English version

Съкровищата на Северна Испания

Цена от: 797 евро/1558 лв. с вкл. лет. такси / ► LAST MINUTE ЦЕНА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА за ПОСЛЕДНИ МЕСТА! ◄

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Във връзка с промените в цените на застраховка "Помощ при пътуване", които влязоха в сила от 01.04.2019 г., се налага доплащане за туристи над 66 г. Конкретните суми са посочени в "Цената не включва" на всяка програма.

Авторска програма на Бояна-МГ
Съкровищата на Северна Испания
Със самолет от София и Варна
Самолетни екскурзии

Държави: Испания

Маршрут: София/Варна - Барселона - Сарагоса - Памплона - Сан Себастиян - Билбао - Риоха - Сеговия - Мадрид - София/Варна

Времетраене: 9 дни/8 нощувки

05.10.2019 - 13.10.2019 (ПОТВЪРДЕНА - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА от ВАРНА и 4 МЕСТА от СОФИЯ)

► LAST MINUTE ЦЕНИ: 1558 лв. от СОФИЯ, 1698 от ВАРНА - ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА за ПОСЛЕДНИ МЕСТА! ◄

 • Стандартна цена за отпътуване от София: 797 евро/1558 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 868 евро/1698 лв.

Цената включва летищни такси.

Тази програма ще ви пренесе в северната част на Испания, в сравнително по-малко популярни за българските туристи места. И по-специално в „Страната на баските”, в градове като Сан Себастиан и Билбао, например, които не са от калибъра на Барселона и Мадрид. Но бъдете сигурни, че и тук има много какво да се види. Родината на Дон Кихот и Санчо Панса във всяко свое кътче е неизчерпаем извор на познания и незабравими впечатления. И така:

 • Ден 1: ВАРНА/СОФИЯ - БАРСЕЛОНА

  Отпътуване от София в 18.00 ч. с полет на България ер за Испания (за туристите от Варна полет 16.20-17.10 ч. за София). В 19.55ч кацане в Барселона, трансфер и настаняване в хотел в района на града (хотел 4* в Коста Брава). Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2: БАРСЕЛОНА

  Закуска.

  Туристическа програма в Барселона с местен екскурзовод: площад Каталуня, улица Лас Рамблас, многоцветния пазар Ла Бокерия, театъра Лисеу, двореца Гюел, произведение на Гауди, и площада Рейал. Достигаме старото пристанище на Барселона, където статуята на Колумб стои като компас за всички посетители. Обиколката продължава с разходка из тесните улички на Готическия квартал и посещение на площада Жаума, където един срещу друг се намират Кметството на Барселона и Народното събрание на Каталуния. Следва да видите Готическата катедрала на Барселона, истинско творение на архитектурата. След кратка почивка се отправяме към площад Испания и хълма Монтжуик. Ще разгледате този район от панорамна площадка, а след това по време на пешеходната обиколка ще видите Магическите фонтани, Дворецът на Националното Изкуство и Испанското село (посещение по желание).

  Свободно време в Барселона с възможност за посещение на Музея на Пикасо, Аквариума, Морския музей, стадион „Ноу Камп“.

  След обяд, туристическа програма по желание - „Изкуството на Гауди“ (срещу допълнително заплащане). Тази обиколка на Барселона е посветена на творчеството на известния местен архитект Антонио Гауди, основоположник на модернизма в архитектурата. Програмата  започва с посещение на Парк Гюел, неповторимо приказно място, известно с няколко къщи от Гауди, панорамната тераса с невероятна гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди - неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка се отправяме за посещение на символа на Барселона и най-значимия проект на великия архитект, Саграда Фамилия. Ще разгледаме фасадите на тази уникална църква и ще научите дългогодишната й история, а след това ще я посетим и отвътре, където Гауди е искал да се чувствате все едно се намирате сред природата. След Саграда Фамилия автобусната обиколка ще продължи към Триумфалната арка, Парка на Цитаделата, докато достигнем площад Каталуня. Оттук ще завършим с пешеходна разходка по най-елегантната улица на града, Пасейдж де Грасия, известна още като Улицата на модернизма. Тук ще разгледаме отблизо фасадите на най-красивите къщи и палати, построени в този стил. Най-известни и уникални са творенията на Гауди - къщите Педрера (каса Мила) и Батло (по желание, самостоятелно посещение на къщите).

  Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3: БАРСЕЛОНА - САРАГОСА - ПАМПЛОНА

  Закуска.

