English version

Ботсвана и Зимбабве

Цена от: 1569 евро/3069 лв.

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Ботсвана и Зимбабве
Маун – Делтата на Окаванго – Кhwai – НП Чобе – Касане – Водопада Виктория
Екзотични пътешествия

Държави: Ботсвана, Зимбабве

Времетраене: 6 дни/5 нощувки

 • Начало: Маун
 • Край: Виктория Фолс. Маршрутът може да се предложи и в обратен ред, както и да започне и приключи на всяко едно място по време на пътуването.
 • Екскурзиите се провеждат на английски език.
 • Ние можем да ви съдействаме при закупуването на самолетен билет, при нужда обърнете се към нашите специалисти.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 10.01.2023, 31.01.2023, 11.02.2023, 04.03.2023, 14.03.2023, 25.03.2023, 15.04.2023, 25.04.2023, 06.05.2023, 27.05.2023, 06.06.2023, 27.06.2023, 09.09.2023, 30.09.2023, 10.10.2023, 31.10.2023, 11.11.2023,21.11.2023 г.

 • Ден 1: Маун – Kwai – Делтата на Окаванго

  Делтата на Окаванго се образува, когато река Окаванго (Каванго) се влива в равната и суха пустиня Калахари от Анголските планински възвишения, образувайки уникална влажна зона, огромен оазис, определящ ритъма на регионите. Делтата обхваща между 6 и 15 000 квадратни километра от пустинята Калахари в северна Ботсвана.Река, която се влива не в морето, а в средата на южноафриканската континентална суша, Окаванго в превод означава "реката, която никога не открива море". Делтата на Окаванго включва области, които са постоянно наводнени, сезонно наводнени и рядко наводнени. Един от единствените източници на вода през сухия период, Делтата на Окаванго привлича хиляди диви животни, което я прави едно от най-предпочитаните места за сафари в Африка.

  През следващите два дни ще бъдете отделени от Вашият камион за пътуване и поради тази причина е важно да опаковате личните си вещи от които може да се нуждаете, преди да отпътуваме за Маун. Тъй като в Маун има ограничено време, моля вземете само каквото ви трябва за следващите две нощувки. Ранно отпътуване към Маун, където след като пристигнем ще имате възможност да отидете по желание на живописен полет над делтата (ако времето позволява).  Обяд. След Маун ще се отправим към резервата Khwai в по-малки превозни средства тип сафари джипове. Тази вечер Вашият водач ще Ви подготви за това какво да очакваме за Вашата мокоро екскурзия в делтата на Окаванго на следващия ден и посещението на защитената територия Khwai. Вечеря. Нощувка в Magotho/Boga Campsite.

 • Ден 2: Кhwai Conservation Area

  Закуска.  Ранно отпътуване като ще трябва да се пръхвърлим към нашите 4х4 сафари превозни средства. Отправяме  се към мястото, от където тръгват всички мокоро (трансфера е приблизително 1 час). Най-добрият и приятен начин за изследване и изживяване на красотата и спокойствието на тази сложна система от покрити с лилии канали и лагуни е с мокоро (кану). Заемаме местата си по лодките, а полърите (название на местните, които управляват канутата) ни насочват през спокойната зона на тесни тръстикови канали, които се отварят към красиви лагуни. Достигайки до някой от многото острови, може да си направим и пешеходна разходка сред природата с нашия полър. След разходката се връщаме с мокоро през каналите обратно към мястото за акостиране. Обяд. Въпреки че пътеките, по които се движат мокоро не са избрани с цел наблюдаване на диви животни, в тази девствена пустиня може да се срещне голямо разнообразие от такива, включително слон, жираф, куду, импала и зебра. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка в Magotho/Boga Campsite.

 • Ден 3: Khwai – Savuti – Касане

  Закуска. Очаква се днешното пътуване през националния парк от Савути до Касане да отнеме около 10 часа. Ще трябва да опаковате нещата си от лагера и да тръгнем по първи лъчи с нашите 4x4 сафари превозни средства. Пътните условия най-добре могат да бъдат описани като гъст пясък и в зависимост от сезона, през който пътуваме е възможно да бъде и през гъста растителност. През зимните месеци (май-септември) силно препоръчваме да се облечете на пластове, да вземете шапка и/или шал и дебело яке. Наблюденията на животните никога не могат да бъдат предвидени и  гарантирани, тъй че докато обикаляме тези пусти зони ще правим множество спирки за разглеждане на дивата природа. Препоръчваме да се запасите със закуски и поне 1 x 5l бутилка вода в Maun за пътуването, тъй като няма от къде да си вземете преди да стигнем до Касане. Обяд. Дивечовият резерват Савути е уникален район, граничещ с делтата на река Окаванго на запад и национален парк Чобе на изток. Савути е известен като зона за голям дивеч и с най-големите концентрации на диви животни в Южна Африка. След обед пристигане на брега на река Чобе, където ще вземем отново нашия камион и ще се отправим Касане. Вечеря. Нощувка в Thebe River Safaris.

