Начало >> Турция >> КАПАДОКИЯ от Варна

КАПАДОКИЯ от Варна

информация цени галерия

КАПАДОКИЯ - Земя на феномени

от Варна и Бургас

ДАТИ: 31.03.2013 – 06.04.2013

            30.04.2013 -  06.05.2013

5нощувки със закуски и 3 вечери

ПРОГРАМА

1 ден:

05.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). 07.00 ч. - спирка в Бургас – бензиностанция OMV до хотел Мираж (срещу Мак Драйв) за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Следобед – пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. Възможност за разходка с корабче по Босфора (с доплащане на място около 16 евро). Нощувка..

2 ден:

Закуска. Рано сутринта – отпътуване за Кападокия. По пътя фотопауза на соленото езеро Туз, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден:

Закуска. Отпътуване към градчето Учхисар. По пътя - кратка фотопауза в Долината на гълъбите, наречена така заради многобройните гълъбарници, издълбани в скалите от местните жители. Посещение на природната крепост Учхисар - висока скала, наподобяваща замък, сякаш роден от въображението на някакъв незнаен архитект сюрреалист, която е символ на областта Кападокия и от която се открива красива панорамна гледка. В скалата, на около 25 етажа, са издълбани манастири, църкви и жилища, които й придават вид на огромен кошер. Разглеждане на музея под открито небе в Гьореме, обявен за национален парк, известен със скалните си църкви. Фотопауза в долината Пашабаа – „лозето на пашата”. Разглеждане на Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на р. Казълърмак, известно с грънчарството и производството на вино и Червената долина на Деврент с причудливите вулканични образувания. Свободно време в град Юргюп, известен с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия и с Фестивала на виното, който се провежда всяка година през лятото. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на заведение с национална фолклорна програма и дервишки танци (с доплащане на място около 25 евро на човек). Нощувка.

4 ден:

Рано сутринта - възможност за организиране на полет с балон над цялата област Кападокия (с доплащане на място около 140 евро). Закуска. Посещение на подземния град Каймаклъ (издълбан в скалите през V в. пр. н. е, на 9 етажа и с дълбочина 75 м.). Първите християни са населили пещерите в района още в зората на християнството. По време на жестоките гонения на християните издяланите в земята подземни "градове" са служели за укритие и постоянно жилище на последователите на Христовото учение. Отпътуване към Долината Ъхлара. Разходка из долината и разглеждане на скалните църкви. В ранния следобед - отпътуване за Анкара. Вечерта - настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден:

Закуска. Разглеждане на Анкара - посещение на Цитаделата на Анкара, откъдето се открива панорамна гледка към града, Музея на анатолийските цивилизации, Мавзолея на Кемал Ататюрк. Отпътуване за Истанбул. Вечерта – пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден:

Закуска. Пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Синята джамия, пл. „Хиподрума”, църквата „Св. София” (отвън), двореца „Топ Капъ” (отвън). Свободно време за шопинг или за самостоятелно посещние на двореца Топ Капъ, цистерната Йеребатан, църквата „Св. София”, двореца Долмабахче. Свободно време. Около 18.00 ч. - отпътуване за България

 ДЕН 7 

Рано сутринта – пристигане в България.

ЦЕНА:
За екскурзията от 31.03.2013 - 499 лв
За екскурзията от 30.04.2013 - 515 лв

Цена за деца до 18 г. в стая с 2-ма възрастни -  439  лв.
Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен -  469 лв. 
Доплащане за индивидуална стая –150 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 199 лв.

Цената включва: 
  • Транспорт с луксозен автобус
  • Съответния брой нощувки със закуски, като нощувките в Кападокия включват закуска и вечеря.
  • Водач-придружител от фирмата
  • Екскурзоводско обслужване
Цената не включва: 
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Полет с балон над областта Кападокия (с доплащане на място около 140 евро);
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).