English version

Ботсвана и Зимбабве

Цена от: 1005 евро/1965 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg


COVID-19: полезна информация за пътуващи тук.

Ботсвана и Зимбабве
Делтата на Окаванго – НП Мореми – Макгадикгади – НП Чобе – Водопада Виктория
Екзотични пътешествия

Държави: Ботсвана, Зимбабве

Времетраене: 6 дни/5 нощувки

 • Начало: Маун. Край: Виктория Фолс. *Маршрутът се предлага и в обратен ред (заминаване - понеделник)
 • Екскурзиите се провеждат на английски език. Предлага се и настаняване в по-висока категория стаи със самостоятелен санитарен възел по желание на туристите.
 • Ние можем да ви съдействаме при закупуването на самолетен билет, при нужда обърнете се към нашите специалисти.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: Очаквайте скоро новите дати през 2021 г. - 2022 г.

 • Ден 1: Маун – Делтата на Окаванго – Маун

  Делтата на Окаванго се образува, когато река Окаванго (Каванго) се влива в равната и суха пустиня Калахари от Анголските планински възвишения, образувайки уникална влажна зона, огромен оазис, определящ ритъма на регионите. Делтата обхваща между 6 и 15 000 квадратни километра от пустинята Калахари в северна Ботсвана.Река, която се влива не в морето, а в средата на южноафриканската континентална суша, Окаванго в превод означава "реката, която никога не открива море". Делтата на Окаванго включва области, които са постоянно наводнени, сезонно наводнени и рядко наводнени. Един от единствените източници на вода през сухия период, Делтата на Окаванго привлича хиляди диви животни, което я прави едно от най-предпочитаните места за сафари в Африка.

  Най-добрият и приятен начин за изследване и изживяване на красотата и спокойствието на тази сложна система от покрити с лилии канали и лагуни е с мокоро (кану). Ставаме рано и се отправяме към мястото, от където тръгват всички мокоро (трансфера е приблизително 1 час). Заемаме местата си по лодките, а полърите (название на местните, които управляват канутата) ни насочват през спокойната зона на тесни тръстикови канали, които се отварят към красиви лагуни. Достигайки до някой от многото острови, може да си направим и пешеходна разходка сред природата с нашия полър. След разходката се връщаме с мокоро през каналите обратно към мястото за акостиране. Въпреки че пътеките, по които се движат мокоро не са избрани с цел наблюдаване на диви животни, в тази девствена пустиня може да се срещне голямо разнообразие от такива, включително слон, жираф, куду, импала и зебра. Тези гости, които са закупили пакета за 2 нощувки - ще пристигнат в Делтата тази сутрин и ще се присъединят отново към групата сутринта на ден 3. Моля, свържете се с вашия консултант за копие на програмата за вашата Екскурзия Делтата на Окаванго.

  Настаняване Sedia Riverside Lodge или подобен http://sedia-hotel.com/ или Sitatunga https://www.deltarain.com/sitatunga-camp-2/

  Удобства/настаняване: двама в стая с общ санитарен възел

  Къмпинг: Моля, посетете уебсайта на къмпингите за пълен списък на предлаганите удобства.

  Включени в цената през този ден: Обяд; Вечеря; Целодневна екскурзия Делтата на Окаванго;

  По желание пакет 3-дневна екскурзия Делтата на Окаванго

 • Ден 2: Маун (Национален Парк Мореми)

  Днес ще станем преди първи петли и още по тъмно се отправяме към резервата Мореми за сутрешно сафари. Добре дошли в най-стария защитен участък от Делтата на Окаванго в Ботсвана.

  Сто години след като изследователят Дейвид Ливингстън нарекъл тази земя „страна, пълна с реки“, околната среда и дивата природа в района на Мореми били сериозно застрашени. Именно заради смелостта и усилията на местните членове на племето Батавана, този район е обявен за защитена територия през 1963 г., което прави Мореми най-старият и първият защитен резерват на Делтата на Окаванго.

  В знак на благодарност резерватът е кръстен на вожда на племето Батавана – Мореми III и съпругата му. Макар и с малко по-малко от 5000 квадратни километра територия, той е един от най – разнообразните резервати, съчетаващ мопанови и акациеви гори, заливи и лагуни. Само около 30% от резервата е суша, като основната част е в самата Делта на Окаванго.

