English version

Нова година в Грузия - кавказката красавица

Цена от: 1370 евро/2679 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Нова година в Грузия - кавказката красавица
Екзотични пътешествия

Държави: Грузия

Маршрут: София – Истанбул – Тбилиси – Мцхета - Уплисцихе – Гори – Тбилиси – Истанбул – София

Времетраене: 6 дни/4 нощувки

28.12.2019 - 02.01.2020
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  1370 евро/2679 лв. при записване до 15.11.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1450 евро/2836 лв.

Цената включва летищни такси.

Акценти:

 • Мцхета - древната грузинска столица и религиозен център;
 • Манастирски комплекс Джвари (VІ век) и Катедралата Светицховели (ХІ век), включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство;
 • Обзорна екскурзия из Тбилиси;
 • Уплисцихе - пещерният град, съчетаващ езическа и християнска архитектура;
 • Музеят на Сталин в Гори;
 • Новогодишна гала вечеря в местен ресторант.

Предимства в програмата:

 • Избор на нетрадиционна за българския пазар туристическа дестинация
 • Полет до Грузия с една от най-добрите авиокомпании в света – Турски авиолинии
 • Подбор на централно разположен хотел 4*, изключително подходящ за самостоятелни разходки
 • Балансирано съотношение между цена и качество
 • Водач от фирмата-организатор

Вижте пътеписи и снимки за Грузия в нашия блог!

 

 • Ден 1: 28.12.2019 София - Истанбул – Тбилиси

  Полет в 09:50 ч. от летище София с Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 12:10 ч.

  В 13:50 ч. полет от Истанбул. Кацане в Тбилиси в 17:10 ч.

  Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Gallery Palace 4*. Вечеря и нощувка.

 • Ден 2: 29.12.2019 Тбилиси – Мцхета – Тбилиси

  След закуска ще проследим историята на едни от най-важните грузински светини на християнстовото. Отправяме се към древната грузинска столица и религиозен център Мцхета. Оттук е започнало разпространението на християнството в Грузия. Не случайно грузинците наричат древния град „ Втори Йерусалим”.  На това място ще посетим манастирския комплекс Джвари (VІ век) и катедралата Светицховели (ХІ век), където се съхранява парче от ризата на Исус Христос. И двете християнски светини са включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

  Уникално архитектурно творение - манастирът Джвари е разположен на самия връх на вертикална скала, недалеч от Мцхета, и от него се разкрива зашеметяваща гледка към старата столица. Архитектурата на манастира не случайно наподобява кръст, тъй като Джвари, в превод от грузински, означава "кръст". Православният  храм Джвари се смята за едно от най – свещените места в цял Кавказ и е вписан в червения списък за застрашено световно културно наследство на ЮНЕСКО.

  Според древна легенда света Нино дошла на тази планина да се помоли и поставила дървен кръст, който символизирал падането на езичеството и приемането на християнството. В началото на VI век е построена църквата Малка Джвари, а руините й  са до основите на по - късната църква Голяма Джвари, носеща името „ Светия Кръст”.  

  Храмът изглежда много автентичен и аскетичен отвътре и отвън. Има легенда за поклонниците, които идват да се помолят в този манастир. Те проливат толкова много сълзи, докато се молят, че край манастира се е образувало езеро и местните го наричат „Езерото на сълзите“.

  Връщане в Тбилиси, вечеря и нощувка.

 • Ден 3: 30.12.2019 Тбилиси - Уплисцихе - Гори - Тбилиси

  Закуска в хотела.

  След това се отправяме към Уплисцихе, пещерно градче от елинистичния период, за да се запознаем с историята му и да се удивим от рядката комбинация на езическа и християнска архитектура. Разположен в Източна Грузия, Уплисцихе (буквално „Крепостта на Господ“) е изоставен скално-изсечен град, който някога е играл важна роля в грузинската история. Археолозите са открили множество храмове и находки, свързани с богинята на слънцето, почитана преди идването на християнството. Когато християнството пристига в Грузия се изграждат нови християнски структури и за кратко време в града съжителстват християнството и старата вяра. Уплисцихе е забележителен с уникалната комбинация на стилове от скални култури на региона, най-вече от Кападокия (в съвременна Турция) и Северен Иран. Повечето от изкопаните артефакти могат да се видят в Националния музей в Тбилиси.

  Накрая ще видим вълнуващия Гори и ще отстъпим назад във времето с посещение на музея на Сталин. Музеят включва къщата, в която е роден Йосиф Висарионович, и бронирания влак, с който навремето пътувал в Ялта и Потсдам. След  ден, изпълнен с култура и история, се връщаме обратно в Тбилиси.

  Вечеря и нощувка.

 • Ден 4: 31.12.2019 Тбилиси

  След закуска започва обзорна екскурзия из аристократичния Тбилиси, основан през V век. Столицата на Грузия, Тбилиси, е като от страниците на готическа приказка. Дълбоката долина, в която е разположен градът,  е живописен фон на ярко оцветените кули и калдъръмени улици. Градът се превръща в разрастващата се сцена на изкуството, докато топлото грузинско гостоприемство прониква в сместа от съвременни и традиционни ресторанти, предлагащи местни специалитети.

