English version

Бали

БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ

Така наричат Бали - един от най-известните острови-курорти в Индонезийския архипелаг. В древността се считало, че именно тук, край свещената планина Агунг (действащ вулкан на 1324 м надморска височина), сред огледално чисти езера и магически храмове, са живели хиндуистки божества.

Остров Бали е разположен недалеч от екватора, между островите Ява и Ломбок. Това е една от 27-те провинции на Индонезия. В света не са много подобни места, които привличат туриста с щедро дарена от природата красота, с мистиката на своята древна религия и култура. Наричат Бали и островът на хилядите храмове, където и до днес може да видите ред загадъчни ритуали. Растителният свят пък поразява със своето разнообразие. Растящите навсякъде водни лилии, жасмини и магнолии разнасят дивни аромати. Хиляди пътешественици се стичат на острова да съзерцават прочутите орхидеи.

В индийския ведически епос "Рамаяна" се разказва как легендарният герой Рама с помощта на своята войска от маймуни се сражава със злия демон Рава, за да освободи своята любима Ситу. В тази небесна битка маймуните претърпели поражение, а ранените попаднали на о. Бали. Природата им помогнала да излекуват раните си, да възстановят силите си. Пазейки легендата за тази битка местните жители се отнасят с голямо уважение към приматите, прощавайки им всякакви пакости и пословичната им лакомия.

А климатът тук наистина е изключително здравословен. Да възстановиш силите си сред екзотичната атмосфера на острова е истинска наслада. Бали се смята за световен лидер в SPA-услугите. Да си припомним само знаменития балийски масаж! Местните жители използват древни рецепти основани на природни продукти (морски водорасли, ефирни масла, тропически плодове и др.), както и най-нови технологии от Европа. Ефектът в борбата срещу стреса е поразителен!

В това райско кътче на земята предлагаме настаняване в 4 и 5 звездни хотели с отличен сервиз и стандарт, в три от основните курортни зони на острова: Нуса Дуа, който се счита за най-изискан и скъп, шумният и весел Куту – предпочитан от младите хора и Санур, където са разположени нескъпи 5 звезди хотели в национален стил и е най-доброто място за водните спортове.
За любителите на природата и приключенията има цял куп развлекателни програми: сафари на слонове, рали с бъгита, нощен поход до вулкана Батур, „разходка” по дъното на... океана със скафандър, подводно гмуркане за наблюдение на коралови рифове, джип-сафари, фолклорна вечер сред завладяващия декор на балийския залез, морски круизи, посещение на крокодилова ферма и гората на маймуните, центрове на художествените занаяти, мистични храмове и шопинг в столицата Денпасар.