 • Ден 4: Национален Парк Чобе

  Закуска. За тези, които желаят, ранно ставане и джип сафари. Създаден през 1968 г., Нацоналният парк обхваща приблизително територ от  11 700 кв. км, обхващайки заливни равнини, блата и гори. Река Чобе образува северната му граница. В парка има четири обособени географски области: река Чобе, котловината Нгвезумба, Савуте и Линянти. Национален Парк Чобе е най-достъпната и често посещавана част от Ботсвана за сафари, а река Чобе е най-известна със своите големи стада от слонове и биволи, които през сухите зимни месеци идват на водопой на реката. Докато преминавате покрай  нея, можете да видите до 15 различни вида животни на всяко едно сафари, включително воден козел, антилопа Личи и Пуку (това е единствената част от Ботсвана, където могат да бъдат видени), жираф, куду, импала, маймуни и бабуини, заедно със съпътстващите хищници лъв, леопард, хиена и чакал.

  Обяд. След обедната почивка привечер се отправяме на речн круиз, по време на който ще се любуваме на парка и животните от водата. Тук ще се запознаем отблизо и лично и с хипопотамите, крокодилите и умопомрачителен масив от водни птици. През определени сезони по време на следобедно сафари можете да видите стотици слонове наведнъж. Може дори да се окажете заобиколени от стада слонове, тъй като главният път на Серондела става непроходим и десетки семейни стада пресичат главния път, за да си проправят път към реката, за да пият вода, да се къпят и играят. Вечеря. Нощувка в Thebe River Safaris.

 • Ден 5: Касане – Виктория Фолс

  Закуска. След впечатляващите ни срещи с дивата природа, тази сутрин преминаваме границата със Зимбабве и изминаваме краткото разстояние до водопада Виктория. Оживеният приключенски град Виктория Фолс предлага редица възможности за тези, които искат доза адреналин и при пристигането си ще имате възможност да се възползвате и да резервирате различни дейности. За пътешествениците, които не си падат по екстремните изживявания предлагаме да разгледат различните занаятчийски пазари или пък да се отдадат на лежерна почивка с чаша силен чай . Обяд. Вечеря. Нощувка в хотел Shearwater Explorers Village.

 • Ден 6: Виктория Фолс

  Закуска. За огромно съжаление тура достига до своя край, но със сигурност няма да скучете, туй като Виктория Фолс е място с огромни възможности за разнообразни активности.

Цената включва:

 • Транспорт със специализиран превоз по описания в програмата маршрут;
 • 2 нощувки в Маун, Khwai Conservation Area;
 • 1 нощувка в Савути;
 • 1 нощувка в национален парк Чобе;
 • 1 нощувка във Виктория Фолс;
 • 5 закуски, 5 обяда, 5 вечери по време на програмата;
 • Обслужване на място от водач на английски език;
 • Вода по време на пътуането;
 • Входни такси за всички национални паркове.

Цената не включва:

 • Самолетни билети;
 • Индивидуални нощувки и/или трансфери преди или след тура;
 • Виза за Ботсвана – 50 евро на човек – получава се при пристигане (задължително трябва да имате валидност на паспорта минимум 6 месеца след датата на напускане на страната и празна страница за полагане на визата на летището).
 • Държавна такса инфраструктура: по 1 USD на ден на човек (заплаща се задължително на рецепция на хотела преди напускане);
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии и бакшиши;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години;
 • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване и съкращаване на пътуване с опция за удълване на пътуване и специални условия   „Ковид – 19“ – 6 % (за повече информация и детайли по офертата, моля да се обърнете към нашите офиси).

УСЛОВИЯ

 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Допълнителни условия:
  Пътуването е индивидуално и не е обвързано със срок за набиране на група.

  Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 8% агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.
Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват със ЗД "Евроинс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД „ЛЕВ ИНС” АД, София, Застрахователна полица № 13052310000022.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!