English version

Почивка на Халкидики, Ситония, със собствен транспорт

Цена от: 14 евро/28 лв.

Последно видяни

Почивка на Халкидики, Ситония, със собствен транспорт
Собствен транспорт

Държави: Гърция

Времетраене: 1 дни / 1 нощи

Цена от: 14 евро / 28 лв.

ВАЖНО: Уважаеми посетители,
Ако на вашия екран не се вижда целият текст по-долу, моля използвайте лентата за скролиране вдясно или средния бутон на мишката, за да се придвижите до края.

И тази година южната ни съседка Гърция ще е хит на българския туристически пазар. И най-вече нейната северна част - гръцка Македония, със столица Солун, с познатите на всички българи Кавала и остров Тасос, с "тризъбеца" Халкидики, където ще предлагаме почивка или екскурзия през целия сезон. Хит ще бъдат и многобройните острови, пръснати из Егейско море. Хотелите в Халкидики са разположени основно на двата ръкава - Ситония и Касандра, в непосредствена близост до морето, край тихи и рядко красиви заливи, с всички удобства, като настаняването е на база от нощувка със закуска и полупансион до все повече търсения от българските туристи "всичко включено" ("ол инклузив"). В нашия сайт ще видите голям избор на хотели и всички детайли по настаняването, които ви предлагаме. На път за Халкидики ви препоръчваме поне един ден в Солун. В пристанищния град, свързан толкова много с нашата история, разгледайте Бялата кула - символ на града, патронната църква "Св. Димитър", Ротондата, крепостта Ептарпиргиу, разходете се по най-атрактивната солунска търговскка улица "Игнатия", на път ви е и небезизвестната солунска митница. Вечер пък може да опитате в автентична таверна в старинния квартал "Лазадика" някои от многобройните морски вклусотии - гърците са майстори на това. За да разнообразите почивката си в Гърция, ви предлагаме още няколко екскурзионни изкушения: един приятен круиз из Бяло море до Атонските манастири в Света гора, посещение на древния град Пела и Вергина - първата столица на Македонското царство. Според легендите тук се е родил и бог Дионис, затова ще имате удоволствието да посетите автентична гръцка винарна и да опитате от най-хубавите местни вина. Не забравяйте голямата атракция само на 15 км. от Солун - водния парк Waterland, разположен на 150 000 кв. м площ, с басейни и водни каскади, игрища за футбол и полоса за конна езда, с много кафенета, ресторанти, дискотека.

УСЛОВИЯ

  • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
  • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контатките на дъното на страницата!