English version

Многоликата Холандия - от Амстердам до Маастрихт

Цена от: 699 евро/1368 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Многоликата Холандия - от Амстердам до Маастрихт
Усетете истинският дух на Холандия с една обиколка на страната с полет от Варна
Самолетни екскурзии

Държави: Холандия

Маршрут: Варна - Айндховен - Амстердам - Алкмаар - Схермер Моленс - Афслойтдайк - Хага - Делфт - Ротердам - Маастрихт - Дортмунд - Варна

Времетраене: 6 дни/5 нощувки

27.09.2018 - 02.10.2018
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 0 евро/0 лв.

Цената включва летищни такси.

Холандия е може би една от най-уникалните страни в Европа. Страна, която от столетия до ден днешен води нескончаема битка с морето и реките й, за да опази скъпоценната си и извоювана с небивали усилия земя. „Ниската земя”, както я наричат заради надморското й равнище – не повече от... метър. Страна, в която цъфтят най-многобройните и най-красиви плантации с лалета. В която вятърните мелници, фермерите с дървени обувки, фенерите в червено, жълтото холандско сирене, кофишоповете с канабис и потоците от велосипедисти са неизменна част от пейзажа. Добавете знаменитите майстори на четката – от Рембранд до ван Гог, великите философи – от Еразъм Ротердамски до Спиноза, дори вълшебниците с футболната топка начело с гениалния играч и треньор Йохан Кройф... Но хайде да не влизаме в предварителни подробности. Хванете самолета, отворете очи и сърце за това, което ще ви покажем в това пътуване из Холандия. Сигурни сме, че ще прибавите в своята жизнена биография още един хубав спомен...

Предимствата в тази програма:

 • Директни полети от Варна
 • Подбрани хотели, разположени в „широк център“ на градовете
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Разумно съотношение качество – цена
 • Персонално отношение към всеки клиент

Полезна информация:

 

Времето в ХОЛАНДИЯ Часът в ХОЛАНДИЯ КАРТА/Маршрут по програмата Валути

Прогнозни температури в Холандия по време на пътуването:

 • максиални: 17° C-22° C
 • минимални: 11° C-14° C

Часовата разлика между България и Холандия е
-1 час.

 

 

Часът и температурата в момента

Валутата в Холандия е ЕВРО.

 

 • Ден 1: 27.09.2018 - Варна – Айндховен

  Пристигане в Айндховен – трансфер до Амстердам (около 1,5 часа).

  Пешеходна обиколкас екскурзовод на български - покрай прочутите канали на Амстердам, придружена с богата и интересна информация за едни от най-известните забележителности на града: Централна гара, Старата църква (Квартала на червените фенери), Китайският квартал (Най-големият Будистки храм в Европа), Новият пазар (Останки от Средновековна порта),Къщата на Рембранд (Бившият еврейски квартал), Общината, Синият мост над река Амстел, Площад Рембранд, Плаващият пазар за цветя, Средновековното дворче „Бехайнхоф“, Галерията на историческия музей, Площад Дам (Двореца Дам, Националният паметник). Нощувка в Амстердам.

 • Ден 2: 28.09.2018 - Амстердам – Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк - Амстердам

  28.09.2018 Амстердам – Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк - Амстердам

  Закуска. За тези, които се интересуват повечеот традициите на Холандия предлагамецелодневна екскурзия по маршрута Амстердам – Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк - Амстердам с екскурзовод на български език.

  От април до септември всеки петък от 10.00 до 13.00 часа в Алкмаар се организира тардиционен пазар на холандското сирене. Тук ще разберем как се търгува сиренето според традиция, която е вековна - Още от 14 век по стар традиционен начин и до днес всеки петък се търгуват пити кашкавал. На 28 септември 2018 година е последният ден за този сезон. "До 30 000 килограма или 2200 цели сирена са подредени и чакат клиентите."Без съмнение Alkmaar Cheese Market е основната атракция в града.

  Ще присъстваме на откриването в 10 часа, след което ще се разходим в центъра на Алкмаар и отпътуваме за мелниците Схермер - Оригинални мелници за изпомпване на вода. Едната е отворена като музей и в нея може да се види точно по какъв начин преди 400 години е изпомпано езерото Схермер, за да бъде създаден полдер (място за живеене и селскостопанска земя) - патента на холандците. От там отпътуваме за прочутата дига, построена през 1932 година между Северно и Южно море (Afsluitdijk).

  Дигата е дълга 32 км., свързва провинциите Северна Холандия и Фрисланд и превръща южно море в сладководно езеро. В това езеро по-късно е построена последната провинция на Нидерландия - Флеволанд. На дигата има статуя на Корнелис Лели - инжинера, благодарение на който е осъществен този забележителен проект.

 • Ден 3: 29.09.2018 - Амстердам – Хага – Делфт – Ротердам - Амстердам

  Закуска. Целодневна екскурзия до Хага, Делфт и Ротердам с екскурзовод на български език

  Хага – Политическият и административен център на Кралство Нидерландия. Емблемата на града е Биненхоф – „Сърцето на холандската политика“. Приятно е да се разходиш много близо до сгради, в които всеки ден се взимат важни решения за настоящето и бъдещето на страната – Парламент, Министерски съвет, Кабинет на краля, Сметна палата, Държавен съвет, Висшият върховен съд.

  Делфт – „Чарът на Средновековието и Ренесанса“ – Градът на сино-белият порцелан, родното място на Йоханес Фермер – един от най-известните холандски художници от 17 век, градът на техниката и мястото, където членовете на холандското кралско семейство намират вечен покой.