  Древната и жизнена  столица на Грузия се простира на двата бряга на река Мтквари и е заобиколена от три страни от планини. Най-широко приетият вариант на легендата за основаването на Тбилиси гласи, че в средата на V в. цар Вахтанг I Горгасали ловувал в силно залесения район със сокол. Соколът на царя уж е уловил или ранил фазан по време на лов, след което и двете птици паднали в близък горещ извор и умряли от изгаряния. Крал Вахтанг толкова се впечатлил от горещите извори, че решил да изсече гората и да построи град. Името Тбилиси произлиза от старогрузинската дума "tbili", което означава топло. Археологическите проучвания на региона показват заселване на хора в района още през IV хилядолетие пр.н.е.

  Предимство е, че повечето културни паметници се намират на минути един от друг. Сред най-важните забележителности са катедралата Сиони (от VІ – VІІ век), базиликата Анчисхати (VІ век), която е и най-старият оцелял до наши дни християнски храм в града, църквата „Света Троица” – най-високият храм в града, Синагогата, крепостта Нарикала, от която се открива прекрасна панорамна гледка към града, статуята на Майка Грузия. Ще посетим и квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. Затова наричат Тбилиси „топлия град”.

  Връщане в хотела.

  Новогодишна гала вечеря. ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!

  Нощувка.

 • Ден 5: 01.01.2020 Тбилиси

  Късна закуска.

  Днес можете да се разходите самостоятелно и да опознаете града отвъд туристическите атракции. Авеню Руставели например е основната пътна артерия на Тбилиси и задължителна дестинация за всички, които пребивават в града. Тук е и площадът Революцията на Розите, пълен с магазини, кафенета, музеи и търговци от всякакъв вид. Руставели е дом на голям брой държавни, обществени, културни и бизнес сгради. Парламентът на Грузия, църквата Кашвети, операта, държавният академичен театър Руставели и  Грузинската академия на науките са разположени на Руставели.

  Препоръчваме ви да посетите и историческия квартал, наречен Старият град на Тбилиси. Въпреки че градът е разрушаван и възстановяван около 29 пъти, подредбата на Стария град е до голяма степен непокътната с тесни алеи и големи криви къщи, изградени около дворове. Това е идеалното място да усетите атмосферата на Грузия. Тук има и много заведения, в които да се насладите на местните специалитети.

  Грузинската кухня винаги е имала репутация на тежка и ориентирана към месото, но особено през зимните месеци това е добре дошло. Страната е благословена с невероятно грозде, затова и препоръчваме да опитате грузинското вино, което се произвежда по технология от преди цели... 8000 години! И докато съседният Азербайджан използва оцет най-вече за кисели зеленчуци, грузинците са майстори ферментатори, така че не забравяйте туршиите.

  Късно напускане на хотела и трансфер до летището.

 • Ден 6: 02.01.2020 Тбилиси – Истанбул – София

  Полет до Истанбул в за 04:40ч. Кацане в Истанбул в 06:25 ч.

  В 08:35 ч. полет от Истанбул за София.

  Пристигане в София в 08:55 ч.

28.12.2019 - 02.01.2020
 • Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ:
  1370 евро/2679 лв. при записване до 15.11.2019.
 • Стандартна цена за отпътуване от София: 1450 евро/2836 лв.

Цената включва летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Тбилиси – Истанбул – София
 • Летищни такси в размер на 189 евро/370 лв. (към 12.10.2018 г.). При разлика в размера на таксите към датата на издаване на билетите, съответната разлика се доплаща или връща
 • 4 нощувки със закуски в хотел Gallery Palace 4* или подобен
 • 3 вечери в местни ресторанти
 • Новогодишна Гала Вечеря в местен ресторант
 • Туристическа обиколка на Тбилиси
 • Посещение на древната грузинска столица Мцхета, манастирския комплекс Джвари и катедралата Светицховели
 • Посещение на Уплисцихе, Гори и музея на Сталин
 • Климатизиран транспорт по маршрута
 • Всички екскурзии и трансфери, описани в програмата с включени входни такси
 • екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на тура
 • медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Мондиал"
 • водач-преводач на групата от фирмата-организатор

 


 

Цената НЕ включва:

 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • неупоменати в програмата услуги
 • Бакшиши за местни шофьори и екскурзоводи -по 5 евро на ден /общо 30 евро/, заплащат се при доплащането на договора по курса на БНБ за деня.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 10 лв.
 • застраховка “Отмяна на пътуването” с Евроинс – от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.
 • доплащане за единична стая – 470лв до 31.09.2019г.

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 12
 • Срок за набиране на група: 10.12.2019
 • Условия за записване:
  Депозит: 30% от пакетната цена
  Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100002457.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!