English version

Азербайджан - Земята на вечния огън

Цена от: 1100 евро/2152 лв. с вкл. лет. такси

Последно видяни

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас

Офис СОФИЯ: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък СОФИЯ, 1618, бул. "Братя Бъкстон", бл. 208; Телeфон: 02 /955 9237, 955 5433, 955 9983; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Офис ВАРНА: РАБ. ВРЕМЕ: 09-18 ч., пон.-петък ВАРНА, 9000, ул. "Любен Каравелов" 52; Телефон: 052 648 288, 0894 664 199, 0893 643 908; E-mail: booking@boiana-mg.bg

Авторска програма на Бояна-МГ
Азербайджан - Земята на вечния огън
Нова дестинация за българските туристи на кръстопътя между Изтока и Запада
Екзотични пътешествия

Държави: Азербайджан

Маршрут: София - Баку - Абшерон - Лагич - Габала - Шаки - Баку - София

Времетраене: 8 дни/7 нощувки

Очаквайте нови дати за 2019 г.!

Азербайджан в превод означава Земята на вечния огън. Страната се намира на западния бряг на Каспийско море - най-голямото солено езеро на планетата. Езерото, чиито нефтени запаси сътвориха новия, супермодерен облик на азербайджанската столица и днес Баку удивително напомня стремглавия възход на арабската перла Дубай. В същото време тази страна удивлява с уникални пейзажи и наследство от древни времена, с гостоприемство, така характерно за Ориента. Оттук е минавал Пътят на коприната, тук се намират най-многобройните кални вулкани в света, а газовите находища са в основата на легендарните огнени храмове. Скални резервати подобно на британския Стоунхендж, дворци и кервансараи, традиции в килимарството и фолклора, най-сетне и вкусната храна допълват образа на тази неголяма азиатска страна с население малко над 9 милиона. Да вземем самолета и да бъдем нейни гости...

Предимствата в тази програма:

 • Директни полети с удобно разписание от София до Баку и обратно на Азербайджански авиолинии
 • Екскурзионна програма, включваща обекти на ЮНЕСКО
 • Нощувки в подбрани и добри хотели с категория 4*
 • Изхранване на закуска и вечеря
 • Богата екскурзионна програма включена в цената
 • Входни такси за обектите включени в цената
 • Балансирано съотношение цена - качество
 • Водач-преводач от фирмата-организатор по време на цялото пътуване

 • Ден 1: София - Баку

  Полет от София в 11:55 ч. Кацане в столицата Баку в 16:05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел „Divan Express Baku ” 4* (http://www.divan.com.tr/divan-express-baku/en) или подобен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 2: Баку – „Дубльорът” на Дубай

  След закуска започва нашата туристическа програма в столицата на Азербайджан, която през 2018 година ще бъде и домакин на поредния кръг от Формула 1. По време на обиколката ще посетим Стария град (обект на ЮНЕСКО) с крепостта Ичери Шехер, Кулата на девойката от XII век, Кервансарая, дворцовия комплекс на шаховете от XV век Ширван, пазара. В Новия Баку ще посетим Музея на килимите – единственият в света, посветен на изкуството на тъкането, ще продължим към Крайморския парк, където се намира културният център Гейдар Алиев, а също така и трите луксозни небостъргача, наречени Кулите на пламъка. От хълма Апланд парк пък ще видим целия град като на длан. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 3: Земята на Свещения огън

  Закуска. Отпътуване за полуостров Абшерон, на около 30 км от Баку, където ще посетим Атешгах – огненият зороастрийски храм, често наричан Земя на свещения огън. Продължаваме към Янардаг или „горящата планина”. На това място от недрата на земята изригва горящ газ, чиито отблясък огрява склона на полуострова. Според древните исторически книги този огън никога не е загасвал. Ще посетим и националния исторически парк (от 1966 г.) Гобустан, един от първите центрове на човешката цивилизация, подобен на Стоунхендж, където се съхраняват древни реликви, скални рисунки, кални вулкани, газови камъни. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 4: Баку – Лагич - Габала

  Закуска. Отпътуване за Габала – град с история на повече от 2000 години, наричан „Азербайджанската Швейцария”. По път ще минем през региона Исмайли и ще спрем в алпийското селище Лагич – средновековно градче, едно от най-известните в Кавказ,  с каменни къщи и отводнителна система от преди 1500 години. Лагич е център на редица автентични местни занаяти: грънчарство, дърворезба, килимарство, изработване на гравирани хладни оръжия и др. Настаняване в Габала. Вечеря в местен ресторант. Настаняване и нощувка в хотел "Qafqaz Karvansaray Boutique Hotel" 4* (https://qafqazhotels.com/en/hotels/qafqaz-karvansaray-hotel) или подобен.