  Отпътуване за Сарагоса и разглеждане на столицата на Арагон: централният площад „Пласа дел Пилар“ с двете катедрали, сградите на Кметството и Борсата.

  Свободно време с възможност за посещение на двореца Алхаферия или някои от музеите в града, приютили произведения на Ел Греко, Гоя, Рубенс, Рембранд и др.

  Заминаване за Памплона и разглеждане на града - разходка по улиците, до бикоборната арена „Памплона Турина“, където ежегодно се провежда фестивалът „Сан Фермин“ - надбягване и борба с бикове, описан от Ърнест Хемингуей. Настаняване в хотел (Albret 4* или подобен).

  Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4: ПАМПЛОНА - САН СЕБАСТИАН - РИОХА

  Закуска.

  Отпътуване за Страната на баските и посещение на Сан Себастиан (Доностия). Разглеждане на многобройните исторически сгради в града, разходка в стария град в подножието на хълма Ургул.

  Възможност за разглеждане на двореца „Мирамар“ - резиденцията, където е отсядала кралица Изабел II по време на летните си почивки.

  Разходка по крайбрежната улица или посещение на някои от многобройните заведения в района на пристанището.

  Привечер настаняване в хотел в района на автономната област Риоха (Tudanca Miranda 3* или подобен). Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: БИЛБАО

  Закуска.

  Посещение на столицата на Баските - Билбао. Разглеждане на Стария град - средновековен квартал с неговите представителни сгради.

  Възможност за посещение на многобройните музеи в града, най-известен от които е „Музеят Гугенхайм“ за модерно и съвременно изкуство. Самата сграда е с уникална конструкция, а постоянната колекция на музея разполага с впечатляващи произведения от 20 век.

  Свободно време в града.

  Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6: РИОХА - СЕГОВИЯ - МАДРИД

  Закуска.

  Посещение на автономна област Риоха - един от центровете на винената индустрия в Испания, прочут с качествените си червени вина.

  Свободно време в гр.Аро, с възможност за дегустация на вино.

  Отпътуване за Сеговия. Градът е основан от римляните през 80 г. от н.е. В 1085г. маврите са изгонени от Алфонс VІ Кастилски, а в 1474г. в замъка на Сеговия е провъзгласена за кралица Изабела І Кастилска. В Средновековието Сеговия е била столица на обединените кралства Кастилия и Леон. Днес старата част на града впечатлява туристите с множеството исторически забележителности, поради което през 1985г. е включена в списъка на ЮНЕСКО като част от Световното културно наследство. Несъмнено, най-голямата местна забележителност тук е средновековният замък Алкасар, който се извисява на скалист хълм, с богата и противоречива история, датираща от началото на XII век. Внимание заслужават също римският акведукт в стария град - инженерно постижение от римския период на града, както и катедралата - великолепна готическа сграда с многобройни кули и елегантен купол.

  Вечерта настаняване в хотел в района на Мадрид. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7: МАДРИД

  Закуска.

  Обзорна туристическа програма с местен екскурзовод в Мадрид: площад Ориенте със статуята на крал Филип IV, Кралският дворец, Катедралатa Алмудена, улица Майор, площада пред кметството, пазарът Сан Мигел, главния площад, Пуерта дел Сол.

  Следва Мадрид на Бурбоните: улица Пасео дел Прадо, площад Нептун, Касон дел Буен Ретиро, площад Сибелес със забележителната сграда на мадридското кметство (по време на туристическата обиколка се използва метро).

  След обяд, възможност за посещение на музея Ел Прадо (срещу допълнително заплащане). Един от най-известните музеи в света, притежаващ забележителни колекции от творби на Ботичели, Рафаел, Дюрер, Тинторето, Тициан, Ел Греко, Рубенс, Гоя, Веласкес, … Прадо се помещава в сграда, чийто строеж започва още през XVIII век, а музеят работи от 1819 год.

  Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8: МАДРИД/ТОЛЕДО

  Закуска.

  Свободно време в Мадрид или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане) - екскурзия до Толедо, старата столица на Испания, град включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно-историческо наследство. Изключителна възможност за разглеждане на Катедралата и църквата Санто Томе с един от шедьоврите на Ел Греко "Погребението на граф Оргас".

  Свободно време за разходка из очарователните средновековни улички на града, съхранили многобройни храмове и манастири.

