картата на Италия, областта Пулия се намира в южната част на страната, образно казано „на тока на ботуша”. Тук всичко е по-различно от мощния икономически и финансов север – идилична провинция в пълния смисъл на думата. С чаровни градчета и китни селца, където можеш да се наслаждаваш на разходката из малките улички, на вкусната храна и виното в местните тратории, на странната архитектура, която те връща векове назад. И разбира се на белите плажове и тюркоазените морски води, донесли на Пулия сравнението с екзотичните Малдиви. В тази програма, която организираме с директен чартърен полет от Варна и възможност за директен полет от София, ще ви отведем на това прекрасно място в слънчевата Италия.

Защо да изберем това пътуване:

 • директен чартърен полет от Варна или директен полет от София
 • включени в цената екскурзии на български език в Лече (за клиенти от Варна) и в Бари
 • хотел 4* в Корато, област Бари, регион Пулия
 • включени в цената закуска и вечеря
 • богата екскурзионна програма
 • възможности за дегустрации, с които да вкусите кулинарните традиции на този регион

 • Ден 1: 04.05.2023 София/Варна – Бари - Лече

  За клиенти от София - полет в 13:40 с авиокомпания Раян Еър и кацане в Бари в 14:00. Трансфер до хотела. Среща с водача на групата. Вечеря и нощувка.

  За клиенти от Варна - полет от Варна за Бари с авиокомпания European Air charter в 08:30 часа и пристигане в италианския пристанищен град в 09:20 часа. Кацаме на летището, което носи името на покойния папа Йоан Павел II ”Карoл Войтила”. Днес ще посетим един от най-красивите градове на италианския юг - Лече. Сравняван с Флоренция, наричан и Бароковата столица на Пулия. Този прекрасен град води началото си според легендите още от времето на Троянската война. Негова запазена марка са бароковите сгради, облицовани с характерния за региона мек варовик със златисти оттенъци, който в ръцете на изкусни майстрои се превръща в забележителни декорации и орнаменти. В Лече и неговия исторически център ще влезем през "парадния вход" -Порта Наполи, построена през 1548 година в чест на императора на Свещената Римска империя Карл V. Ще спрем на Пиаца дел Дуомо - площадът, обявен за духовен център на Лече, където се издига 71-метровата камбанария на катедралата "Успение Богородично". Ще проследим историята на другия важен площад в града, център на светския живот -площадът на името на покровителя на града Св.Оронцо, и останките от близкия до него амфитеатър, побирал по времето на Римската импераи 25 000 зрители. Докато сновем по улиците на град, ще се любуваме на невероятната барокова архитектура, на  църкви като Санта Кроче с уникалната й фасада, на замъка на Карл V, където по Коледа домакините организират празничен базар. Накрая ще отделим време да видим и още нещо характерно за Лече - някоя от малките работилнички за т.нар.папиемаше, където се изработват разнообразни фигури и декорации от хартия.

  Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 2: 05.05.2023 – Алтамура – Матера

  След закуска се отправяме към първата туристическа дестинация от пътешествието ни из Пулия – малкото градче Алтамура. Намира се на около час път от Бари и носи славата на един от най-добрите производители на хляб в Италия. Този хляб, със специфична форма, се изработва в местните пекарни от характерна за региона твърда пшеница с добавка от лук, маслини и гъби. Иначе градчето е известно и със забележителната катедрала на близо 800 години, строена по времето на краля на Прусия Фридрих II, с малките дворчета „клаустри” и открития преди точно три  десетилетия скелет на човек на възраст около 250 000 години, изложен в местния музей под названието „Човекът от Алтамура”. Ще дегустираме традиционния за този регион хляб.