 • Ден 5: Габала

  След закуска ще започнем обзорната екскурзия в Габала с посещение на удинския храм в село Нидж. Удините се смятат за потомци на древните албанци, успели са да съхранят своята самобитна куртура и език. След кратка почивка ще посетим Водопада на седемте красавици със седем каскади, от които произлиза името му. Разходка с кабинков лифт до връх Туфанда (1660 м), където е разположен най-модерният ски курорт в Азербайджан, а и във всички страни от бившия СССР.  Накрая сме отделили време за Центъра за стрелба – стрелкови комплекс на международно равнище, където желаещите може да пострелят с лък, арбалет или пневматично оръжие. Завръщане в хотела. Вечеря в местен ресторант . Нощувка.

 • Ден 6: Габала - Шаки

  Закуска. Отпътуване за Шаки – един от най-старите градове в Кавказ, на 2500 години, откъдето са  минавали керваните по Пътя на коприната. През XVIII – XIX век тук са били построени редица кервансараи, използвани не само от керваните и пътешествениците, но и за различни търговски дейности. Тук ще разгледаме Двореца на хана на Шаки, обект на ЮНЕСКО, построен през втората половина на XVIII век, където е управлявал владетелят и същевременно поет Гусейн хан, известен с псевдонима Мюштаг. След обяд в един от кервансараите, ще посетим село Киш, където живее древен кавказки народ. Тук се намира и първата християнска църква в Кавказ, както и бюст на знаменития пътешественик Тур Хейердал. Настаняване в хотел "Sheki Palace" 4* (http://www.shekipalace.az/) или подобен в Шаки. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 7: Шаки - Баку

  Закуска. Отпътуване за Баку. Пристигане в столицата и настаняване в хотела. Вечерна екскурзия „Огньовете на Баку”, която включва площад „Азадлиг”, Музикалната академия, проспеуктите „Инашаатчилар” и „Хюсеин Джавид” двореца Гейдар Алиев, проспекта на Нефтяниците и др. Гала вечеря в ресторант с жива музика. Нощувка. 

 • Ден 8: Баку - София

  Ранна закуска. Трансфер до летището за полет в 08:30 ч. от Баку. Пристигане в София в 10:55 ч.

   

Цената включва:

 • Самолетен билет за директни полети с Aзербайджански авиолинии София - Баку - София
 • Летищни такси в размер на 36 лв. към 13.11.17 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • 7 нощувки със закуски
 • 7 вечери в местни ресторанти като една от тях е с фолклорна програма
 • Климатизиран транспорт по маршрута
 • Местни екскурзоводи с обслужване на руски език
 • Входните такси за обектите по маршрута
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Водач - преводач от фирмата-организатор

 Цената не включва:

 • Виза за Азербайджан - 30 EUR/60 лв.
 • Лични разходи, включително напитки по време на храненията
 • Напитки по време на храненията
 • Бакшиши - около 40 USD - дават се на водача по време на първия трансфер

 

Забележка:

За клиентите от Варна, които желаят да се присъединят към групата, можем да предложим полети на България Еър на 08 май в 08:40 от Варна и кацане в София в 09:30 и на 15 май в 19:40 от София с пристигане във Варна в 20:30 ч. на стойност 215 лв. (Цената подлежи на препотвърждение в момента на резервация).

УСЛОВИЯ

 • Минимален брой участници: 10
 • Срок за набиране на група: 20.04.2019
 • Условия за записване:
  Депозит: 30% от пакетната цена
  Доплащане: не по-късно от 45 дни преди датата на отпътуване
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 • Допълнителни условия:
  Визата за Азербайджан е електронна. При записване се предоставя формуляр, който да попълните с вашите данни, след което фирмата кандидатства от ваше име за виза.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица № 03700100001319.

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Фото галерия

Още снимки
Изпрати запитване
Не намерихте това, което търсите? Опитайте нашата Tailor Made програма и създайте вашето желано пътуване!
Или просто се свържете с нас посредством контактите долу на страницата!