English version

Индия - храмовете на Кама Сутра и дивият свят на тигрите

Цена от: 1891 евро/3699 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Индия - храмовете на Кама Сутра и дивият свят на тигрите
Екзотични пътешествия

Държави: Индия

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Делхи - Рантамбор - Джайпур - Агра - Джанси - Каджураху - Делхи - Истанбул - Варна/София

Времетраене: 10 дни/7 нощувки

29.10.2020 - 07.11.2020 (STOP SALES)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  1891 евро/3699 лв. при записване до 31.07.2020.
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
  1891 евро/3699 лв. при записване до 31.07.2020.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1991 евро/3895 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1991 евро/3895 лв.

Цената включва летищни такси.

Когато Христофор Колумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в края на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Новия свят. Великите географски открития станаха възможни заради бляна по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатсва. Индия – древна и модерна, екзотична и изкусителна. Такава е била някога, такава е и днес!

Защо да изберем това пътуване

  Предлагаме ви пътешествие, което ще ви отведе в древните градове на Индия, образуващи т. нар. Златен триъгълник. Ще видите едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ще усетите изкусителната като женска плът Индия със знаменитите ѝ храмове на Кама Сутра. Ще проникнете в света на дивата природа, посещавайки един от най-известните в страната резервати на тигри. Езда на слонове, сафари в тигром парк и ред други атракции ще съпроводят пътуването ви из тази уникална страна, в която живеят над 1 милиард души! И всичко това в едно разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт, с добре подбрани хотели и полети с една от най-добрите авиокомпании в света- Турски авиолинии. Водач-преводач от фирмата – организатор ще бъде с вас по време на цялото пътуване.

Времето в ИНДИЯ Часът в ИНДИЯ КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в Индия по време на пътуването:

 • максиални: 31°C-33°C
 • минимални: 14°C-15°C

Часовата разлика между България и Индия е
+3 часа и половина.

Find more about Weather in Делхи, INЧасът и температурата в момента

Индийски рупии (INR)

1 EUR = 70,7512593 INR

Благодарим за хубавата екскурзия и най-вече на нашия водач Владо. – Марта Пашовска, Индия

Добра организация на екскурзията, добро обслужване, отлични хотели. – Даниел Веселинов, Индия

Видео - Куклен театър в Индия част 1 - натисни ТУК
Видео - Куклен театър в Индия част 2 - натисни ТУК
Видео - Шоу със змия, Индия - натисни ТУК
Видео - Каджурахо, Индия - натисни ТУК
Видео - натисни ТУК

 

 • Ден 1: София/Варна - Делхи

  Полет от София в 16:00 и кацане в Истанбул в 18:25 ч.
  Полетът от Варна е в 16:00 ч. и пристигане в 18:10 ч.
  Излитане от Истанбул в 20:50 ч.

 • Ден 2: Столицата Делхи в древността и днес

  Кацане в индийската столица в 05:15 – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел Golden Tulip & Suites 4* (https://suites-gurgaon.goldentulip.com/en-us) или подобен.

  След това ще направим обзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от Древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан.

  Завръщане в хотела.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 3: Дивата Индия

  След закуска посещение на храмовете Лаксми Нараян и Бангла Сахиб Гурудвара. Следва трансфер до ж.п. гарата, за да се отправите с експресен влак в 13:15 ч. за Рантамбор, където пристигате в 18:00 ч.
  Трансфер до хотел „Shergarh” 4* (http://www.theshergarh.com/) или подобен. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4: Рантамбор – леговището на тигрите

  Рано сутринта ви предстои сафари с джипове в един от най-известние в страната резервати на тигри, открит за туристически посещения през 1955 година.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 5: Джайпур – розовият град

  Сутрешно сафари в джунглата. Закуска и отпътуване за Джайпур, наричан "Розовият град" заради оцветените в розово фасади, Джайпур ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. След пристигане разходка по уличките и местните пазари с рикши, където ще се усетите местния цветен живот, ароматни подправки и бит.
  Настаняване в хотел „Man Singh” 4* (http://www.mansinghhotels.com/Hotel-Mansingh-Jaipur/overview) или подобен.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 6: Джайпур

  Рано сутринта ни предстои екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена».Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата. След обяд ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Следобед ще посетим един от най-големите базари в Северна Индия - Бабу.
  Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7: Храмовете на любовта

  След закуска, ранно отпътуване към Агра. Първата ни спирка е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Продължаваме за Агра, където ни очаква срещата с едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. Следващата спирка е Червеният Форт Агра – мястото, откъдето заточеният император Шах Джахан през последните години от живота си с тъга е гледал Тадж Махал – вечният дом на любимата му съпруга. Срещу допълниелно заплащане ще имате възможност за бляскав завършек на деня - вечерният спектакъл «Калакрити-Сагата за любовта», в който ще проследите «на живо» цялата вълнуваща история на Тадж Махал. Музиката, танците, сценографията, актьорската игра доставят огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес. Вечеря и нощувка в хотел „Mansingh Palace” 4* (http://www.mansinghhotels.com/agra.aspx)  или подобен.