  Продължаваме към Матера. Този необикновен град се състои от пещерни жилища, населявани от стари времена до днес, и става много популярен далеч зад пределите на Южна Италия. Много от пещерните жилища в наши дни са превърнати в хотели, барове и кафенета. От 1993 година градът е под закрилата на ЮНЕСКО, а през 2019 година беше обявен, заедно с нашия Пловдив, за Европейска столица на културата. След разходката из Матера се връщаме в хотела.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 3: 06.05.2023 – Остуни – Полиняно а Маре – Монополи

  След закуска се отправяме към  Остуни, Белият град, разположен между Бари и Бриндизи,  другото важно пристанище на Пулия. Наречен е така заради стотиците бели къщи, разположени на няколко хълма, сякаш накачулени една връз друга. Още през 1 век пр.Хр. градът е бил важен гръко-римски център. Тук ще се разходим из лабиринта от тесни калдаръмени улички, криволичещи край  белите варосани къщи. Историята свидетелства, че благодарение на дезинфекциращите свойства на варта, с която са белосани къщите, Остуни се спасява от върлуващата през 17 век епидемия от чума.

  Следва посещение на традиционна масерия, в която всеки ще има възможност да проследи как точно се произвежда традиционната за този регион бурата, а след това ще се дегустира.

  Насочваме се към Полиняно а Маре. Това е курортен град и пристанище на Адриатическо море, разположен на 24 м над морското равнище. Типичен южноиталиански морски град, със страхотни панорамни морски гледки, чудноват плаж, наречен кой знае защо „Монашеското острие” , и исторически център с катедрала. Местната кухня от многобройните улични ресторанти предлага невероятни изкушения. Но да не забравяме и една от важните забележителности на градчето – паметникът на известния в миналото италиански естраден певец Доменико Модуньо, носител на две награди „Грами” и победител на фестивала на италианската естрада в Сан Ремо през 1958 година със знаменитата му песен „Летя”.

  Последен за този ден е град Монополи. За него казват, че притежава истинският дух на Южна Италия с малките улички и крайбрежната улица, господари на която са рибните ресторанти. В старата част на града ще видим двореца на Карл V- императорът, главата на Свещената Римска империя. Дворецът и градската крепост с топовете на крепостните стени са издигнати през 16 век. А в местната катедрала, построена през 18 век,която местните жители назовават на Дева Мария, се пази известната икона Мадоната.

  Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 4: 07.05.2023 – Локоротондо – Алберобело

  Закуска. Тръгваме за Локоторондо.В името на това италианско градче има най-много букви о и с това си е спечелило място в Книгата на рекордите на Гинес. Разположено е на хълм на 400 м над морското равнище и името му всъщност означава „кръгло място” по формата на историческия му център. Освен с многото о-та, градът е известен и с многобройните балкони, които редом с номерата на къщите си имат и свои... номера.

  В Локоторондо ще видим и най-напред прословутите „трули”, с каквито е изпълнен следващият град от маршрута ни – Алберобело. Може направо да се каже, че Алберобело е царството на трулите. А трулите са конусовидни постройки от бял камък с кръгла основа и покрив с формата на „шапка”, върху която местните жители поставят разни християнски символи: кръстове,звезди, сфери и пр.Някога примитивни селски жилища, днес трулите са реставрирани, снабдени с всякакви удобства и хората продължават да живеят в тях според традициите от миналите векове. Нещо повече, част от тях са превърнати и в нестандартна формула за комфортна почивка. Както в Матера може да преспиш в пещера, тук пък – в някоя от трулите. Два квартала в Алберобело са само с трули и са под егидата на ЮНЕСКО.

  Този регион е  популярен производител на вино, каквото ще дегустираме по време на днешната ни екскурзия на това забележително място.

  Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: 08.05.2023 – Бари – Варна/ София

  След закуска - трансфер и обзорна панорамна обиколка на столицата на Пулия. Бари е не само най-важният икономически център на областта, втори по значимост за Южна Италия след Неапол. Той е голямо пристанище, което свързва града с редица от портовете на Адриатическо и Йонийско море, до които достигат редица от произвежданите в района селскостопански продукти- основно вино и зехтин. Сред забележителностите, които ще видим най-вече в стария град, се открояват норманският  замък „Свево” от 12 век, катедралата Св.Сабин, базиликата Св.Николай, в чиято крипта се пазят мощи на самия светец, считан за покровител на Бари, крайбрежната алея, известна като една от най-дългите в Италия.

  Трансфер до летището в Бари.
  За клиенти от София: Полет в 16:30 и кацане в София в 18:50.
  За клиенти от Варна: Полет в 16:55 часа и кацане във Варна в 19:50 часа.