  Ротердам – Градът на архитектурата. Освен, че е известен с най-голямото пристанищв в Европа, Ротердам е известен и със забележителните си архитектурни стилове – красиво съчетание между старото и новото.

  Нощувка в Амстердам

 • Ден 4: 30.09.2018 - Амстердам

  Закуска. Днешният ден е посветен на Амстердам- едно прекрасно място за разходки. Заради 160-те си канала и над 1000 моста Амстердам понякога е наричан Северната Венеция. Архитектурата на града може да бъде разгледана най-добре с обиколка с корабчепо каналите. да посетите Националния музей /Rijksmuseum, който притежава една от най-уникалните художествени колекции в целия свят. В допълнение може да посетите и Музея на Ван  Гог, където се намира най-голямата художествена колекция в света от Винсент ван Гог, както и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген.Площадът Дам (de Dam) е един от най – старите и важни места в града. Разположен е в историческата част на Амстердам. В миналото е бил използван като градски централен пазар. На площадът се намират кралския дворец, новата готическа църква от XV век, а също и восъчния музей Мадам Тюсо. Градът предлага още много интересни възможности. Нощувка.

 • Ден 5: 01.10.2018 - Амстердам – Утрехт – Маастрихт (230 км)

  Закуска. В 09:00 ч. Тръгване за Маастрихт.

  Около 10:00 часа пристигане в Утрехт (50 км от Амстердам) – един от най-старите градове в Холандия, който води началото си още от първи век от новата ера. Тогава на това място римляните построяват една от отбранителните си крепости за защита на севрната граница на Римската империя. По-късно Утрехт става голям религиозен център, а понастоящем е четвъртият по големина град в Холандия, с много културни забележителности и с най-хубавите канали в цялата страна.

  От 10.00 ч. до 12.00 – Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български

  около 12.00 ч. тръгване за Маастрихт (190км). Около 15:00ч пристигане в града.

  Свободно време за разходка.

  Маастрихт - Ако искате да се потопите едновременно в атмосферата на Холандия, Германия, Белгия и Франция, посетете Маастрихт. Един от най-старите градове в Холандия може да ви предложи всичко това – църкви, базилики, кафенета във френски стил и архитектура с немски нотки. Няма да е преувеличено, ако кажем, че всяка сграда в Маастрихт е забележителност. Много от старите постройки са превърнати в кафенета във френски стил или бутикови хотелчета.

  Нощувка.

 • Ден 6: 02.10.2018 - Мастрихт - Дортмунд - Варна

  В 04:30 ч. ранен трансфер от Маастрихт до летището в Дортмунд.

  Полет до Варна в 08:50 ч.

27.09.2018 - 02.10.2018
 • Стандартна цена за отпътуване от Варна: 0 евро/0 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • самолетен билет на авиокомпания Уиз Ер - Варна - Айндховен ; Дортмунд - Варна с летищни такси иедин салонен багаж до 10 кг с размери 55x40x23 см;
 • 4 нощувки със закуски в Амстердам в хотел кат.3* с централно разположение
 • 1 нощувка със закуски в Маастрихт в хотел 4* с централно разположение
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • трансфер летище Айндховен – хотел в Амстердам
 • трансфер Маастрихт – летище Дортмунд
 • трансфер Амстердам – Маастрхт
 • екскурзия до Утрехт с екскурзовод на български език
 • водач от фирмата организатор при мин 16 души

 


 

Цената не включва:

 • чекиран багаж до 20 кг доплащане от 70 евро за двете посоки (22.03.2018)/подлежи на препотвърждение/
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
 • Екскурзии по желание с гид на български език;
 • Градски туристически такси € 2,00-4,00 на човек/ден;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
 • Входни такси за забележителностите.

 

Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.

 

Полетно разписание: Варна–Айндховен; Дортмунд - Варна
27 септември
VAR EIN   11:45 - 13:55
02 октомври
DTM VAR   08:50 - 12:35

Информация за хотелите:

3* широк център Hotel Kings Court http://www.hotelkingscourt.nl/en/index.html или подобен. Хотелът е с много добро разположение в районаAmsterdam New West с чудесни  транспортни връзки с центъра.

4* център Amrâth Grand Hotel de l’Empereur https://www.amrathhotelempereur.nl или подобен. Хотелът се намира във вековна сграда в стил Ар Нуво, разположена на 50 метра от жп гара Маастрихт. Музеят Bonnefanten е само на 10 минути пеша от Amrâth Grand. Центърът на града и театър Vrijthof са на 15 минути.

 

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 20
 • Срок за набиране на група: 13.09.2018
 • Условия за записване:
  Депозит 30% от стойността на пакета.
  Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходими документи:
  лична карта/паспорт.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение

Допълнителни екскурзии

+ Пешеходна обиколка на Амстердам с бълг екскурзовод - € 20,00

Минимален брой участници: 15

Цена: 40 лв.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Целодневна екскурзия по маршрута Амстердам – Алкмаар – СхермерМоленс – Афслойтдайк - Амстердам с екскурзовод на български език – € 65,00 с включен вход за мелнизата-музей в Схемер

Минимален брой участници: 15

Цена: 130 лв.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ Целодневна екскурзия Хага - Делфт - Ротердам с екскурзовод на български език –€ 65,00

Минимален брой участници: 15

Цена: 130 лв.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

+ * Цените за екскурзиите са валидни при мин 15 души. Записват се в България, 45 дни преди отпътуване. Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001772.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!