  Връщане в Мадрид. След обяд свободно време в Мадрид или възможност за организирано посещение на Кралския дворец (срещу допълнително заплащане). Издигащият се на мястото на мавританска крепост от IX век дворец става кралска резиденция след провъзгласяването на Мадрид за столица през 1561 г. Въпреки унищожителния пожар през XVIII век, дворецът е възстановен и до днес смайва посетителите си с богато декорираните си зали и каменна архитектура.

  Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9: МАДРИД - СОФИЯ/ВАРНА

  Закуска. Трансфер до летището и полет за София в 12.30 ч. Пристигане в София в 16.45ч. (за туристите от Варна полет 20.30-21.20 ч. София-Варна).

05.10.2019 - 13.10.2019 (ПОТВЪРДЕНА - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА от ВАРНА и 4 МЕСТА от СОФИЯ)

► LAST MINUTE ЦЕНИ: 1558 лв. от СОФИЯ, 1698 от ВАРНА - ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА за ПОСЛЕДНИ МЕСТА! ◄

 • Стандартна цена за отпътуване от София: 797 евро/1558 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 868 евро/1698 лв.

Цената включва летищни такси.

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет Варна/София-Барселона и Мадрид-София/Варна с авиокомпания България Ер, с вкючен ръчен и чекиран багаж
 • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута
 • 8 нощувки със закуски и вечери в хотели категория 3/4* (2 в района на Барселона, 1 в Памплона, 2 в района на Билбао, 3 в района на Мадрид)
 • Туристическа програма из Барселона
 • Туристическа програма в Сарагоса, Памплона, Сан Себастиан, Риоха и Сеговия
 • Тирустическа програма в Билбао
 • Туристическа програма из Мадрид
 • Екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.
 • Допълнителните екскурзии
 • Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
 • Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 18 лв.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 30
 • Срок за набиране на група: 13.09.2019
 • Условия за записване:
  Условия за плащане:
  • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
  • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

  Такса прекратяване:
  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 29 до 20 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 10 преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

  Срок за уведомяване за ненабран брой туристи:
  20 дни преди датата на отпътуване.
  В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

  Доплащане:
  За единична стая - 320 лв
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Ориентировъчни входни такси:
  • вход за Парк Гюел - 8,5 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
  • вход за Саграда Фамилия - 18 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
  • вход за Каса Батло - 25 евро (заплаща се на място)
  • вход за Каса Педрера - 24,50 евро (заплаща се на място)
  • Катедралата в Толедо - 8 евро
  • Църквата Санто Томе - 2,5 евро
  Сарагоса: двореца Алхаферия – около 5 евро
  Билбао – музей Гугенхайм – около 17 евро
  Сеговия –Алкасар от 8 евро
 • Допълнителни условия:
  • Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от полетното разписание, преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на еврото 1 EUR = 1,95583 лева Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, входни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на фирмата.
  • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ БАРСЕЛОНА, „ИЗКУСТВОТО НА ГАУДИ“

Цена 28 евро/55 лв (при минимум 20 туристи).

Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод (вкл.в парка Гюел и Саграда Фамилия).

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:
• вход за Парк Гюел - 8,5 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
• вход за Саграда Фамилия - 18 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
• вход за Каса Батло - 25 евро (заплаща се на място)
• вход за Каса Педрера - 24,50 евро (заплаща се на място)

Минимален брой участници: 20

Цена: 55 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ МАДРИД, МУЗЕЯТ "ЕЛ ПРАДО"

Цена 30 евро/59 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи).
Цената включва: лицензиран екскурзовод на български език (около 2 часа),  входна такса за музея, индивидуални слушалки за беседата на екскурзовода.

Минимален брой участници: 15

Цена: 59 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ ТОЛЕДО (продължителност 6 часа)

Цена 42 евро/82 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи).
Цената включва: транспорт с автобус, лицензиран екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия, индивидуални слушалки за беседите на екскурзовода.

Цената не включва входни такси: Катедралата в Толедо - 8 евро; църквата Санто Томе - 2,5 евро.

Минимален брой участници: 15

Цена: 82 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ КРАЛСКИЯТ ДВОРЕЦ

Цена 26 евро/51 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи).

Цената включва: лицензиран екскурзовод на български език (около 1,5 часа), входна такса за музея, индивидуални слушалки за беседата на екскурзовода.

Минимален брой участници: 15

Цена: 51 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Посещение на ВИНАРНА в района на РИОХА

Цена 10 евро/20 лв
Цената включва: посещение и разглеждане на винарната с дегустация на вино (около 1,5 часа)

Цена: 20 лв.

Записва се в България, месец преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001772.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!