04.05.2023 - 08.05.2023 (ПОТВЪРДЕНА. ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ. Последни 12 места)
 • Пакетна ПРОМО ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ::
  639 евро/1249 лв. при записване до 31.03.2023.
 • Пакетна ПРОМО ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА:
  741 евро/1449 лв. при записване до 31.03.2023.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 715 евро/1399 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 818 евро/1599 лв.

Цената включва летищни такси.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

За клиенти от София:

•    Самолетен билет София – Бари – София с авиокомпания Раян Еър
•    Малък салонен багаж с тегло до 10 кг и с размери, които не надвишават 40/20/25 см
•    Транспорт в Италия с комфортен автобус
•    4 нощувки със закуски и вечери (фиксирано меню) в Hotel Appia Antica **** Corato (Ba) https://appianticahotel.it/  или подобен
•    Туристическа програма на български език в Бари
•    Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица 0-64 г. и с включено покритие на КОВИД -19
•    Водач на групата от фирмата – организатор

За клиенти от Варна:

•    Самолетен билет Варна – Бари – Варна с авиокомпания European Air charter
•     Летищни такси – 30.42 евро/59.50 лв. от Варна – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
•    Чекиран багаж 20 кг
•    Малък салонен багаж с тегло до 6 кг и с размери, които не надвишават 55/40/20 см
•    Транспорт в Италия с комфортен автобус
•    4 нощувки със закуски и вечери (фиксирано меню) в Hotel Appia Antica **** Corato (Ba) https://appianticahotel.it/  или подобен
•    Туристическа програма на български език в Лече
•    Туристическа програма на български език в Бари
•    Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица 0-64 г. и с включено покритие на КОВИД -19
•    Водач на групата от фирмата – организатор

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

За клиенти от София:

 • 10 кг чекиран багаж  - около 40 лева на пътник на посока – подлежи на препотвърждение
 • Чекиран багаж 20 кг – 60 лева на пътник, на посока – подлежи на препотвърждение
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета
 • Доплащане за седалки 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
 • Доплащане за седалки 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
 • Бакшиши за шофьор – 1 евро на турист на ден /плащат се на място/
 • Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел – 2 EUR на човек на вечер (подлежи на препотвърждение)
 • Входни такси за посещаваните обекти освен изрично упоменатите
 • Доплащане за застраховка за лица от 65 до 74 години – 8 лева и за лица от 75 до 85 години – 21 лева
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

За клиенти от Варна:

•    Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета
•    Бакшиши за шофьор – 1 евро на турист на ден /плащат се на място/
•    Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел – 2 EUR на човек на вечер (подлежи на препотвърждение)
•    Входни такси за посещаваните обекти освен изрично упоменатите
•    Доплащане за застраховка за лица от 65 до 74 години – 8 лева и за лица от 75 до 85 години – 21 лева
•    Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

 

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 50
 • Срок за набиране на група: 19.04.2023
 • Условия за записване:
  - Депозит 30 % при резервация
  - Доплащане до 100% - 40 дни преди отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Ориентировъчни входни такси:
  Музей-пещера Каса Грота в Матера - 5 EUR (цената подлежи на препотвърждение)
  Катедралата на Матера - 3.50 EUR (цената подлежи на препотвърждение)
  Музея на трулите в Алберобело: 3 EUR (цената подлежи на препотвърждение)
  Комбиниран билет за Катедралата в Лече, църквите Санта Кроче, Сан Матео, Санта Киара и Античната Семинария : 9 EUR (цената подлежи на препотвърждение)
 • Допълнителни условия:
  Доплащане за единична стая - 200 лева
  Доплащане за седалки 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
  Доплащане за седалки 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
  Срокове за анулация:
  - при отказ от пътуване от Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 41 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на депозита
  - при отказ от пътуване от Туриста от 40 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Матера и Алтамура с посещение и дегустация на хляб - 109 лева/ човек

Минимален брой участници: 25

Цена: 109 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Полиняно а Маре, Остуни и Монополи с посещение и дегустация в масерия - 135 лв/ човек

Минимален брой участници: 25

Цена: 135 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Локоротондо и Алберобело с дегустация на вино - 135 лв/ човек

Минимален брой участници: 25

Цена: 135 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД „ЛЕВ ИНС” АД, София, Застрахователна полица № 13052310000022.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!