  Макар и да не е един от най-големите паркове, Мореми предоставя зашеметяващи гледки дори за най-опитните от пътуващите. Той е дом на близо 500 вида птици (от водни птици до горски обитатели) и огромно многообразие от други видове диви животни, включително бивол, анголски жираф, черен носорог, лъв, слон, хипопотам, зебра, гепард, хиена, чакал и импала.

  Тъй като лагуните и каналите формират жизненоважен участък от екосистемата на Делтата на Окаванго, наблюденията на популациите от птици и животни стават по-чести с напредването на деня. Маршрутите, са избирани в самия ден от професионалния водач и могат да се различават особено, когато се наблюдават наводнения, тъй като някои пътища могат да бъдат затворени или непроходими.

  Туристите, закупили екскурзията с 2 нощувки на Делтата на Окаванго, няма да участват в Moremi Game Reserve сафари.

  Настаняване Sedia Riverside Lodge или подобен http://sedia-hotel.com/ или Sitatunga https://www.deltarain.com/sitatunga-camp-2/

  Удобства/настаняване: двама в стая с общ санитарен възел

  Къмпинг: Моля, посетете уебсайта на къмпингите за пълен списък на предлаганите удобства.

  Включени в цената през този ден: закуска, обяд и вечеря; Целодневно сафари в НП Мореми

  По желание: полет над Делтата на Окаванго

 • Ден 3: Ната

  Тази сутрин оставяме Маун зад гърба си и отпътуваме към Ната. По голямата част от деня ще прекараме в път, минавайки през котловината Макгадикгади. Макгадикгади представлява зона от големи солни котловини, полета и красива савана с обща площ 4000 кв. км. Това е и най-интересната област през дъждовния сезон, когато огромните стада преживни животни мигрират. При пристигането си в Ната, имаме възможност да се насладим на следобедно сафари из Макгадикгади (по желание). Тук ще имаме възможността да се разходим до мястото за размножаване на множество водни птици, включително пеликани и фламинго.

  Настаняване Nata Lodge https://underonebotswanasky.com/botswana-lodges/nata-lodgeFacilities

  Удобства/ настаняване: двама в стая с общ санитарен възел

  Къмпинг: Моля, посетете уебсайта на къмпингите за пълен списък на предлаганите удобства.

  Включени в цената през този ден: закуска, обяд и вечеря; трансфер Маун – Ната

  По желание: сафари до Солниците на Макгадикгади (Nata Bird Sanctuary)

 • Ден 4: Ната – Национален Парк Чобе

  Рано сутринта отпътуваме за Национален Парк Чобе. Движим се на север покрай коритото на река Чобе. Безспорно една от най-красивите реки в Африка, Чобе поддържа разнообразие и концентрация на диви животни, несравними с другите части на страната. Независимо дали пристигате по въздух или път, първият поглед към реката - дълбока и ослепителна, виеща се из пясъчния терен - винаги е спиращ дъха. Река Чобе извира от северните Анголски планини и изминава огромни разстояния, преди да стигне до Ботсвана при Нгома. Подобно на реките Окаванго и Замбези, ходът на Чобе е повлиян от разломни линии, които са продължение на Голямата рифтова долина. Тези три могъщи реки носят повече вода, отколкото всички други реки в Южна Африка.

  След обяд пристигаме и веднага се качваме на джиповете, за да се впуснем в поредното сафари (по желание). Създаден през 1968 г., паркът обхваща приблизително 11 700 кв. км, обхващайки заливни равнини, блата и гори. Река Чобе образува северната му граница. В парка има четири обособени географски области: река Чобе, котловината Нгвезумба, Савуте и Линянти.

  Национален Парк Чобе е най-достъпната и често посещавана част от Ботсвана за сафари, а река Чобе е най-известна със своите големи стада от слонове и биволи, които през сухите зимни месеци идват на водопой на реката. През определени сезони по време на следобедно сафари можете да видите стотици слонове наведнъж. Може дори да се окажете заобиколени от стада слонове, тъй като главният път на Серондела става непроходим и десетки семейни стада пресичат главния път, за да си проправят път към реката, за да пият вода, да се къпят и играят.