 • Ден 8: Крепостта и дворците на Орча

  Напускаме хотела сутринта, за да вземем в 8.10 ч. влака за гр. Джанси (климатик; продължителост около 2.30 часа). Отправяме се с автобус до известните храмове на Каджурахо, като по път ще посетим Орча. Това е малък средновековен град, основан през ХVІ век, известен с непристъпната си крепост и разположените в нея няколко дворци с уникални стенописи, съхранени в автентичен вид. (Разстояние от Джанси до Каджурахо – 170 км/ 3 ч)

  Пристигане в Каджурахо в късния следобяд и настаняване в хотел „Ramada” 4 * (http://www.ramadakhajuraho.com/) или подобен.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 9: Каджурахо и храмовете на Кама Сутра

  След закуска ще посветим деня за разглеждане на световноизвестните храмови комплекси в Каджураху (в източната и западната част), които са в листата на ЮНЕСКО и са наричани още “Храмовете на Кама Сутра”. Всяка стена, фасада и колона от свещените монументи, датиращи от периода 950 – 1050 г. от империята Чандела, са покрити с исторически и митични персонажи, като често на тези картини са изобразени открити еротични сцени. На фона на уникалните храмове / от 85 са останали 22/ ще научим и легендата за греховната любовна среща на красавицата Хемавати и бога на Луната, след която възниква този световен феномен. Старинните храмове са отличен декор, сред който танцуват местни красавици. Неслучайно Каджурахо всяка година е домакин на един от най-големите танцови фестивали в Индия с участието на изпълнители от цялата страна.

  Трансфер до Джанси, отпътуване с климатизиран влак до Делхи. Пристигане в индийската столица Делхи в 22:40 ч. Трансфер до летище, къдете ще сте около полунощ.

 • Ден 10: Делхи

  Следва чекиране за полета. Отпътуване за България в 06:15 ч. Кацане в Истанбул в 11:30 ч. Полет за София в 14:55 и пристигане в 15:05 ч.
  Полетът за Варна е в 15:00 ч., пристигане в 15:05 ч.  

29.10.2020 - 07.11.2020 (STOP SALES)
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  1891 евро/3699 лв. при записване до 31.07.2020.
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА:
  1891 евро/3699 лв. при записване до 31.07.2020.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1991 евро/3895 лв.
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1991 евро/3895 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената включва:

 • Самолетен билет  София/Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул – Варна/София с Турски авиолинии
 • Летищни такси – 290 евро/567 лв. (към 12.12.2019). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* (1 в Делхи, 2 в Рантамбор, 2 в Джайпур, 1 в Агра и 1 в Каджураху)
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт в Индия
 • Транспорт с влак - място в първа класа с климатик
 • Екскурзоводско обслужване по време на цялата програма на английски/руски език
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Сити тур на Делхи
 • Две сафарита в национален парк „Рантамбор”
 • Разходка с рикша в Джайпур
 • Сити тур на Джайпур
 • Посещение на древният град Фатехпур Сикри
 • Посещение на Тадж Махал и Агра форт в Агра
 • Посещение на крепостта Орча и храма Рам Рая
 • Посещение на храмовете на Кама Сутра в Каджураху
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК „Мондиал”
 • Водач – преводач от фирмата организатор

 


 

Цената не включва:

 • таксу обслужване за местните екскурзоводи и шофрози – 60$. Събират се по време на трансфера в Делхи от водача на групата
 • доплащане от 391 лева за настаняване в единична стая
 • доплащане от 18 лева за застраховка на лица, навършили 66 години
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • неупоменати в програмата услуги
 • туристическа виза за Индия 105 лв. - заплаща се в офисите на фирмата-организатор при резервация.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Срок за набиране на група: 29.08.2020
 • Условия за записване:
  Депозит: 1300 лв. на човек при подписване на договор.
  Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Допълнителни условия:
  - Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
  - Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 USD = 1,70 лв. и при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата-организатор си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.
  - Фирмата-организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - за повече информация попитайте в офисите ни.
  - Необходими документи за издаване на туристическа виза:

  o Попълване онлайн на визов формуляр http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/
  o копие на международния паспорт от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  o 1 цветна снимки с размер 5.08 x 5.08 см във JPEG формат
  o 105 лв такса
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!