English version

..

Автобусни програми до Албания

Автобусни програми до Гърция

Автобусни програми до Италия

Автобусни програми до Румъния

Автобусни програми до Сърбия

Автобусни програми

Паралелно със самолетните екскурзии, автобусните програми са също част от широкия спектър туристически услуги, предлагани от Бояна-МГ. Във време, когато пандемията от Ковид-19 завладя света и нанесе големи загуби на международното въздухоплаване, автобусните програми и мини почивки са все пак допълнителна възможност да се отговори на глада за пътуване след принудителния застой, наложен на хората от здравната криза.

Концепцията на Бояна-МГ за пътувания с автобус е да се предлагат атрактивни дестинации на сравнително по-близки разстояния, когато става дума за чужбина. Това са нашите съседни страни като Турция, Гърция, Сърбия, Румъния. Автобусните програми са така подбрани, че да не превръщат екскурзиите в уморителен маратон, пътуването да се накъсва с по-чести престои и стегнато, но все пак с достатъчно като време разглеждане на културно-историческите и природни обекти, включени в маршрута. Всяка екскурзия, пътуване за почивка или за развлечение през уикенда, е обезпечена с качествен подбор на автобусите и лицензирани екскурзоводи. Вече дълги години фирмата ни работи с транспортни компании, които са се утвърдили на пазара и не допускат компромиси с техническото състояние на автобусите и професионалните умения на шофьорите. Същото се отнася и за екскурзоводите, от които в много голяма степен зависи доброто представяне на туристическия ни продукт. Екскурзоводите, които водят автобусните ни програми, са с богат професионален опит, който включва владеенето на чужди езици и много познания за историческото и културното наследство на посещаваните дестинации.

Кои дестинации сме включили в календара за тази година

Автобусни програми в Турция

Ще започнем с морските почивки в Турция, обичайно през юни, края на август, септември и началото на октомври, когато е и финалът на дългия летен сезон на южната ни съседка. Автобусите пътуват от София и Варна. Обхванати са повечето популярни курорти по Егейското и Средиземноморското крайбрежие на Турция: Мармарис, Бодрум, Айвалък, Кушадасъ, Дидим, Фетие, Чешме и Лара, както и перлите около Анталия: Белек, Сиде, Кемер, Алания. Предлагаме различни пакети за ваканция – от 7-дневни до двуседмични, с широка гама от хотели с категория от 3 до 5 звезди, основно на все още поддържащата популярност формула „всичко в цената” – All Inclusive (ол инклузив). От края на април почти до края на годината ще вървят екскурзиите до Истанбул – мегаполисът на два континента, с най-интересните забележителности в историческия център на града и посещение на реновираната Желязна църква „Св. Стефан” край Златния рог.

Автобусни програми в Гърция

Те включват: ваканции от София и Варна с организиран автобусен транспорт в Паралия Катерини, на остров Тасос, в „тризъбеца” на Халкидики, Олимпийската ривиера и прелестните острови Корфу, Закинтос и Санторини. Цяла поредица автобусни екскурзии с начало от София, Пловдив, Варна, Бургас отвеждат до Солун, Атина, Кавала, Метеора и Йонийските острови начело с Лефкада.Специално за Великден и майските празници наши туристи ще гостуват в Солун, Керамоти и Кавала.

Вече няколко години все по-популярни стават автобусните програми до Албания. Албанското адриатическо крайбрежие стъпка по стъпка превзема все повече нови територии от различните туристически пазари, включително и от България.През май и септември са предвидени ваканции с 5 нощувки в крайбрежния албански курорт Дуръс.

Какво още на Балканите

Нов продукт на Бояна-МГ е автобусната програма в Румъния и по-специално в нейната югозападна част, в сърцето на областта Трансилвания. Гнездото на румънските студенти Крайова, бившата европейска столица на културата Сибиу, изгряващата звезда на румънския туризъм Алба Юлиа, проломът Железни врата на река Дунав са само част от „гръбнака” на това пътуване, което сме предвидили за Великден и майските празници. Замъци от Средновековието, солна мина, винарна, манастири с многовековна история, авангардна скулптура, керамично изкуство, предавано на поколенията, и пр. допълват сюжета на тази автобусна програма. Предвидени са три нощувки в тризвездни, но добри хотели. А най-интересното е в неделята на великденския празник, когато ще споделим Възкресение Христово на специална вечеря в дома на румънско селско семейство.

Комшийски маршрут сме подготвили в автобусната ни програма от София за Сърбия. Ако Ниш, Лесковац и Пирот са сравнително познати на българите, то Крушевац - средновековната столица на сърбите, манастирът Жича, където са коронясвани сръбските крале, винената съкровищница Александровац, лековитата Врънячка баня и уникалният природен феномен Дяволски град са места, които ще събудят любопитство. На връщане в Пирот ще има и достатъчно време за прословутия местен пазар.

Сюжети от България – нови автобусни програми из Родината

Ковид кризата накара българите масово да преоткрият почивката в родната си страна. Особено малките хотели по нашето крайбрежие се пукаха по шевовете. През зимата също е така в планинските и СПА курортите. България е неземно красива и богата на културно и природно наследство страна по признание на чуждестранните туристи. А защо да не чуем това и от нашите сънародници? Ето ниша, която Бояна-МГ се старае да развива. Предлагаме няколко автобусни програми, кратки, през уикенда, но съдържателни и акцентиращи към по-малко познати на българите туристически обекти и атракции.

С актуалните ни автобусни програми може подробно да се запознаете на нашия сайт, както и чрез онлайн контакт с мениджърския екип на фирмата.