  Докато шофирате покрай реката, можете да видите до 15 различни вида животни на всяко едно сафари, включително воден козел, антилопа Личи и Пуку (това е единствената част от Ботсвана, където могат да бъдат видени), жираф, куду, импала, маймуни и бабуини, заедно със съпътстващите хищници лъв, леопард, хиена и чакал.

  Денят ни приключва с речния круиз, по време на който ще се любуваме на парка и животните от водата. Тук ще се запознаем отблизо и лично и с хипопотамите, крокодилите и умопомрачителен масив от водни птици.

  Настаняване Thebe River Safaris https://theberiversafaris.com/

  Удобства/настаняване: двама в стая с общ санитарен възел

  Къмпинг: Моля, посетете уебсайта на къмпингите за пълен списък на предлаганите удобства.

  Включени в цената през този ден: закуска, обяд и вечеря; круиз по пека Чобе.

  По желание: джип сафари Национален Парк Чобе

 • Ден 5: Национален Парк Чобе – Водопада Виктория

  След впечатляващите ни срещи с дивата природа, тази сутрин преминаваме границата със Зимбабве и изминаваме краткото разстояние до водопада Виктория. Оживеният приключенски град Виктория Фолс предлага редица възможности за тези, които искат доза адреналин и при пристигането си ще имате възможност да се възползвате и да резервирате различни дейности. За пътешествениците, които не си падат по екстремните изживявания предлагаме да разгледат различните занаятчийски пазари или пък да се отдадат на лежерна почивка с чаша силен чай в хотела във Виктория Фолс.

  Настаняване:

  в периода от 01 януари до 31 март 2020 г. в хотел Victoria Falls Rainbow https://rtgafrica.com/victoria-falls-rainbow/

  В периода от 01 април до 31 декември 2020 г. в хотел Shearwater Explorers Village http://explorersvillage.com/

  Удобства/настаняване: двама в стая с общ санитарен възел

  Къмпинг: Моля, посетете уебсайта на къмпингите/хотелите за пълен списък на предлаганите удобства.

  Включени в цената през този ден: закуска, обяд и вечеря; трансфер НП Чобе – Виктория Фолс

  По желание: посещение на водопада Виктория, бънджи скокове, круиз по залез слънце, полети над водопада с хеликоптер, Вечеря с шоу програма - Boma Dinner Experience

 • Ден 6: Виктория Фолс

  Благодарение на многото забавления, които се предлагат на Водопада Виктория, днес е чудесен ден да си изберете приключението, което най-добре отговаря на вашия стил. Независимо дали ще впуснете в рафтинг по мощната река Замбези или ще се наслаждавате на живописен полет над водопадите, днес можете да се насладите на множеството атракции, които се предлагат в Виктория Фолс. Скокове с бънджи, круиз по залез или просто разходка до зашеметяващия водопад градчето предлага забавления за всички вкусове и възрасти.

  Край на програмата.

  Настаняване: по желание на клиента можем да съдействаме за настаняване в:

  в периода от 01 януари до 31 март 2020 г. в хотел Victoria Falls Rainbow https://rtgafrica.com/victoria-falls-rainbow/

  В периода от 01 април до 31 декември 2020 г. в хотел Shearwater Explorers Village http://explorersvillage.com/

  Включени в цената през този ден: закуска

  По желание: посещение на водопада Виктория, бънджи скокове, круиз по залез слънце, полети над водопада с хеликоптер, Вечеря с шоу програма - Boma Dinner Experience

  Екскурзия Делтата на Окаванго :

  Настаняване: Mopiri Camp OR Moremi Crossing

  2-Night Okavango Delta excursion price per person R 15 460 (около 965 евро на човек в двойна стая)

  2-Night Okavango Delta excursion single supplement price R 7 700 (около 1440 евро на човек в единична стая)

  Настаняване: Nguma Lodge

  2-Night Okavango Delta excursion price per person R 11 250 (около 705 евро на човек в двойна стая)

  2-Night Okavango Delta excursion single supplement price R 1 800 (около 815 евро на човек в единична стая)

УСЛОВИЯ

 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • COVID-19: Виж актуалните изисквания тук.
Застраховките "Защита при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100003057.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!